Irány az Európai Kerti Vasutak Találkozója!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

MVPA_Kerti Vasút_1

Augusztus 22-23-án kilencedik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Évek óta visszajáró látogatók vagyunk, nem hiába a kerti vasutaknak nem tudunk ellenállni 🙂 Remek program a nyári szünet utolsó napjaira, sőt most még családi belépőket is nyerhettek, ha velünk játszotok.

A rendezvény minden évben nagy sikert arat a kisebbek és nagyobbak körében, ugyanis a környező országok dízel- és gőzmozdonyainak kicsinyített másai vonulnak fel az apró sínpályán. Az idei újdonság a kicsinyített NOHAB mozdony, melyet a Vasúttörténeti Park dolgozói készítenek el a találkozóra. A kismozdonyok mögé fel is ülhettek majd, és körbe utazhatjátok az egész parkot. Az alagút és a kis tó a kedvenc részünk.
Emellett az Orient csarnokban különböző jellegű modellvasutak várnak benneteket: mint például egy osztrák-magyar koprodukcióban felállított Dachberg terepasztal, egy amerikai rendszerű vasútmodell pálya és egy 18 m hosszú LEGO® kockákból épített terepasztal is.
Idén az M2 elhozza majd a Hetedhét Gyerekhíradót, ahol a műsorvezetők bőrébe bújva kipróbálhatjátok, milyen lehet híreket mondani vagy időjárást jelenteni, játszhattok a TV Maci életnagyságú szobájában, de ott lesz még Süsü is, sőt részt vehetnek jelmezes fotózáson a jelmeztár kincseibe bújva.

kerti_vasut

Természetesen a kerti vasút mellett a Park interaktív szolgáltatásait is kipróbálhatjátok, melyekről már régebben itt is beszámoltunk. Utazhattok nagy gőzmozdonyon, lóvasúton, a Csajka sínautóban vagy kipróbálhatjátok a kézihajtányt.
A park játszóterét is bővítették, felújították az elmúlt években. Csúszdákat, mászókát, homokozót, hintákat és kiskapus focit is találtok az Orient csarnok és a bejárat között.

VIII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

Ne feledjétek, hogy szeptember 4-éig várják a fotókat a Vasúttörténeti Park 15. szülinapja alkalmából megrendezésre kerülő kiállításra is. Az Európai Kerti Vasutak Találkozója remek alkalom, hogy elkészítsétek a fotókat. A pályázatról bővebben itt olvashattok.

FONTOS TUDNIVALÓK:

Mindkét napon 10:00-18:00 óra között várnak benneteket Budapesten, a Tatai út végén. A rendezvényről bővebben itt találtok információkat.
Belépők: felnőtt 1400 Ft, gyerek 600 Ft, családi jegy 3200 Ft (2 felnőtt és 2 fő 4-18 éves gyerek), 4 év alatt ingyenes, kerti vasút jegy 600 Ft/fő, kézi hajtány 700 Ft (max. 8 fő), fordítókorong ingyenes.

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal nektek kedvezett, családi belépőt nyertek:
Szilvia, Kondákor Krisztina, Ács Simon Domonkos, Nagy Petra és Patrik, Erdős Krisztina
Felvesszük veletek a kapcsolatot a jegyátvétel módjáról. Jó szórakozást kívánunk!

A játékot lezártuk! A következő kérdésekre vártuk a válaszokat:

1) Mi az idei Európai Kerti Vasutak Találkozójának nagy újdonsága?
2) Hányadik alkalommal kerül megrendezésre az Európai Kerti Vasutak Találkozója?
3) Idén melyik TV csatorna támogatja a rendezvényt és hoz izgalmas programokat a legkisebbeknek?
4) Hol található a Vasúttörténeti Park?

A megfejtéseket a jatek@minimatine.hu-ra várjuk augusztus 17-e éjfélig, 18-án sorsolunk!

További programokat a hosszú hétvégére itt találtok. Nézzétek meg a legjobb budapesti fagyizók válogatásunkat, illetve a legjobb augusztusi fesztiválokat vagy a legújabb beszámolónkat az Itt jártunk rovatban. Elindult a Minimatiné hírlevele (hetente 1 hírlevél a hétvégi programajánlóval, legújabb válogatásokkal és interjúkkal)! Feliratkozás itt.