12+1 nyárindító ingyenes gyerekprogram és családi fesztivál júniusra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprém-gyerekprogram

Itt a nyár első hónapja, ezért 12+1 szuper ingyenes nyári fesztivált válogattunk, ahol kipihenhetitek a tanév fáradalmait. Júniusban vár rátok többek között a Gyerek Sziget, a pünkösdi hosszú hétvége, két könyves fesztivál, mesék és a nyitott Csepel Művek is. Gyerekprogramok, fesztiválok, kirándulás, koncertek a család minden tagjának!

Arbofeszt – Gödöllői Erdészeti Arborétum, június 1., szombaton 8:00-21:00 (ingyenes)

Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar

Ismét remek programokkal vár benneteket a Gödöllői Erdészeti Arborétum. Lesz itt kisvasutazás, méhes programok, játszóház, gyerekeknek (16:30-tól fellép a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar) és felnőtteknek szóló koncertek is zöld környezetben. Ingyenes!

Gyerek Sziget – Hajógyári-sziget, június 1-23., szombaton és vasárnap (ingyenes)

Rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, cirkuszi látványossággal, kézműves műhelyekkel, állatsimogatóval és sportprogrammal várják az egész családot idén is a Gyerek Szigeten. A programsorozatot Halász Judit koncertje nyitja majd meg. Ingyenes!

Miénk a Vár – 7.Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál – Magyar Mezőgazdasági Múzeum mellett, június 8-10. (ingyenes)

Hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal ismerkedhetnek meg a látogatók a pünkösdi hosszú hétvégén a Vajdahunyadvárnál. Múzeumok, új kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások, ismeretterjesztő programok, Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, játszóház, népzene és néptánc, katonai bemutató, diafilmek is várnak rátok. Ingyenes!

Pünkösdi Királyság – Tabán, június 10., hétfőn 9:30-20:00 (ingyenes)

Szalóki Ági-koncert

Egész napos, ingyenes programok a Tabánban Pünkösd hétfőn az egész családnak! Lesz itt hagyományőrző pünkösdi kézművesség, arcfestés, pünkösdi bababirodalom, óriás buborékfújás, pünkösdi hétpróba, 11 órától fellép Szalóki Ági, 14 órától Pál István ’Szalonna’ és bandája és táncegyüttesek. Részletek itt. Ingyenes!

90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok – Dunakorzó, a Vigadó mellett, június 13-17. (ingyenes)

A Vörösmarty tér felújítása miatt új helyszínen rendezik meg az idei évben az Ünnepi Könyvhetet. Ezúttal a Vigadó szomszédságában, a Dunakorzón várnak benneteket a kiadók bemutatókkal, beszélgetésekkel és dedikálásokkal. A gyerekkönyv kiadók is képviseltetik magukat a jeles eseményen, és sok jó, új könyv is várható a nyári szünetre, amelyről beszámolunk majd nektek.

Margó Fesztivál – Petőfi Irodalmi Múzeum, június 12-16. (ingyenes)

Másik kedvenc júniusi könyves eseményünkre szintén június közepén kerül sor a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Öt nap, rengeteg író és költő, koncertek, felolvasások, beszélgetések, gyerekprogramok, tárlatvezetések, városi séták, ahogy 2011 óta mindig. Ott lesznek a mi kedvenceink is június 15-én, szombaton, a Móra Kiadó, a Csirimojó, a Csodaceruza, a Pagony Kiadó, Lackfi János, Varró Dani és a Ringató csapata is. Részletek itt. Ingyenes!

V. Bem6 Fesztivál – Budavári Művelődési Ház, június 14-15. (ingyenes)

Kaláka

A Budavári Művelődési Ház 2019-ben is rendezvénnyel ünnepli meg születésnapját. Színes programokkal készülnek június 14-15- között a Bem6-ban és a Pala utcában. Június 15 én fellép 10 órától a Kaláka, 11:30-tól a BÉLAMŰHELY (karmesterjáték interaktív gyerekfoglalkozás), lesz még Babra koncert, Kerekes Band koncert, 10 és 15 óra között kézműves workshopok gyerekeknek és felnőtteknek, valamint népi játszótér is. Ingyenes!

