Itt jártunk – Ceramicafe+Móra Könyvklub, febr.22.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

ceramicafe_08

Van a Lipótvárosban egy hely, ahol keddtől vasárnapig agyagozással várnak kicsiket és nagyokat egyaránt. Elkészíthetitek saját bögréteket, nagyinak egy szép cukortartót vagy hűtőmágnest, aminek biztos jobban fog örülni a világ bármelyik kincsénél.

A Ceramicafe a Katona József utcában található, a foglalkozások alatt és foglalkozáson kívül is látogatható, bárki betérhet ide képzettségétől, korától, ügyességétől függetlenül. De vannak fix programok is egészen 1 éves kortól 100-ig.

CeramiCafe

A legkisebbek (1-4 év) szerdánként 10-től  11 óráig a Tekeredik a kígyó foglalkozáson vehetnek részt, amely agyagozás, ujjfestés, mondókákra és mesékre épülő játékos foglalkozás. Foglalkozás díja: 1300/alkalom, 8 alkalmas bérlet esetén egy alkalom grátisz: 9100 Ft.

ceramicafe_02

ceramicafe_07

Az óvodás kismestereket keddtől csütörtökig 16:30-kor várják a programok valamelyikén. A gyermek kerámia klubban kedden és szerdán ismerkedhetünk a kerámia készítés, előkészítés, alkotás lépéseivel. Csütörtökönként 16:30-tól pedig saját babájukra szabhatnak, varrhatnak a leendő divattervezők.Tanfolyamok díja: 1800 Ft/alkalom, 8 alkalmas bérlet esetén egy alkalom grátisz: 12.600 Ft.

ceramicafe_11

Esténként 18:30-tól felnőtteknek szól a textil, kerámia, porcelánfestő, egyéb foglalkozások. A részletes órarendet itt találjátok.

ceramicafe_10

A hétvége a családoké. Szombaton és vasárnap délelőtt is agyagozhatunk, alkothatunk, kreatívkodhatunk kedvünkre. A műhelyben van egy kisebb játszósarok is néhány könyvvel, játékkal, ami praktikus, ha a nagyobb tesó kerámiázna, de a kicsi még nem. Egy igazán család és gyerekbarát hely.

prágai_tamás_Vadállatok_a_kabatzsebben

Minden hónapban egyszer, szombat délelőttönként, a Móra Kiadó Könyvklubbal vár benneteket. Ez alkalommal Prágai Tamás: Vadállatok a kabátzsebben könyvének bemutatóján jártunk, ahol a szerző maga mesélt és a jógázhattunk is. Prágai Tamás mesélt könyvének születéséről, és apró állatszereplőket is hozott magával, akik a gyerekek közreműködésével megelevenedtek. Dr. Szilágyi-Nagy Ildikó, táncpedagógus segítségével mindannyian kígyókká, zsiráffá, álmos cicává változhattunk pár percre. Mi személy szerint nagyon élveztük, de még az először mozogni nem akaró gyerekek is bekapcsolódtak. A program ingyenes volt és utána 600 Ft-ért agyagozhattunk. A Móra könyveit a helyszínen megvásárolhattuk. Nagyon tetszett az irodalom, a mozgás és a szabad alkotás kombinációja. Ilyen programból szeretnénk jó sokat!

ceramicafe_04

ceramicafe_06

ceramicafe_03

ceramicafe_09

Ha rákaptok az agyagozásra, tetszik a hely, otthon nem fértek el és van rá anyagi lehetőségetek, akkor akár szülinapozhattok is itt hétköznap akciós áron. A műhely egy kávézó is egyben. Keddtől péntekig 12-20 óráig, szombaton 10 és 20 óra között tartanak nyitva. Finom teák, melegszendvicsek, borok, forró csokik, kávék kaphatóak normális áron.

A következő Móra Könyvklubban március 8-án 10 és 12 óra között A kis ló történetei elevenednek meg. Aki ismeri a tündéreket, akik a kis lóra vigyáznak, aki hallotta már a szívbeszélőt, vagy segített már a kacsukahalon, az nem fog csodálkozni, hogy ezen a délelőttön milyen csodák kerekednek a gyerekek és a szerző, Menyhért Anna előadásából. És ha nem ismeritek, akkor ne mulasszátok el megismerni és beleszőni saját meséiteket a kis ló történeteibe! Igazi kreatív alkotó program, ahol a fantázia messzi helyekre vezet, ahol a gyermeki képzelet közelebb kerülhet a felnőttek világához, ahol megismerhetik szülők és gyerekek egymás mesevilágát. És persze a műhelyben megszülethet agyagból minden résztvevő saját kis lova. A programra a belépés ingyenes. Az agyagozó foglalkozáson a részvétel 600 Ft/gyerek.

Fotók: Ceramicafe