Ingyenes KRESZ-suli a Ligetben – 2024. augusztus 27-éig

Szeretnéd, hogy gyermeked ügyesen és önállóan közlekedjen? Akkor neki szólnak a 2024. június 1. és augusztus 27. között elérhető ingyenes KRESZ-suli foglalkozások. Itt nem csak megtanítják, hogyan kell biztonságosan közlekedni, hanem pecséteket is gyűjthet, 3 után már egy igazi, névre szóló jogosítványt ajándékoznak neki.

Mik várnak rád a foglalkozásokon?

A Közlekedési Múzeum szakembereivel megtanulhatja, hogyan tudja a biciklijét jó és biztonságos állapotban tartani, megismerheti a kerékpározás történetét, és alkotó foglalkozokon menő láthatósági matricát készíthet. A Bikeride Egyesület profi biciklisei játékosan elmagyarázzák neki a KRESZ alapismereteit, amelyek később nagyon fontosak lesznek ahhoz, hogy együtt tudjon biciklizni a szülőkkel, barátokkal. A KRESZ park pályáján nem csak megmutatják neki a biztonságos, balesetmentes közlekedés alapjait, hanem együtt be is gyakorolják őket.

 

Gyűjtsetek össze 3 pecsétet és szerezzetek Liget jogsit!

Tartsatok velük 2024. június 1.- augusztus 27. között a megújult KRESZ parkban! Váltsd ki gyermekdnek a díjtalan regisztrációs jegyet és hozd el a KRESZ suli foglalkozásokra. Gyűjtsetek össze 3 pecsétet és szerezzétek meg a Liget jogsit!

 

Regisztráció

A részvétel Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Ha nem vagy még Liget+Kölyök tag, ITT tudsz regisztrálni, majd utána válaszd a Látogatóközpont alatt a KRESZ suli eseményt és váltsd ki a díjtalan regisztrációs jegyet. Gyermekenként külön regisztrációs jegyet kell váltani.

 

KRESZ suli foglalkozások

Június 1. és augusztus 17. között minden szombaton a Bikeride Egyesülettel: 10-10:45 óra között 5-7 éveseknek; 11-11:45 óra között 8-12 éveseknek

 

A foglalkozások tematikája:

  • KRESZ alapismeretek
  • Biztonságos, balesetmentes közlekedés alapjai
  • Láthatóság, észlelhetőség
  • Kerékpár technikai alapismeretek
  • Gyakorlati kerékpár kezelési ismeretek

 

Június 18. és augusztus 27. között kéthetente keddenként a Közlekedési Múzeummal: 9:30-11:00 óra között 5-7 éveseknek, 11:00-12:30 óra között 8-12 éveseknek

 

A foglakozások tematikája:

  • Meg tudom csinálni! Kerékpárszerelő workshop: a kerékpár részeinek áttekintése, közös járműellenőrzés, javítás kicsiknek és nagyoknak.
  • Gyorsabb, okosabb, fényesebb Kerékpártörténetek: izgalmas és különleges kétkerekűekkel ismerkedünk, és többek közt megtudjuk azt is, hogy melyik a leghosszabb drótszamár a világon.
  • Bloomer, long skort és a nadrágcsipesz alkotó foglalkozás: láthatósági, fényvisszaverő matricákat készíthettek, és megismerjük a kerékpáros öltözeteket.

Válts ki gyermekednek díjtalan regisztrációs jegyet (a jegy csak Liget+Kölyök tagsággal elérhető) a keddi és a szombati foglalkozásokra, gyűjtsetek össze 3 pecsétet, és szerezzetek Liget jogsit! A Liget jogsi felmutatásával kedvezményesen nézhetitek meg a Közlekedési Múzeum új időszaki kiállítását, a Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című tárlatot, ahol a százesztendős Bivalyt, a 424-es gőzmozdonyt, Ikarus buszokat és egy Antonov An-2-es repülőgépet is közelebbről megismerhetitek.

 

Amit vigyetek magatokkal

A szombati alkalmakon a részvétel feltétele a saját sisak és bicikli (kismotor és roller nem jó!), valamint kérik, zárt cipőben vegyenek részt a gyerekek a foglalkozáson. Elektromos járgány használata nem megengedett! Vizet, harapnivalót és napvédőt is érdemes vinni.

A közelben WC található, ami Liget+ tagoknak ingyenes.

A megújult KRESZ-parkról itt írtunk részletesebben.

Forrás: Liget

A minimatiné már 10 éve segít abban, hogy mindenki megtalálja a legjobb programokat a család kisebb és nagyobb tagjai számára. Ahogy ti, mi is szeretjük az újdonságokat, jó programokat, a kirándulás ajánlókat, a jó könyveket, de a minőségi tartalom gyártásához nekünk is pénzre van szükségünk. Támogassátok fennmaradásunkat, hogy mi is támogathassunk benneteket a minőségi idő eltöltésében! Köszönjük!