Óbudai Nyár – Óbuda, több helyszínen, június 14-étől (a legtöbb program ingyenes)

Óbudai Danubia Zenekar, Paris Combo (FR), Quadro Nuevo (DE), Jamie Winchester és Rutka Róbert, Recirquel, Like A Rolling Stone, Szalóki Ági, Elek István Jazz Quartet, Múzeumok éjszakája, Óbudai búcsú, Hékás Békás, VII. Óbudai Blues Fesztivál is szerepel az Óbudai Nyár programsorozatában, ahol a legtöbb program ingyenes!

Ipoly Feszt 2019 – Szob, Kemence, Ipolydamásd, Márianosztra – június 21-23. (ingyenes)

Hét helyszínen vár az Ipolymenti települések igazán színes, programokkal teli fesztiválja, az Ipoly Feszt. Komoly és könnyű zenei koncertek, gasztro bemutató, túrázás, rengeteg gyerekprogram és sok-sok meglepetés vár rátok június 21-23. között. Mi biztos nem hagyjuk ki, imádjuk a környéket! Június 22-én 16 órától a Kifli koncertezik Kemencén, ahol a kisvasutat se hagyjátok ki. Ingyenes!

Gyermekbúcsú – Kultúrkúria, június 23., vasárnap 16:00-23:00 (ingyenes)

Hagyományos évadzáró gyermekmulatság a Kultúrkúriában: Csalóka Péter – a Pupetta Társulat előadása, a Hahó együttes vidám műsora, Pegazus mesés játéktár, Tekergőtér – az izgalmas játékok tere, kézműves játszóház, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok és párasátor várják a gyerekeket. Ingyenes!

Mesék Éjszakája – Bartók Béla út, B32 Galéria, június 29., szombaton 17:00-23:30 (ingyenes)

A Bartók Béla úton és a Gellért-hegyen, immár másodszor rendezik meg a Mesék Éjszakáját! A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület meseterapeutái mondják majd a meséket délutántól éjszakáig két helyszínen gyerekeknek és felnőtteknek. A világ minden tájáról érkeznek majd a történetek: vidámak, szomorúk, bátorságra hívok, elgondolkodtatók, lehet könny és mosoly. A program ingyenes, nem kell regisztrálni, helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Csepel Művek – Nyitott Gyárak Hétvégéje, június 29-30. (ingyenes)

Nézzetek szét a 240 hektáros ipari területen, ahol ma a hagyományőrző páncélkészítő kovácstól a vidámpark gyártóig és labdajavítóig a legváltozatosabb profilú cégek, szolgáltatók és kisiparosok megtalálhatók. Megnyílik egy hétvégére a Csepel Művek területe. A látogatók a Deák tértől alig fél órányi tömegközlekedéssel, kerékpárral pedig még gyorsabban juthatnak el a Csepel Művekbe, ahol a hétvége nyitott épületein és cégein túl számos előadás, építészet- és helytörténeti séta, koncert, filmvetítés és workshop vár mindenkit.

+1

Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprém, Kolostorok és kertek, június 15-16. (támogatói jegy 500 Ft)

Kabóciádé Családi Fesztivál – Veszprém

Ugyan a Kabóciádéra 500 Ft a támogatói jegy, viszont annyira jó lesz, hogy bőven megéri az árát. 😉 Fellép majd a Cirko Cirkulusz, a Kabóca Bábszínház, a Brighella Bábtagozat, a Mikropódium Családi Bábszínház, Lénárt András, Méhes Csaba, a MárkusZínház, a Trapp Top Flotta, Ágoston Béla bandája és a Tintaló Cirkusz is. Támogatói jegy: 500 Ft.

A legjobb hétvégi programokat itt találjátok!

Tartsatok velünk a nyári szünetben is, hiszen hamarosan érkezik nagy vakációs programválogatásunk, illetve a hétvégi ajánlókban és a heti hírlevelünkben is találtok majd jó ötleteket, akár Budapesten, akár a főváros környékén vagy pl. a Balatonnál töltenétek a nyári napokat.