Március 1-jétől ingyenes utazás: 14 év alattiaknak és a nagycsaládosoknak

2024. március 1-jétől változik a tarifarendszer az állami közlekedésben. Az ingyenes utazás a 14 év alattiakat és a nagycsaládosokat érinti, a megszűnő bérlettípusok helyett új kedvezményes napijegyeket vezetnek be és átalakítják a kedvezmények rendszerét is.

Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat és az ingyenes utazás érintettjeit:

  • 14 év alatt nem csak a BKK, hanem a Volán és a MÁV járatain is ingyenesen utazhatnak a gyerekek, ez a 65 év feletti korosztályra is vonatkozik
  • Az eddig 90 százalékos kedvezménnyel utazóknak – fogyatékosok, tartós betegek és a nagycsaládosok – szintén ingyenes lesz a közlekedés a MÁV és a Volán járatain az országban.
  • 14-25 évesek pedig 50 %-os kedvezményt kapnak, de vármegye- vagy országbérlettel még olcsóbb lesz az utazás
  • Új, napi kedvezményes jegyet vezetnek be: a Vármegye24 napijegy 990 Ft-ba, a Magyarország24 napijegy 4999 Ft-ba kerül majd, és korlátlanul felhasználható a MÁV és a Volán összes járatán.

Forrás: kormany.hu

 

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!