Itt jártunk – I. Mesekönyv Fesztivál Nagykovácsiban

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4565

Első alkalommal rendezték meg a Nagykovácsi Mesefaluban a Mesekönyv Fesztivált. Nem túlzok, ha azt mondom, az idei év eddigi legjobb rendezvénye volt, amin jártunk. Igényes programok, szép helyszín, kacatmentes árusok, kellemes mennyiségű ember. Nézzétek meg a fényképes beszámolót! Reméljük lesz folytatás!

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4583

Ott volt a nagykovácsi Tandem Könyv és Kávé standdal. Érdemes őket meglátogatni, ha arra jártok és/vagy onnan indultok kirándulni valamerre. Vasárnap kivételével minden nap nyitva vannak reggel 8-tól este 18 óráig. Ráadásul az ő szívük csücske is a Rutkai Bori Banda, de erről még a későbbiekben lesz szó 🙂

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4594

Egy másik standnál Parádi Orsolya Mesekavics című könyvét árulta, de mágneses kavicsállatok, kitűzők, matricás készletek is sorakoztak az asztalon, kipróbálhattuk a kavicsfestést is.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4599

Kis tűzzománc kemencében készültek az apró tárgyak a tinnyei Aszter Tűzzománc Műhelynél. Az Aszter név Siklósi Esztert és Fenyvesi Attilát rejti, akik együtt készítenek ékszereket és tartanak vásárokon tűzzománc foglalkozásokat.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4584

Kemendi Ágnessel festhettünk növényekkel. Íme egy beszélgetés vele.

DSCF4590

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4591

Csodaszép játékok is voltak a Marbushka manufaktúrából, amelyek nemcsak tartósak, hanem szépek is, egyszerűen jó kézbe venni őket. Itt olvashattok velük egy interjút.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4551

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4612

Kartonból színes házak készültek, melyet a gyerekek a helyszínen kifestettek.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4555

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4611

Ferencz Krisztina táncpedagógus többször tartott a téren improvizációs táncot. Déltől a Búgócsiga zenede lépett a színpadra, őket már a Művészetek Palotájából jól ismerjük és szeretjük. Őket követte a Bábakalács Bábszínház A szomorú királykisasszony című papírszínházas előadása, amelyet tátott szájjal néztek a gyerekek. Még az örökmozgók (köztük az enyém) is képesek voltak egy helyben maradni. A nap folyamán többször tartott Kecskés Karina gyerekfoglalkozásokat, illetve interaktív helytörténeti séta és családi mesevetélkedő is volt.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4631

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4632

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4649

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4633

Fél5-től a Rutkai Bori Banda lépett fel. A Templom tér megtelt, a gyerekek teljesen felpörögtek. Nagy volt a móka és a mulatság. A régebbi Vacka dalok mellett az új Sárkány járgány című lemezről is játszottak bőven nótákat, és a gyerekek meg persze mi is, rettenetesen imádtuk a bábos, fazekas, sapkás, úszószemüveges bulit.

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4601

Aki szereti a jófajta halakat, az a kitelepült Halkakasnál ebédelhetett. Őket megtaláljátok Budapesten, az V. kerületben.
„A Halkakas, egy kicsi, rendkívül barátságos étterem, és a küldetésünk: egyél, igyál hazait. Pusztán azért, nem értjük miért utaznak zöldségek, gyümölcsök, húsok több ezer kilométereket, amikor erre nincs szükség, van itthon minden, mint a búcsúban, csak észre kell venni, fel kell fedezni és okosan használni.”

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4665

Nem kifejezetten a programhoz tartozott, de a tér mellett található a nemrégiben nyílt Lilipop cukrászda. Ha arra jártok, próbáljátok ki. Mert nem elég, hogy isteni és természetes alapanyagokból készül a fagyi, de teljesen bababarát: pelenkázóval, etetőszékkel. A fagyiról meg ódákat tudnánk zengeni, 240 Ft egy lapát. Őszibarackos, mentás csoki és narancsos gyömbér és még sorolhatnám 🙂

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4659

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4559

nagykovacsi_mesekonyv_feszt_DSCF4604

Örömmel várjuk a 2. Mesekönyv Fesztivált, ráadásul Nagykovácsiból hoztunk nektek egy szuper vásárfiát, hamarosan kiderül, hogy mit!

Fotók: Minimatiné