Ingyenes múzeumok és izgalmas foglalkozások az őszi szünetben is!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

lumu_csaladi_delelott

Éjszakai elemlámpa túra, nyílt nap, őszi táborok, gyerekeknek szóló tárlatvezetések, szülinap a Természettudományi Múzeumban és még sok minden más. Az őszi szünetben még tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat, illetve a hónap utolsó és első hétvégéjén is több múzeum állandó kiállítását kereshetitek fel ingyenesen.

Őszre hangoló múzeumi foglalkozások

Magyar Nemzeti Galéria – Őszre hangolunk – Tárlatvezetés az őszi szünetben

nemzeti_galeria

A Magyar Nemzeti Galéria gyerekeknek szóló tárlatvezetésekkel vár benneteket november 3-án és 4-én 11 órától, amelyet 7-11 éveseknek ajánlanak. A program múzeumi belépővel látogatható!

Mezőgazdasági Múzeum – Őszbúcsúztató tábori foglalkozások

oszbucsuztato_tabor

November 2 és 4. között a szülők dolgát megkönnyítendő, tartalmas múzeumpedagógiai programokkal várják a 9-12 éves korú gyerekeket a Mezőgazdasági Múzeum őszbúcsúztató tábori foglalkozásaira. Jegyárak: 1500 Ft/fő/nap + 1200 Ft étkezési költség (tízórai, ebéd).

Ludwig Múzeum – Nyitott Műhely

lumu_csaladi_nap

November 4-én egy napra megnyílik a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai stúdiója, ahol lehetőség lesz alkotásra, játékra, kiállításnézésre. A program ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Emellett több programmal is készülnek az őszi szünetben, melyet itt találtok.

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (Kultea) – Szünidőző Programok

szunidozo_kulteaban

Az őszi szünet ideje alatt is tartalmas programokkal, kézműves- és gasztronómiai foglalkozásokkal várnak kicsiket és nagyokat egyaránt az óbudai Kulteában, ahova szintén kell regisztrálni. Belépő: 800 Ft, regisztráció szükséges Miszné Korenchy Anikónál a korenchy.aniko.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy az 1/375-6249-es telefonszámon.

Budapesti Történeti Múzeum – Gyere velünk múzeumba! – Őszi tábor a Vármúzeumban

btm

November 3-án és 4-én egész napos programmal, mini táborral készülnek a 8-12 éves alkotni szerető, képzőművészet iránt érdeklődő gyerekeknek a Gyerek/Kor/Kép – Gyermek a képzőművészetben című kiállításhoz kapcsolódóan a Budapesti Történeti Múzeumban. Részvételi díj: 5000 Ft/nap, mely a meleg ebédet is tartalmazza. Jelentkezés kissg@mail.btm.hu címen október 31-ig.

Aquincumi Múzeum – Elemlámpával a romkertben

elemlampaval_a_romkertben

Minden múzeum egészen más arcát mutatja sötétben, ezért a rendhagyó vezetés nem a megszokott nyitva tartási időben lesz megtartva, hanem zárás után, elemlámpák fényénél vár benneteket november 4-én 17 órától az Aquincumi Múzeum. A programon romkerti belépő (felnőtt: 1.000,- Ft/fő, diák és nyugdíjas: 500,- Ft/fő) ellenében lehet részt venni, előzetes regisztráció alapján. A regisztráció (aquincum@aquincum.hu) határideje: 2016. november 2., éjfél.

Természettudományi Múzeum – Tarisznyás túra

tarisznyas_tura

Október 29. és november 6. között a Természettudományi Múzeumban gyerekek és szüleik, nagyszüleik együtt indulhatnak el az épület kincseinek, érdekességeinek felkutatására, a Bálnától a bárkáig, A magyar dinók nyomában vagy az Idősebbek is elkezdhetik útvonalakon. A múzeumi tarisznyában megtalálják a felfedező úthoz szükséges kellékeket, pl. távcsövet, nagyítót, mérőszalagot, és a játéklapot. Ráadásul október 29-én még szülinapot is ünnepelnek a múzeumban. A belépés ezen a napon az állandó kiállításokba, a koncertre és a gyűjteménylátogatásra díjtalan. A Tarisznyás túrák részvételi díja 300 Ft. A túrafelszerelésért letéti díjat kérnek, amit a felszerelés leadás után természetesen visszaadnak.

Csapatjáték családoknak – Magyar Nemzeti Múzeum, november 4. 15:00

csapatjatek_nemzeti_muzeum

Ez egy olyan játék, amely során a reformkori Magyarország érdekességei, mindennapjai tárulnak fel a résztvevők előtt, és a család nem csak a tudását, de ügyességét is kamatoztathatja a különféle feladatok teljesítése során. Programjegy: 1000 Ft, diák (26 éves korig), nyugdíjas (62 éves kortól): 500 Ft, családi: 2200 Ft, bejelentkezés szükséges.

Ingyenesen látogatható állandó kiállítások az őszi szünetben is

Sarkanyok_mindig_lesznek_10

Az ingyenesség 26 év alatti személyekre, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozóra vonatkozik és az állandó kiállításokra érvényes!
Minden hónap utolsó szombatján, azaz október 28-án ingyenes a Petőfi Irodalmi Múzeum (a sárkányos kiállítás még november 6-áig tart nyitva!), a Kiscelli Múzeum és az Aquincumi Múzeum.
A hónap utolsó vasárnapján, azaz október 29-én ingyen mehetnek be a családok a Hadtörténeti Múzeum, a Ludwig Múzeum, az Elektrotechnikai Múzeum és az Öntödei Múzeum állandó kiállításaira.
Minden hónap első szombatján, tehát november 5-én ingyenes az Óbudai Múzeum, illetve a hónap első vasárnapján, azaz november 6-án a Néprajzi Múzeum, a Természettudományi Múzeum és a Terror Háza Múzeum is.