Itt jártuk – Púder Bárszínház – jan. 5.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

puder_01

A Ráday utca Kálvin térhez közel eső végén találjuk a Púder Bárszínházat. Hogy mit kerestünk gyerekekkel a bárszínházban vasárnap délelőtt, kiderül.

puder_02

puder_13

A hely enteriőrjét Babos Zsili Bertalan és kiváló fiatal képzőművészekből álló csapata készítette éppen úgy mint a Szatyor Bárt, a Csendest vagy a Holdudvart. Jó ide belépni, nagy tágas kirakat, sok-sok érdekesség a falakon, izgalmas belső tér. Nem enni/inni érkeztünk ide, hanem a pince részben gyerekprogramokat tartanak. Nem szokványos helyszín erre a célra, de szeretjük a nem szokványos dolgokat, és általában nem csalódunk, így történt ez most is.

puder_matine_03

puder_matine_02

Ezen a vasárnapon éppen a Dalolka Duett lépett fel, vagyis az Eszterlánc mesezenekar egyik fele. A koncert interaktív, hoztak magukkal mindenféle csörgőt, dobot, zörgőt, hogy mindenki bekapcsolódjon a zenélésbe. Kortárs versek, Weöres Sándor szerepel a repertoárjukon. A zenélés mellett volt pár ugrálós szám és altatós a végére. A koncert utáni kézműves foglalkozáson készítettünk papírból madarat, lehetett rajzolni. Volt pár kisebb asztal és szőnyeg a színpad előtt. Családias a hangulat, a pincérek kedvesek, mintha törzsvendégek lennénk itt. Vasárnaponként 990 Ft-ért van gyerekmenü is, mellé pár ikeás etetőszék. A gyerekprogramok mellett találunk felnőtteknek szólókat is, pl. hétfőnként Milos Forman Filmklub 20 órától, keddenként Púder stand up 19 órától, szerdánként Grund Nyitott Improvizációs Műhely. Tuti kombináció, amikor egy jó beülős, kávézós hely találkozik jó programokkal. Nemcsak bár, hanem kulturális színtér, nemcsak kulturális színtér, hanem egy jó bár. Említésre méltó még, hogy némelyik étel árából 50-100 Ft a WWF-nek megy. Előnyben részesítik a hazai és biotermékeket, környezetkímélőek és víztakarékosak. Éljen!
Érdemes kipróbálni napközben és este is.

Következő gyerekprogram: Január 12-én 11 órától, Bábkoffer Társulat Picirkusz című előadása.
A programokra a belépődíj: 1000Ft (500Ft lefogyasztható), testvérekkel a belépődíj: 2000 Ft (1200 Ft lefogyasztható), három gyermekkel a belépődíj: 3000 Ft (2100 Ft lefogyasztható).

Fotók: Busák Péter, Púder Matiné