Állatkerti világ – ingyenesen letölthető családi foglalkoztatófüzet sorozat

Állatkerti világ címmel indított családi foglalkoztató füzetsorozatot a Fővárosi Állat- és Növénykert az óvodás, illetve az általános iskolás korosztály számára. Az egyes füzetek hetente jelennek majd meg, az első rész az ősszel foglalkozik.

A sorozat összeállításánál az óvodai témaköröket és a kiegészítő témaköröket vették alapul, majd ezeket korosztályoknak megfelelő problémafelvetésekkel és feladatokkal tették teljessé egészen az általános iskola 8. osztályáig. De nem csak egyszerűen témákat dolgoznak fel, hanem állatkerti élethelyzeteket is megmutatnak. Az első téma alkalmával például megalkothatjátok azt az állatos körzetvezetőt, aki végigkísér a sorozatban benneteket.

Emellett játékos formában megismerkedhettek a kulisszák mögötti szakmai tevékenységgel, sok izgalmas tudnivalóval, játékkal és persze kézműves ötlettel gazdagodhattok. A kreatív családi foglalkoztató füzetekben állatkerti élethelyzeteket is felelevenítenek, így a játék részeként a gyerekek (sőt az egész család együtt) állatkerti kifutókat tervezhetnek, gondoskodhatnak az állatok takarmányának beszerzéséről, kialakíthatják a kert nyitvatartási rendjét és még programokat is kieszelhetnek.

A sorozat újabb és újabb füzetei hetente jelennek majd meg az Állatkert honlapján, letölthető és kinyomtatható PDF formátumban. Összesen tizennégy részt terveznek, amelyek mindegyike más-más témakörrel foglalkozik majd. Az első rész központi témája az ősz, innen tudjátok letölteni!

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

Hozzászólás letiltva.