Irány az Állatkert! – gyerekeknek ingyenes, nyugdíjasoknak kedvezményes a belépés az őszi szünetben

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

halloween-az-allatkertben

Az őszi szünetben számos kedvezménnyel és programmal készül a Fővárosi Állat- és Növénykert. Naponta több látványetetés, tréning és állatbemutató is lesz ebben az időszakban, október 31-én pedig családi tökfaragás, arcfestés, kézműves foglalkozás, óriás memóriajáték és tök amőba is vár benneteket. A legjobb hír, hogy gyerekeknek ingyenes, a nyugdíjasoknak kedvezményes lesz a belépés. További remek programokat az őszi szünetre pedig itt találtok.

Október 29-től november 6-ig, vagyis péntektől jövő vasárnapig a 14 éven aluli gyermekek díjmentesen látogathatják a városligeti intézményt. Emellett jelentős kedvezményt kínálnak a nyugdíjasoknak is, hiszen a „nyugdíjas ősz” keretében november végéig 1000 Ft-ért válthatják meg a belépőjegyet, úgyhogy érdemes nagyszülőkkel menni az Állatkertbe.

sorenyes_hangyasz

A programok között szerepel a sörényes hangyászok (októberben született egy nagyon aranyos bébi hangyász, akit nemrég láttunk), az óriásvidrák és a keák látványetetése, a koalák etetése és mérlegre tétele, az oroszlánfókák tréningje, az „Állatok akcióban” című állatbemutató és sok más érdekesség. A fenti programok a mindenszenteket megelőző napon, vagyis október 31-én hétfőn „halloweeni játszóházzal” egészülnek ki: ezen a napon a Varázshegyben óriás memóriajáték és tök amőba, családi tökfaragás, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok és arcfestés vár benneteket.

szurikatak

A programok mellett az Állatkert külön is felhívja a figyelmet a közelmúltban született kisállatokra, így az erszényből már kijáró szürke óriáskenguru kölykökre, a szurikáta kölykökre, illetve a kis pandákra és a sörényes hangyászokra, hiszen ez utóbbi két fajnál is kölyök cseperedik éppen.

pandakolyok

Szintén a mindenszentekhez, illetve a mindenszentek előestéjéhez kapcsolódik az a kelta eredetű, az angolszász világban régóta ismeretes, de az utóbbi időben a világ más részein elterjedt szokás, hogy tökből különböző arcokat, „tökfejeket”, töklámpásokat faragnak. A hosszú hétvégén az Állatkert egyes lakóinál is lehet majd ilyen, játékként, illetve takarmányként szolgáló faragott tökökkel találkozni.

halloween_allatkert

Ha egy igazán óriási tököt szeretnétek látni, az Állatkert főterén már most megnézhetitek az a másfél mázsás példány, amelyet egy agárdi őstermelő ajándékozott a városligeti intézménynek.

+ még néhány ötlet
Ha az Állatkertnél jártok, és egy jót szeretnétek enni a hétvégén, a mellette lévő Gundel kertbe október 29. és 31. között a food truck társadalom legjobbjai is beköltöznek. A különleges finomságok mellett rengeteg gyermekprogrammal, utcazenésszel, este pedig bulival várnak benneteket! A különleges dekoráció mellett, a hideg ellen fedett, fűtött vendégtérrel készülnek. A felnőtt belépő 500 Ft, gyerekeknek ingyenes! Állatkerti belépővel felnőtteknek is ingyenes!
Részletek itt.
Október 29-én este 19 órától pedig Töklámpás Fesztivál is lesz a Hősök terén.

Fotók: Állatkert

Mi már nagyon várjuk az őszi szünetet, íme nagy programválogatásunk rengeteg izgalmas eseménnyel, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót 😉 Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, és csatlakozni Fb oldalunkhoz.Tartsatok velünk! 🙂