Íme 8 ingyenes gyerekprogram és könyv – hétvégén Margó Fesztivál!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is a Várkert Bazárban vár benneteket a Margó Fesztivál, ahol sok jó és új gyerekkönyvet is bemutatnak. Íme a mi kedvenceink. A belépés most is ingyenes, és a felnőtteket is jó programokkal várják!

Bíró Zsófia: A macska mondja meg! Mit egyél és mit ne (BOOOK Kiadó) – október 12., szombaton 10:00

Nagyon vártuk és itt írtunk róla bővebben, sőt meg is nyerhetitek nálunk (október 13-a éjfélig tart a játék!). Mi közük a macskáknak a fenntartható, tudatos táplálkozáshoz? Mit csinál a biomérnök, mi a glutén, és hogyan lesz szuperhős egy nagymama? Ha eljössz a könyvbemutatóra, minderre fény derül, sőt, a Felelős Gasztrohős ételeit kiállva még többet tudhatsz meg a zöldebb és fenntarthatóbb hétköznapokról, így később sem etethetnek meg bármivel!

Tóth Krisztina: Malac és liba – október 12., 11:00

Tóth Krisztina új mesekönyvének zenés kötetbemutatója Kárász Eszterrel. Tartsatok velük és legyetek ti is Malac és Liba barátai! Ismerjétek meg szeleburdi hőseiket, csatangoljatok velük az őszi erdőben, és nevessetek kalandjaikon! Tóth Krisztina a gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, melyekkel igazi közös, családi élmény lesz a meseolvasás. Hajba László részletgazdag, bűbájos rajzain elevenedik meg Malac és Liba. Tóth Krisztina könyvbemutatóján mesés, állatos kézműveskedéssel vár benneteket a Bilimbo Montessori óvoda csapata, készíthettek libát és kismalacot kartonból.

Zágoni Balázs: Odaát – Fekete Fény 2. (Móra Kiadó) – október 12., szombaton 13:30

Az Európai Unió felbomlása után játszódó disztópikus kalandregény első kötete, A Gömb elnyerte a tavalyi év legjobb ifjúsági regénye díját. A regény második, a történetet lezáró kötetéről Lovász Andrea és Pacskovszky Zsolt beszélget a szerzővel és bemutatják az új könyvet.

Titkos átjáró – múzeumi mesekönyv – október 12., szombaton 14:00

Mi izgalmat tartogathat 9-12 éves gyerekeknek egy irodalmi múzeum, ami történetesen a Károlyi grófok egykori lakában kapott helyet? Lehetnek-e fantázia-pezsdítőek a főúri kastély pompás termei, egy kigubancolhatatlan kézirat, vagy egy félbevágott nyakkendő a múzeum raktárából? A válaszokat a Titkos átjáró rejti. Nem szokványos múzeumi mesekönyv nem szokványos bemutatója. Czékmány Anna, Kádár Anna múzeumpedagógusokkal és Fatér Anna grafikussal Jeney Zoltán szerkesztő beszélget.

Mi leszek, ha nagy leszek? – Verses ábécé (Cerkabella Kiadó) – október 12., szombaton 16:30

Ahány betű, annyi mesterség! Lackfi János és Foltin Fruzsina verses ábécéjének interaktív bemutatója szombaton 16:30-tól vár benneteket.

Nattán-Angeli Nóra: Spicc és Pipa, Két Cica Könyvek 1. (Scolar Kiadó) – október 13., vasárnap 10:30

Spicc és Pipa, két huncut szobacica, akik sosem restek egy kis lustálkodásra és falatozásra. A finomságokért akár légtornászmutatványra és tigrisugrásra is képesek, de csak ha már belemelegítettek. Gyere, hallgasd és nézd meg a két cica történetét papírszínházas előadásban, majd készíts színezhető cicás magasságmérőt. 3-10 éveseknek ajánlott program.

Jakub Plachý: A nagy pisikönyv (Csirimojó Kiadó) – október 13., vasárnap 11:30

A legújabb Csirimojó könyv bemutatóján minden a pisilés körül forog majd. Miért pisilünk? Miből áll a vizelet? Hány litert pisil egy elefánt? Képregényes enciklopédiánk tüzetesen körbejárja a vizelés témáját az alapelvek összefoglalásától kezdve, a történeti áttekintésen át egészen a kortárs stílusokig és technikákig. Te hány szinonimát tudsz felsorolni a pisilésre? Jakub Plachý illusztrátorral és Peťovská Flóra műfordítóval Éva Papp punkénekes (Ricsárdgír zenekar) beszélget.

Szívünk rajta mesesarok

A Szívünk rajta program segít a szülőknek eligazodni a gyerekkönyvek erdejében, itt írtunk róluk részletesen. A Margóra is sok jó könyves programot hoznak. Például szombaton 14 órától Budapest meséi program keretében a főváros rejtett csodáit ismerhetitek meg egy interaktív foglalkozás keretében Tittel Kinga Mesélő Budapest és A Várnegyed titkai című könyvei alapján. Szombaton 16 órától  kreatív foglalkozás tartanak Stuart Atkinson nagy sikerű mesekönyve alapján, amely során közösen fürkészhetitek az égboltot és ismerkedhettek meg csillagképekkel, hullócsillagokkal, messzi-messzi galaxisokkal. Vasárnap 10:30-tól Libby Deutsch Hogyan működik a világ? című gyerekkönyve segítségével együtt próbálhatjátok megérteni a világ legelképesztőbb találmányainak működését – a csokitól egészen a GPS-ig, a vécétől az internetig. Vasárnap 13:30-tól pedig egyik kedvenc könyvünk, az Így mennek nálunk a dolgok alapján kincsvadászatra indulhattok és a manók rejtett kincsei nyomába eredhettek. Emellett vasárnap 11 órától a Csimota Kiadó és bemutatja papírszínházi meséit.

További programok a Margó Fesztiválon itt.
A Margó Fesztivál helyszíne a Várkert Bazár. Minden program ingyenes!
A könyvek a helyszínen kedvezményesen vásárolhatók meg!


Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, újdonságokat, aktualitásokat hetente egyszer hírlevélben is megkapni,
itt tudtok feliratkozni!