„Itt a farsang, áll a bál!” – farsangi programok gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is összegyűjtöttük nektek a legvidámabb, legszínesebb, legszórakoztatóbb farsangi programokat, hogy a jelmezes bulikon, koncerteken együtt búcsúztassátok el a telet.

Farsangi készülődés – Mesemúzeum, január 28., szombaton 11:00

Még tart a farsangi mulatságok ideje. Készíts zajkeltéshez csörgőt, dobot; zenéhez tamburát; mókázáshoz maszkot. Sok csillámmal, színnel vár mindenkit Farkas Réka iparművész. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható: 400-600 Ft.

Sok Pici Farsang kiállítás – Dániel András, Máray Mariann, Rutkai Bori – Kastner Budapest, február 2., csütörtökön 18:30-tól, illetve gyerekfoglalkozások hétvégi időpontokban (regisztrációs)

A Kastner Kommunity Art Korner egy figurális illusztrációs kiállítással kapcsolódik a farsang témájához. Február 2-án 18:30-tól nyílik meg Dániel András, Máray Mariann és Ruttkai Bori kiállítása. A kiállításhoz kapcsolódóan szombatonként 11:00 órtától gyerekfoglalkozások is lesznek a helyszínen, melyekre külön lehet regisztrálni. Február 4-én 11:00-12:00 Máray Mariannal lehet közösen alkotni a farsangi zöldségbálon; február 11-én 11:00-12:00 Dániel Andrással lehet kuflisítani a farsangot; február 18-án 11:00-12:00 Danny Mesél nektek, március 4-én 11:00-12:00 Rutkai Borival zárhatjátok a farsangi időszakot. Részletek itt. Jegyárak: 1500-2000 Ft, 500 Ft kísérőjegy. A programokra regisztráció szükséges az Fb eseményben található linkeken.

Gryllus Vilmos: Maszkabál – több helyszínen

A Puskin Kuckóban lévő koncertekre a jegyek már sajnos elfogytak, de Gryllus Vilmos több helyszínen is fellép majd Maszkabál című albumával. Február 11-én és 19-én a Tárogató úti színpadon, február 18-án a budaörsi PostART-ban, február 26-án Szentendrén is találkozhattok vele!

Emír, király vagy királynő? Minek öltözzek farsangkor? – Magyar Nemzeti Galéria, február 4., szombaton 10:30 és 11:15

Farsang idején minden gyerek és szülő számára fontos kérdés, hogy milyen jelmezbe bújjunk. Február 4-én, szombaton, a gyerekek játékos tárlatvezetéseken tudhatják meg, hogy a Galéria festményeinek szereplői milyen ötleteket adhatnak a farsangi beöltözéshez. Az Emír, király vagy királynő? Minek öltözzek farsangkor? című programra két korcsoportban várja a gyereket a múzeum, 10:30-tól az 5-8 éves, 11:15-től pedig a 9-12 éves korosztálynak tartanak tárlatvezetést. Részletek itt. A szülők, kísérők kedvezményes belépővel (1900 Ft) vehetnek részt a programon. Programjegy gyerekeknek 1000 Ft.

Farsang a budapesti Állatkertben – február 4-5. (14 év alatti, jelmezben vagy álarcban érkező gyerekeknek 200 Ft a belépő!)

Február 4-én és 5-én farsangi állatbemutatókkal és zenés, jelmezes felvonulással és sok más programmal, belépési kedvezménnyel várja látogatóit a Fővárosi Állat- és Növénykert. 14 év alatti gyerekeknek jelmezben vagy álarcban 200 Ft a belépő! Részletek itt.

Csiribiri farsangi családi délután – Kultúrkúria, február 4., szombaton 15 órától

Bőröndmesék – a Tatay Színház előadásában, Táncot jár a hegedű – a Lóca együttes farsangi műsora, valamint kézműves játszóház is vár rátok ezen a délutánon a Kultúrkúriában. Részletek itt. Jegyár: 2500 Ft, családi 6500 Ft.

Kolompos koncert és táncház – Itt a farsang… – KMO Művelődési Központ és Könyvtár, február 11., szombaton 11 órától

Vízkereszttől Húshagyó keddig tart a mulatságok, bolondozások, álarcos, maskarás bálok időszaka. (Farsangi szokások, játékok). A koncert után közös táncház, tánctanulással, kézműveskedés és arcfestés is várja a program látogatóit. Öltözzetek jelmezbe! Részletek itt. Belépődíj: gyerek: 2000 Ft (2-14 éves korig), felnőtt: 2500 Ft, családi (1 felnőtt + 2 gyerek): 5800 Ft. Február 18-án fellépnek a Puskin moziban és a csömöri Petőfi Művelődési Központban is.

Állatok farsangja – Nemzeti Táncszínház, február 11., szombaton 11:00 és 15:00

A heves játékba feledkezett pocok testvérek egyszer csak arra eszmélnek, hogy borzasztóan eltévedtek, távol az otthont adó pocok dombtól. Kalandos hazafelé vezető út veszi kezdetét, ami átszeli az erdőt, mezőt, vizeket, miközben találkoznak az ott élő állatokkal és az ember nyomaival is. Részletek itt. Jegyár: 3000 Ft.

