12+1 ingyenes gyerekprogram a Budapesti Könyvfesztiválon

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén április 25. és 29. között rendezik meg a Millenárison az ingyenes Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált, ahol külön Gyerekbirodalommal várják az érdeklődőket. Interaktív könyvbemutatók, koncertek, dedikálások és rengeteg jó családi program is lesz péntektől vasárnapig, ráadásul ilyenkor kedvezményes áron szerezhetitek be a legjobb gyerekkönyveket, amelyeket szintén bemutatunk hamarosan!

A Móra Kiadó programjai a Millenárison

Új helyszínen, megújuló standdal vár benneteket a Táncszínház előcsarnokában a Móra Kiadó. Amit kiemelnénk a bőséges programból, az a RÉM jó könyvek bemutatója szombaton 15 órától, illetve 17 órától Dóka Péter A három űrbetyár – A Szupermalac és Űrpatkány című trilógia második kötetének bemutatóját, ahol Máli Csaba grafikus élőben rajzolja meg a szereplőket. Vasárnap 11 órától bemutatkozik Bíró Eszter legújabb Időradír című zenés-mesés könyve, de találkozhattok még 11:30-tól a 10 éves Kerekítő Manóval, 14 órától Nyulász Péterrel, 16 órától pedig Az ügyetlen bohóc című mesekönyv mutatkozik be, amit igazi örökmozgóknak ajánlunk. Emellett természetesen találkozhattok a helyszínen a szerzőkkel is, többek között Bartos Erikával, Marék Veronikával és Bosnyák Viktóriával, és a LÜK játszóházat is biztosan kipróbáljuk majd.
A Móra Kiadó részletes programját és dedikálásait itt találjátok!

A Pagony Kiadó programjai a Millenárison

A Pagony standját szintén a Táncszínház épületében találjátok meg. Természetesen régebbi és vadonatúj könyveiket is hozzák magukkal, és rengeteg programmal készülnek. Szombaton és vasárnap 10 órától mesedélelőtt lesz kisebbeknek, szombaton 11:30-tól az Abszolút könyvek mutatkoznak be, melyek a 9-12 éves kiskamasz korosztályhoz szólnak. Szombaton 15 órától Az irodalom visszavág, vasárnap 10:30-tól pedig a Most ÉN olvasok-sorozat legújabb kötete, a Simi és a rendetlen betűk című különleges meseregény bemutatója lesz.
A Pagony részletes programját és dedikálásait itt találjátok.

Furda borz filmet forgat – Millenáris, április 26., pénteken 10:00

Csodaszép, izgalmas könyvekkel érkezik a fesztiválra a Csirimojó Kiadó is! A már megjelent 4 kötet mellé – ,amelyeket hamarosan részletesen is bemutatunk nektek – a Könyvfesztiválra érkezik az 5., a Furda borz filmet forgat címmel. Mi biztos nem hagyjuk ki a pénteki bemutatót, de természetesen Grétával, a bálnával is találkozhattok!
A Csirimojó programjait itt találjátok!

Balatoni nyomozás könyvbemutató – Millenáris, április 26., pénteken 11:30 (dedikálás 10 órától)
Pacák a pácban bemutató – Millenáris április 28., vasárnap 16:30

Több újdonsággal érkezik a Kolibri Kiadó is. Pénteken a Gyerekprogram színpad 11:30-tól Fiala Borcsa: Balatoni nyomozás című könyve mutatkozik be egy rendhagyó irodalomóra keretében, vasárnap 16:30-tól pedig Bosnyák Viktória-Dudás Győző: Pacák a pácban című kötete.
A Kolibri Kiadó programjait és dedikálásait itt találjátok!

Na, de ki kérdez egy kandúrt? könyvbemutató a Naphegy Kiadóval – Millenáris, április 27., szombaton 14:00

Ismerjétek meg ti is Arisztotelészt, a puha, bundás kandúrt Környei Alice zenés-mesés, interaktív könyvbemutatóján, szombaton 14 órától. A Na, de ki kérdez egy kandúrt? című könyv egy perc alatt belopta magát a szívünkbe.

Készítsük együtt a Csodaceruzát! – Millenáris, április 27., szombaton 15:00

A szerkesztőség munkatársaival most kipróbálhatod, hogyan készül a magazin. Rajzolhattok, verset és mesét írhattok, tudományos rovatot szerkeszthettek. Várnak minden 5-10 éves gyerekeket szombaton 15 órától.

