Itt jártunk – Gyermeknap a MüPától a Rumini játszótérig

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

DSCF4022

Tegnap minden a gyerekekről szólt a fővárosban. A Minimatiné csapata járt a Művészetek Palotájában, a LEGO torony építésénél és a Rumini játszótér megnyitóján is. Hazafele a Városligeten keresztül vezetett az utunk, de örülünk, hogy nem azt választottuk. Gyereknapi körkép Minimatiné módra.

DSCF4039

A nagy gyereknapi programdömpingből mi a Művészetek Palotája ingyenes gyerekprogramját, a Cifra Palotát választottuk. Mivel gyakran ellátogatunk ide vasárnap, nagyjából tudtuk, hogy mire számíthatunk, de a rendezvény még így is minden várakozásunkat felülmúlta.
A MüPa előtti rész igazán ideális helyszín egy ilyen programhoz, és akkor sincs nagy baj, ha elered az eső, mert bent is bőven akad tér. A szokásos kb. 5-6 foglalkozás helyett most volt vagy húszféle a MüPa előtt. A napernyők alatt lehetett kartondoboz embert gyártani, koszorút fűzni, szélcsengőt készíteni. Tényleg minden korosztály találhatott magának elfoglaltságot.

DSCF4045

DSCF4014

DSCF4013

A kézműves részlegnél ilyen hajókat is készítettünk.

DSCF4031

A Levendula Kézműves Játszóházban az épület előtti nagy zöld területen népi játékokat próbálhattak ki a kisebbek és nagyobbak.

DSCF4035

A kosaras körhinta minden rendezvényen nagy sikert arat.

DSCF4058

Harcos amazonok is megjelentek 🙂

DSCF4052

Legyőzhettük az egyfejű sárkányt is, de többen, köztük mi is, inkább simogattuk.

DSCF4025

DSCF4028

A United Way kézlenyomatos fájánál is jártunk. Megkérdezték a gyerekeket, hogy milyen életpályáról álmodoznak, „begyűjtik” ezeket a színes álmokat, felkerülnek a fára, és eljuttatják a döntéshozó felnőttekhez. A szervezet nemcsak egy ügy mellett kötelezte el magát, hanem az erős, egészséges társadalom alapköveit szeretné megerősíteni, ezért számos ügyet támogat az oktatás,az anyagi biztonság és az egészségügy területén egyaránt.

DSCF3999

Közben a színpadon is zajlottak a programok. A Búgócsiga Zenede után az Apró Színházzal és a Kuruttyoló Békakirállyal bebarangolhattuk a földbolygót meséken és dalokon keresztül. Mogyoró Kornél zenéjére Tarján Veronika (énekes, meseíró) szólaltatta meg a történeteket, közben vendégzenészek is közreműködtek. Utánuk nagy kedvencünk a Rutkai Bori Banda következett. Nagy felhők közeledtek, de ez senkit nem tántorított el, mivel a Ludwig Múzeum árkádjai alatt védve voltunk az esőtől, ami gyakorlatilag egész nap kergetett minket.

DSCF4061

A Nemzeti Színház parkolójában KRESZ pálya és oktatás várta a gyerekeket sok-sok futóbringával, kismotorral, sisakkal, mellénnyel.

DSCF4046

A kerékpár tároló is megtelt, mi már az utánfutós bringával nem fértünk oda, és ennek még örültünk is.

LEGO Torony a Bazilikánál

DSCF4093

A következő állomásunk a LEGO torony volt. Pont odaértünk, amikor elérték a maximális magasságot. A rekord kísérlet sikerült, ugyan csak pár centivel, de miénk a legmagasabb LEGO torony a világon 34.76 m-rel. A torony építésében rengeteg ember vett részt, gyerekek és felnőttek egyaránt.

DSCF4094

Nagy LEGO figurákkal is fényképezkedhettek a gyerekek, de a fanatikus felnőttek is. Kifejezetten sajnáltuk őket a meleg jelmezért.

DSCF4108

DSCF4118

A DUPLO sátrában a kisebbek is építhettek.

Rumini játszótér

IMG_5783

IMG_5823

Délután 4-kor volt a Rumini játszótér második részének átadása (I. ker, Mária tér). Itt a meglevő Szélkirálynő, Pelevári bazár, hinták és egyéb játékok mellé most egy hatalmas (8 méter magas) ágyús, csúszdás vár is készült függőhíddal, de még a rugós hinták is Ruminisek, a falon Kálmán Anna festményei, az aszfalton óriáspolip, igazán jól sikerült. Nézzétek meg!

Fotók: Minimatiné