Itt jártunk – Advent Óbudán – dec. 15.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

csokicsel_2

Az óbudai Fő tér és a Szentháromság tér között a tavalyi évhez képest kicsit kevesebb árust találtunk, viszont sok jó dolgot vásárolhatunk kedvező áron.

Kedvencünk az őrségi olajok standja, ahol kb. 1000 Ft/dl áron vehetünk igazán finom és egészséges olajokat mint pl. a barackmag, tökmag, mogyoró stb. Másik kedvencünk a Csokicsel termékek. Eddig ezzel még nem találkoztunk. Csokoládéból készített kulcs, lakat, szerszámok, csipeszek. Vicces és finom ajándék 1500 Ft-ért. Vehetünk még mindenféle krémesített mézet, mézeskalácsot, gyógynövény kivonatot, fa játékokat, ékszereket, kerámiát. Az árusok péntektől vasárnapig tartanak nyitva. A jégpálya igazi jégből van, nem műanyag utánzatból. Ugyan nem túl nagy, de kisebb gyerekeknek pont elég, viszont érdemes inkább hétköznap kimenni, ha el akarjuk kerülni a tömeget. 25-ös mérettől bérelhetünk korit egészen 47-ig. A vásár zárása után is nyitva a jégpálya február 2-áig, ha az idő is úgy engedi.
Idén nem hoztak annyi padot és asztalt, hanem a koncerttér előtt nagyobb szabad helyet hagytak, amit jól tettek, mert igencsak jó koncertek vannak/voltak itt. Még egy hétvége van hátra, december 22-én zár az Advent Óbudán, de addig érdemes még ellátogatni erre az igazán barátságos helyre.

A negyedik hétvége programjai ( dec. 21-22):

balogh_kalman_gipsy_cimbalom_band

kalaka_koncert

December 21-én 11 órától Ludas Matyi történetét láthatjuk a Kereplő Bábszínház előadásában, 17 órától a HolddalaNap Zenekar, majd 19 órától Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band játszik. Vasárnap 11 órától a Maszk Bábszínház Betlehemi történetét nézheti meg a közönség, 17 órától Budapest Nufolk Revolution zenél majd. A rendezvényt a Kaláka adventi koncertje zárja 19 órától, amikor az utolsó gyertyát is meggyújtják a koszorún.

Fotók: Csokicsel, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band, Kaláka / Raffay Zsófi