Farsangi Forgatag a Bondoróval – K11, február 11., szombaton 16:30-tól

A Bondoró Utcaszínház Fesztivál hagyományteremtő jelleggel útnak indítja saját farsangi eseményét, aminek a K11 ad otthont. A rendezvényen télbúcsúztató színes, vidám forgatagba csöppenhettek! Jelmezt húzni ajánlott! A farsangi vigasságon mókás maskarákkal, páratlan produkciókkal, kiváló koncerttel várnak. Fellép a Zuboly, látható lesz Gyertyán Balázs Bezs bűvész műsora és Debreczeny Zoltán festő Spontárlata is. Lesz Farsangi Fotófal is, a napot DJ Cyborg Templar bulija zárja. Középiskolás kortól ajánlott! Részletek itt. Jegyár: 5990-7990 Ft.

Családi vasárnap: Jelmezbál az állatkertben – Millennium Háza, február 12., vasárnap 10:00

Szuroszlán, zümifánt, tapuszkár, flamiló, papaping. Milyen állatok lehetnek? Ezek mind kiderülnek a Jelmezbál az állatkertben című könyvből! Mi történik, ha az állatkertben összekeverednek az állatok? Miután megfejtettük a rejtélyt, körbenézünk, milyen más különleges állatra bukkanhatunk. Végül mi is beszállunk az ünneplésbe, s megalkotjuk saját állati jelmezünket. Részletek itt. Jegyárak: 2000 Ft /szülő-gyerek, 500 Ft / minden további szülő és gyerek.

Bogárbál – Makám farsangi koncert – Várkert Bazár, február 12., vasárnap 11:00

Megszólalnak dalok a százlábú születéséről, a karikás szemű nyúl rémálmairól, egy álmedve téli settenkedéseiről, a bogarak farsangi báljának vendégseregéről, a szamócát termelő kabócáról, Kormosról, a mindig maszatos kismacskáról és még a „ma született” aligátor gyerkőcre leselkedő veszélyeiről is. Részletek itt. Jegyár: gyerek jegy 1500 Ft, felnőtt 3000 Ft.

Rutkai Bori Banda : Csupa csoda farsang! – Ferencvárosi Művelődési Központ, február 19., vasárnap 11:00

A kétszeres Fonogram-díjas Banda sokszínű, ezer ritmusú, kavalkádos tánczenéjére Bori színpompás horgolt bábjaival kelti életre a mesedalokat. Szálljatok be ti is a buliba, mindenképpen hozzatok magatokkal egy kézreálló ritmushangszert, és ha van kedvetek, öltözzetek be egy saját készítésű jelmezbe! Részletek itt. Jegyár: elővétel 2200 Ft, a helyszínen 2800 Ft.

Farsang a Várkert Bazárban – Kézműves és interaktív programok – Várkert Bazár, február 12., vasárnap 10:00-16:00 (ingyenes, regisztrációs)

Kézműves asztalainknál készíthettek szemüvegeket, álarcokat különféle mintákkal, maszkokat gipszszalagból, amit aztán még ki is festhettek vagy akár busóálarcot is. Olyan különlegességek elkészítésére is lehetőségetek lesz, mint a barokk papírszínház természetesen szereplőkkel együtt. Részletek itt. Regisztráció itt.

,,Hello Simonpuszta” – FERGETEGES FARSANG – CSALÁDI NAP – Nemzeti Lovaskultúra Központ, február 19., vasárnap 11 órától (ingyenes)

Színes programjaik között szerepel mini póni bemutató, farsangi álarc készítése, sétalovagoltatás, nem maradhat el a Karneváli Lovas felvonulás, valamint pecsétgyűjtő játék sem. Részletek itt. Ingyenes!

Farsangi családi gumiszoba – 6szín, február 25., szombaton 11:00

A gyerekeknek szóló előadás egy játékos, interaktív, sajátosan Dolák-Salys humorba ágyazott koncert, amelyen a felnőttek is jól szórakoznak. A műsorban a saját dalszerzemények, megzenésített versek előadásán túl együtt éneklés, tréfás találóskérdések és diavetítések, animációs filmek, bűvészmutatvány, tánc, házibuli, valamint némi rosszalkodás is helyet kapnak. Az előadás 60-70 perc, de a hosszabbítás jogát a jó hangulattól függően fenntartják. Részletek itt. Jegyár: 3200 Ft.

+1
Busójárás – Mohács, február 16-21.

A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság. A szokásokhoz hűen idén is Farsang utolsó csütörtökjén a gyermekek öltöznek maskarába. 2023-ban február 16-21-ig tart majd a mulatság.


Ha szeretnétek, hogy legjobb cikkeink és a legfrissebb híreink hetente egy alkalommal hírlevél formájában is eljussanak hozzátok, itt tudok feliratkozni. A Minimatinén új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek, életmóddal kapcsolatos cikkek is várnak rátok. A legkisebbektől az ovisokon át a kamaszokig, sőt a felnőtteknek is találhattok jó programokat!