Itt jártunk – Belvárosi Fesztivál

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

belvarosi_fesztival_4213

Június elején rendezték meg a már hagyományosnak számító Belvárosi Fesztivált az V. kerület több helyszínén. Az esti koncertek mellett vasárnap délelőtt családi programokkal várták a kicsiket és nagyokat a Szabadság téren.

belvarosi_fesztival_4217_

belvarosi_fesztival_4205_

Paprika Jancsi történetei nagy sikert arattak a gyerekek és felnőttek körében is. Egy középkori időgép segítségével találkozhattunk vele a messzi Amerikában, az indiánok földjén, majd a Rákóczi szabadságharc idején tett igazságot elmaradhatatlan fakanalával. Bartha Tóni bábszínházát és játékait ne hagyjátok ki, rengeteg fesztiválon megfordulnak még a nyár folyamán.

belvarosi_fesztival_105124

A nagy meleg ellenére sokan eljöttek Halász Judit koncertjére, aki a már megszokott régi dalok mellett új lemezeiről is bemutatott néhány számot, majd délután a Gyerek Szigeten folytatta a fellépést. A tűző nap elől jó volt az árnyékos fák alá húzódni.

belvarosi_fesztival_4219

belvarosi_fesztival_4249

Ha előkerül ez színes ernyő és a sok apró labda, garantált a jókedv. Nálunk a legkisebbektől az óvodásokig mindenki nagyon szereti ezeket a mozgásos-mondókás foglalkozásokat.

belvarosi_fesztival_4226

belvarosi_fesztival_4230

Már több fesztiválon találkoztunk Paprika Jancsi csúzlizdájával és a fa kosaras körhintával, amely szintén nagy sláger.

belvarosi_fesztival_4239

belvarosi_fesztival_4261

belvarosi_fesztival_4264

belvarosi_fesztival_4267

belvarosi_fesztival_4263

belvarosi_fesztival_4254

A régi kedvencek mellett újabb játékokkal bővítették a repertoárt. A Fesztiválon debütált nagy sikerrel a „molyolda régmúlt idők játékai” játszósarok is, itt is igen sok időt töltöttünk 🙂

belvarosi_fesztival_4233

A párakapu ezen a forró nyári napon kihagyhatatlan volt.

belvarosi_fesztival_4220

A téren fiatal designerek is árulták termékeiket, többek között a Paloma.

belvarosi_fesztival_4294

A térről átsétálva a Király utcához megnéztük a most debütáló Pici Piacot is.

Nézzetek körül a Vakáció, az aktuális hétvégi programokért a Hétvége rovatban (csütörtökönként frissítjük), illetve az Itt jártunkban, ahol a legfrissebb beszámolóinkat olvashatjátok. Hamarosan elindul hírlevelünk is a legjobb nyári programokkal, fesztiválokkal, a legújabb családbarát helyekkel és válogatásainkkal. Fb oldalunkhoz itt csatlakozhattok. Tartsatok velünk!

Fotók: Minimatiné