Itt jártunk – Csizmás Kandúr Játszóház – BEZÁRT!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

_MG_2261_

Ez a játszóház végleg bezárt!
Egy évvel ezelőtt Zuglóban, a Fogarasi úton nyílt meg a Csizmás Kandúr Játszóház, amely Németh Márta és Kő Boldizsár közös munkája. Kő Boldizsár több új játszóterét is bemutattuk már nektek az elmúlt évben, hiszen a Rumini, a Tündér Ilona is nagy kedvencünk, éppen úgy mint a régebbiek, a Zöld Péter a Millenárison vagy a visegrádi Mátyás király játszótér. Most végre kipróbáltuk az általa megálmodott játszóházat is. A sok-sok fény, a tágas tér, a nem szokványos játszóházi játékok, a barátságos környezet igazán meggyőző volt számunkra.

_MG_2251_

_MG_2263_

Az épület 2. emeletén a bejáratnál a névadó Csizmás Kandúr fogadja a látogatókat. És miért pont Csizmás Kandúr? Seres Péter, a játszóház tulajdonosa először a pillangó szimbólumra szerette volna építeni a tematikát, amikor rátalált Zuglóban erre a régóta üresen álló nagy és világos helységre. Végül Kő Boldizsár ötlete, a Csizmás Kandúr lett a befutó, hiszen ezer kalandja volt, amelyek most mind megjelennek a térben. Pl. a szamár és a molnár malma fából faragva, a liszteszsákok textilből, a meztelenül a tóba ugró legény üvegre festve, a király palotája mászófalként, a tó maga pedig egy óriási ugrószőnyegként.
Az előtérben zárható szekrényeket és padokat is találtok. A recepció és bárpult is egyben központi része a játszóháznak, a felnőttek beszélgetős tere. Lehet venni teát, kávét, üdítőt, melegszendvicset, hotdogot és ropit, ha éppen nincs más kéznél.

_MG_2243_

A bejárattól jobbra találtok egy a szeparálható részt asztalokkal és székkel, ahol szülinapi zsúrokat lehet rendezni, (Top10 téli szülinapi helyszín válogatásunkban is megtaláljátok) de múltkor például kézműves foglalkozást tartottak itt.

_MG_2266_

_MG_2286_

_MG_2290__MG_2310_

A bejárattal szemben alakították ki az egyik kedvenc kuckós részünket két kisebb bemászós bejárattal. Akár kisebb gyerekekkel is beülhettek ide, puha szőnyeget, párnákat, játékokat találtok. Előtte kapott helyet a fából készült mókuskerék és a szamárfogat mint klasszikus játék. Mellette a konyha, szintén fából készült tűzhellyel, edényekkel, főzős játékokkal.

_MG_2301_

_MG_2333_

Másik kedvencünk az óriási szőnyeg-tó sokféle hintával. Találtok itt kengurus, kerek hintát, lengőkötelet, sőt egy fából készült csónakhintát, illetve ide érkezik a galériáról a csúszda és a tűzoltó rúd, mindkettő nagy sláger. Mellette találjátok a trambulint.

_MG_2325_

_MG_2298_

_MG_2320_

A legkisebb minimatinés nagy kedvence a labirintus volt, amit gumilappal fedtek le és textil választóelemeket tettek bele, így még a nulla veszélyérzettel rendelkező kisebbeknek is biztonságos. Ezen a részen találtok még pár fából készült tornaeszközt, nyújtókat és hasizompadot vitézekkel.

_MG_2330_

_MG_2324_

_MG_2317_

_MG_2348_

A nagyobbaknak mászófalat alakítottak ki szintén szivacsos padlóval. Innen lehet felmenni a galériára, ami végig hálóval védett, illetve innen lehet lecsúszni a csőcsúszdán és a rúdon.

_MG_2309_

_MG_2329_

Amit még érdemes tudnotok:
A mosdóban pelenkázót és alacsonyra épített kézmosókat találtok.
Vastagabb csúszásgátlós zokni javasolt, váltócipőt nem lehet használni.
Enni- és innivalót nem lehet bevinni a játszóház területére.
A játszóházban a kedvezményes nap a hétfő (500 Ft/óra), illetve a családi kedvezményt is érdemes kihasználni (2 vagy több testvérnél hétvégenként 550 Ft/óra).
Akár jelmezbe is bújhattok, amíg ott vagytok (500 Ft/jelmez).
Külön foglalkozásokat is tartanak délutánonként, például jógát, balettet, drámafoglalkozást, manó angolt.
A játszóház szomszédságában található a Bourbon Élménykonyha. Többször tartanak közösen rendezvényeket, pl. karácsony előtt itt készíthettünk mézeskalácsot, most szombaton pedig farsangi fánkot díszíthettek. Főzőkurzusaikon a felnőttektől a gyerekeken át, szakmai és tematikus programokat is tartanak.

Hol: XIV. ker., Fogarasi út 45., 2. emelet (feljárat az épület hátsó részén).
Mikor: hétfőtől vasárnapig 10-20 óra között
Közösségi oldal itt.
A parkolás ingyenes a környéken.

Ez a játszóház végleg bezárt!

További interjúkért, a legújabb és legjobb gyerekbarát helyekért, a hetente frissülő hétvégi ajánlókért látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra.

Fotók: Minimatiné