Vajon fog olvasni? – kerekasztal-beszélgetés – Millenáris, április 27., szombaton 16:00

Izgalmas beszélgetést hallhattok arról szombaton 16 órától, hogy miként segíthetjük az olvasni tanuló gyerekeket. Mit ne tegyünk soha, ha szeretnénk, hogy olvasson? Mekkora a tanárok, szülők és a kiadók felelőssége az olvasóvá nevelésben? A beszélgetésben részt vesznek: Balázs Eszter, a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Kovács Eszter, a Pagony Kiadó főszerkesztője, Török Ágnes, a Móra Kiadó szerkesztője, Papik Eszter, a Scheiber Sándor Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanítója és Simon Krisztina, a Könyvtárostanárok Egyesülete elnöke, aki moderálja a beszélgetést.

Készíts színes unikornist! a Manó Könyvekkel – Millenáris, április 27., szombaton 16:00

Unikornis égen, földön című mese a szerzőjével, Bosnyák Viktóriával találkozhattok, majd közös unikorniskészítés is lesz a könyv illusztrátorával, Rippl Renátával szombaton 16 órától a Manó Könyvek standjánál.
A Manó Könyvek további programjai itt.

Asterix 60 – Millenáris, április 27., szombat 18:00

A világ egyik legsikeresebb képregénye 60 éves lett. Sztorik, érdekességek szerzőkről, szereplőkről, fordításról, rajongókról, és egy kis előzetes a következő kötetről. Filmrészletekkel fűszerezve. Résztvevők: Bayer Antal, a sorozat fordítója, Speier Dávid, az egyik legismertebb magyar filmfordító és szinkrondramaturg.

Csodaország –  kreatív műhely gyerekeknek Marianna Oklejak lengyel illusztrátor vezetésével – Millenáris, április 28., vasárnap 10:30

A „Cuda wianki” kifejezés olyan lengyel dolgokat jelent, amelyek szokatlanok, rendkívüliek, egyediek. Ilyen szokatlan és egyedülálló Marianna Oklejak gyerekeknek és felnőtteknek szóló könyve, amely egyszerű történetek és hagyományos motívumok újszerű felhasználásával mutatja be kicsiknek és nagyoknak a lengyel kultúra gazdagságát. A 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében bemutatásra kerülő Csodaország – lengyel folklór kicsiknek és nagyoknak című kiállítás most annak a könyvnek a varázslatos világába enged bepillantást, amelyet Lengyelországban 2005-ben az év könyvévé választottak képeskönyv kategóriában. A kiállításhoz kapcsolódva foglalkozás is tartanak 7-12 éveseknek.

Csütörtök, Varró Dániel legújabb mesehőse – Millenáris, április 28., vasárnap 12:00

A vasárnap 12 órakor, a könyv bemutatóján Varró Dani a Csütörtök, a kisördög és az ördöngös molnár című diafilmet is levetíti, és ott lesz a kötet illusztrátora, Agócs Írisz. Mindketten dedikálnak majd a program végén.

Új papírszínházi mesék a Csimotától – Millenáris, április 28., vasárnap 13:00

Vasárnap 13 órakor kezdődik a Sipirc!, az Oroszlán úr sörénye és a Bújócska című Csimota Kiadónál megjelent Papírszínház-mesék bemutatója. A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház a mesekönyvet mintegy színházzá alakítja. A program 5 éves kortól ajánlott.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál helyszíne a Millenáris és a Nemzeti Táncszínház, a belépés ingyenes! További gyerekprogramok itt!
Nyitva tartás:
Április 25. 12:00-19:00
Április 26. 10:00-19:00
Április 27. 10:00-20:00
Április 28. 10:00-19:00

+ 1
Kis Könyves Éj – április 26., péntek délutántól

Idén is több helyszínen ünnepelnek a független könyvesboltok április 26-án, pénteken délutántól, és sok jó gyerekprogram is lesz. Például 17 órától a Két Egér Könyvesboltban Gréta és Furda workshop és könyvbemutató lesz a Csirimojó Kiadóval. A Bartók Pagonyban 17:30-tól Harcos Bálint–Szimonidész Hajnalka: Dorka és az elgurult gomb című könyve mellett bemutatkozik 18:30-tól Kertész Erzsi–Remsey Dávid: A sárkány nyomában – A pásztói oskolamester című kötete, de lesz még mini koncert és kézműveskedés is, részletek itt. A Pozsonyi Pagonyba 16:30-tól várnak benneteket jótékonysági sütivásárral, tündérkert szépítéssel,  és vendégük lesz Dániel András, aki dedikál, társasozik, és szívesen beszélget. Részletek itt. Az Óbudai Pagonyban graffalós program lesz, amire regisztráció szükséges. A XXII. kerületi Pötty Könyvesboltban kreatív sarok, diafilmek és Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben című könyve mutatkozik be. Erre a helyszínre is érdemes regisztrálni. Emellett a budaörsi Fantazmagóriában, a biatorbágyi Kisgombosban, a szentendrei Parti Medvében és a vidéki Pagonyokban is sok jó programmal készülnek. Itt találjátok a részletes programokat!