Ingyenes gyerekprogramok az Ünnepi Könyvhéten!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Ünnepi Könyvhétre sorra jelennek meg a legújabb gyerekkönyvek, melyekről készítettünk egy válogatást is, de most jöjjenek a legizgalmasabb programok, hiszen a Vörösmarty téri események mellett a Margó Fesztiválra és a Kolibri Matinéra is érdemes lesz ellátogatni. Íme néhány ötlet, amely ráadásul még ingyenes is!

Szia, jóga! – könyvbemutató, kiállítás és közös jógázás – Gellért téri Pagony, június 9., pénteken 17:00

Egy olyan könyvet mutatnak be nektek, amin az egész család jól szórakozik majd, itt a Szia, jóga! Agócs Írisz új könyvének bemutatóján kiállításmegnyitóra, beszélgetésre és közös jógázásra hívnak benneteket. Részletek itt.

Mentsünk zombikat! – játékos könyvbemutató – Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, június 10., szombaton 10:00

Lesi Zoltán Karton és Matild – A zombimentők című kötetének interaktív bemutatója. A félős kisfiú, Karton, egész nap a gép előtt ül. Épp egy játékban küzd a virágok ellen, amikor az ágya alól kimászik egy apró, zöld bőrű emberke. Az agypusztítóan büdös zombi Karton segítségét kéri. Felbukkan Matild, a bátor szomszéd lány is, és együtt zombimentő kalandokra indulnak. Vajon ki tudják szabadítani a zombi tesóját egy ádáz gaz fogságából? Megtalálják a rájuk törő kerti törpék gyenge pontját? Mi történik a zombikkal, ha csokit esznek? És hogyan lehet legyőzni a köpenyes főgonoszt?… Részletek itt.

GyerekMargó a Margó Fesztiválon – Petőfi Irodalmi Múzeum, június 10-11.

Sok szeretettel várják a gyerekeket egy hatalmas közös gyermekjógázásra június 10-én 10 órától Csíki Mariannal. A jógához a gyerekpólókat és a matracokat a Bookline biztosítja, amiket meg is tarthatnak jógázás után a gyerekek. 10 és 13 óra között pedig a Pagony kreatív programjain vehettek részt. Részletek itt. Vasárnap délelőtt Dr. Seuss könyvei, Menyhért Anna: Rubinbogyózselé, illetve Baár Tünde: Imádom a nyarat! című könyvei kerülnek a középpontba a fesztivál gyerekprogramjai között. Részletek itt.

Kiugrott a gombóc minikoncert – Vörösmarty tér, június 10., szombaton 10:30

A nagy sikerű első Libabál album után, a Móra Music gondozásában jelent meg a második, a Kiugrott a gombóc… című lemez, amely a zenei és irodalmi anyag folytatása. A zenéket Mogyoró Kornél és Fejér Simon Pál szerezte. A világzenei hangzásban a magyar és erdélyi népzenei elemek mellett fellelhető a balkáni, a blues, valamint a pop zene hangzásvilága is. Részletek itt.

Kolibri Matiné − és a mesés történetek életre kelnek – Katona József Színház, június 10., szombaton 11:00

A Katonában ott lesznek Bosnyák Viktória teremtményei, a Mantyusok. M. Kácsor Zoltánnak köszönhetően elutazhattok Dínomdánomba, a tavaszi kert illatát Borsi és Vica hozza el Gáll Viktória Emese segítségével, és megkísérelhetitek kiszabadítani Mabel Jones kishúgát is a Tiltott Városból! A nyári matinén adják át az okleveleket a frissen megválasztott tündérkönyvtárosoknak, a programot pedig ezúttal is kézműveskedés zárja. Részletek itt.

Ijjas – Lackfi: A világ leggonoszabb meséi Könyvbemutató, június 10., szombaton 11:00

Ijjas Tamás és Lackfi János olyan irtó rövid, vicces meg borzongató meg vicces-borzongató meséket írtak, melyeket az okos olvasók nyugodtan folytathatnak tovább, akár a világ végéig is, meg még egy nap…A bemutatón felolvasnak a szerzők és zenél az Eszter-lánc mesezenekar. Részletek itt.

Boldizsár Ildikó: Esti mesék – Könyvbemutató, június 10., szombaton 14:30

Mesét olvasni és hallgatni mindig jó – de elalvás előtt a legjobb. Miért meséljünk este, és mit meséljünk a gyerekeknek? Minden mese gyógyít? Miért fontos tematikus mesegyűjteményeket összeállítani? Milyen felnőtt lesz a mesét hallgató gyerekből? Boldizsár Ildikó íróval, mesekutatóval, meseterapeutával és Kőszeghy Csilla grafikussal Oláh Andrea beszélget. Részletek itt

Pagony zenés mesedélelőtt – Vörösmarty tér, június 11., vasárnap 11:00

Gévai Csilla, Igaz Dóra, Harcos Bálint, Pásztohy Panka, Jeli Viktória és Kertész Erzsi zenés felolvasó délelőttje hallgatásra és a történetek közös megelevenítésére hívja mind az óvodás és kisiskolás gyerekeket. A programhoz a MnemonicKiss izgalmas és progresszív ritmusai teremtik meg a tökéletes inspirációt. Részletek itt.

Miklya Luzsányi Mónika: Cília árnyai Könyvbemutató – Aranytíz Kultúrház, június 11., vasárnap 14:00

A szórakoztató kísértethistóriában nyüzsögnek a szellemek, évődnek a szerelmesek, és még a Nárcisszuszlovagrend titkára is fény derül. Részletek itt.

+1

Barangoló a Magyar Nemzeti Galériában – Magyar Nemzeti Galéria, június 10., szombat 14:00-15:00

Ugyan nem az Ünnepi Könyvhéten és nem is a Belvárosban, hanem a Várban várnak benneteket egy remek könyvbemutatóval. A foglalkoztató- és színező könyv, a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményén keresztül ismerteti meg a gyerekekkel a fő művészettörténeti korszakokat és néhány híres magyar műtárgyat. Részletek itt.

A Móra Kiadó programjai bővebben itt.
A Kolibri Kiadó programjai bővebben itt.
A Csimota Kiadó programjai bővebben itt.
A Pagony programjai bővebben itt.
A Manó könyvek programjai bővebben itt.

További programokat a mostani hétvégére itt találtok!


Ha szeretnétek értesülni a legjobb családi programokról, érdemes megnézni az oldalunkon és a Fb-on hétvégi ajánlóinkat, a legújabb válogatásokat és híreket. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.