Itt jártunk – Gyerek Sziget (jún. 22.)

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

gyereksziget_7127

Már június eleje óta készülünk a Hajógyári-szigetre, de valahogy mindig volt jobb dolgunk, és a mostani vasárnap után azt gondoljuk, hogy nem is maradtunk le semmiről.

Jó két éve jártunk itt, akkor még jóval kisebb volt a rendezvény és a Nagyréthez építették a színpadot. Most egy kicsit több az árnyékos rész, a különböző helyszíneket inkább a fás részekre, illetve sátrakba telepítették. A „kissziget” most már kísértetiesen hasonlít a Sziget Fesztiválra. Valószínű itt is igaz az, ami a „nagy testvérére”, hogy az első napokban érdemes körbenézni.

gyereksziget_DSCF4771

gyereksziget_DSCF4795

A fű sajnos a nagy szárazságban kiégett, úgyhogy ha a zöldbe vágynátok, ne ide menjetek. A por akkora mint a Szigeten, és emberből is van bőven. Vannak igényesebb programok, szépen kivitelezett részek (Gyerekparadicsom, Kukutyin kisváros), de rengeteg a szponzor, szinte a wc-ét is támogatja valaki.
Mi éppen a Kolompos koncertjét csíptük el, de szívesebben hallgatjuk őket egy kisebb rendezvényen, mint ahogy a következő hétvégén fellépő Szalóki Ágit is.

gyereksziget_IMG_7109

gyereksziget_IMG_7114

Sok a kézműves foglalkozás, az ügyességi játék és a mozgás. Vannak jók, de gagyibbak és vurslisak is. Sok helyen sorban kell állni, ami kisebb gyerekekkel sokszor nehézkes, de legyen türelmes, aki egy ilyen rendezvényre ellátogat.
Mi az elektromos autónál vártunk a sorunkra, de végül nem volt vészes és 15 perc után bejutottunk. Előtte egy kis KRESZ oktatást is tartottak. Az animátorok nagyon türelmesek voltak és jól kezeltek minden helyzetet.

gyereksziget_7133

Étel-ital tekintetében azt tudnánk tanácsolni, hogy jobban jártok, ha visztek. Ha mégsem, akkor lehet kapni a hot dog-on, vattacukron, fagyin kívül lángost, palacsintát, kenyérlángost, sőt még gyümölcsös standot is találtunk.

Aki a nagy zsongásban egy kis nyugalomra vágyik, az a Gyerekparadicsom részre menjen, ahol pl. a Magyar Madártani Egyesület, a Rex Állatotthon, a M!nd tanyázik, és ahonnan a sziget túrák indulnak 11 és 14 órától. A vurslis rész (ezt már nem bírtuk befogadni sem zeneileg sem képileg) mögött találjátok a zöldebb és nyugisabb részt, a 226-os megállójához közel a bringapályánál.

gyereksziget_DSCF4759

Az biztos, hogy minden korosztálynak készültek programmal az egészen kicsiktől a kamaszokig, meg lehet találni a nagy káoszban a jó dolgokat. Mi is megtaláltuk a nekünk valókat, de ez a Gyerek Sziget ebben a formájában már egy kicsit sok. Jó ötlet a matrica, melyet a bejáratnál, illetve több helyen osztanak, és rá lehet írni a gyerek nevét, telefonszámot.

gyereksziget_DSCF4803

Közlekedés tekintetében kocsival elég nehézkes, mert még mindig sokan érkeznek autóval. Lehet menni a 226-os busszal, ami a Nyugatitól indul a Margitszigeten keresztül (nézzétek meg a menetrendet, mert csak fél óránként jár) vagy a HÉV-vel a Filatorigátig és onnan 10 perc gyalog. Még mindig bringával a legkényelmesebb és van ingyenes tároló is. A hídon nehezebb átjutni, a helyszínen sem érdemes bringával közlekedni a tömeg miatt.

Még egy hétvége van hátra a Gyerek Szigetből. Szalóki Ágit, a MintaPinty! koncertjét ajánljuk, de érdemes meglátogatni majd a Szatyor Egyesületet, a Magyar Madártani Egyesületet és a M!nd-ot a Gyerekparadicsomban, a Mester teret (Kukutyinban), a kitelepült Csodák Palotája és a Láthatatlan kiállítás sátrát, valamint a sportprogramokat, köztük a bringás parkot. A részletes programot itt találjátok.

Fotók: Minimatiné