Ingyenes gyerekelőadások a Margitszigeten egész nyáron

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is ingyenes gyerekelőadásokkal vár benneteket a Budapesti Nyári Fesztivál szombatonként a Margitszigeti Szabadtéri Színpad melletti három platánfa árnyékában, vasárnaponként pedig a Szent Margit kolostor-romoknál. Íme a részletes program!

AUGUSZTUSI PROGRAMOK

SZENT MARGIT KOLOSTOR-ROMOK – A SZABADTÉRI SZÍNPAD MÖGÖTT

Tabulatúra Együttes: „Azt mondják, én a király leánya vagyok”  – augusztus 5., vasárnap 10:30

Az előadás alapját a középmagyar nyelvű Margit-legenda adja, de a modern kutatások, történeti feltárások is megjelennek benne, hogy könnyebben megközelíthessük nemzetünk e régi, emblematikus szentjének óriási, ám ma már talán kissé nehezebben érthető korabeli jelentőségét. Felső tagozatos iskolás kortól!

Görbetükör Társulat: Csalavári Csalavér – zenés bábelőadáS – augusztus 12., vasárnap 10:30

A ravaszdi róka és rosszcsont gyermekei beköltöztek a kerek erdőbe. Szegény Mackó bácsi pórul járhat, és a nyuszikák is veszélybe kerülnek, de a gyerekek segítségével minden visszatér a rendes kerékvágásba. Az előadás 5 éves kortól ajánlott.

Aranygyapjú Társulat: Mátyás az igazságos – zenés bábjáték – augusztus 19., vasárnap 10:30

Időutazás a Mátyás király korabeli Magyarországra. Ebben a zenés bábjátékban jól ismert, ma is időszerű mondanivalóval bíró Mátyás mesékkel találkozhatnak a nézők. A gyevi bíró, az okos leány és a budai kutyavásár történetét reneszánsz ihletésű zenékkel és vásári tréfákkal köríti az Aranygyapjú Társulat. A darabban tekerő – és  kobozmuzsika csendül fel, mely az udvari hangulatról gondoskodik. Kicsik és nagyok bepillanthatnak a népmesei hőssé vált reneszánsz magyar uralkodó igazságos mivoltába. 5 éves kortól ajánlott.

Róka Szabolcs: Mátyás király meséje – az okos lány – interaktív mesejáték – augusztus 26., vasárnap 10:30

A székelyember és szépséges leányának fordulatos, fondorlatos és tanulságos története Mátyás királlyal. 5 éves kortól ajánlott.

INTERAKTÍV MESESZÍNPAD – MARGITSZIGETI SZABADTÉRI SZÍNPAD MELLETT

Majoros Ági Bábszínháza: Hamupipőke – egyszemélyes bábelőadás – augusztus 4., szombaton 10:30

Az előadásból kiderül, hogyan talál rá Hamupipőkére a boldogság a sok megpróbáltatás után.
Mostohája és fogadott testvérei állandó leckéztetései, intrikái, hisztik sorozata, na és a
félreértések garmada ellenére végül egy különös véletlen segítségével eljut, az áhított bálba,
ahol találkozik egy délceg fiúval…3 éves kortól ajánlott.

Kalimpa Színház: A királykisasszony cipellője – mesekoncert  – augusztus 11., szombaton 10:30

Az előadás A királykisasszony cipője című magyar népmese alapján készült, népi hangszerekkel (brácsa, furulya, citera, tekerőlant, doromb) és népdalokkal gazdagítva. 3 éves kortól ajánlott.

Holdfű Színház: Mi van a ládikában? – mesejáték  – augusztus 18., szombaton 10:30

Hát, kinek mi! Vagyishogy az attól függ. Mitől is? Nos, hát tőlünk. A ládikó nem más, mint cselekedeteink tükröződése, „jutalma”. Mese Borkáról és Tekláról. 3 éves kortól ajánlott.

Majorka Színház: Gyurka citerája? – bábelőadás – augusztus 25., szombaton 10:30

Gyurka, a szegénylegény, nagy fába vágja a fejszéjét, a király előtt szeretne citerázni. Ám ahhoz, hogy álmát megvalósíthassa, le kell tölteni a szolgálatot Zsiga bátyónál s meg kell őriznie a báránykákat a farkastól. Munkájáért cserébe egy tehénkét kap, de mivel az édesanyja nem szívlelheti a jószágot, a vásárban, két táncoló egérkére cseréli. No ekkor megy csak igazán világgá Gyurka tehén nélkül, az anyja áldása nélkül, egyenesen a király elé. A király szépséges leánya vajon mit fog szólni ehhez? A meséből kiderül! 3 éves kortól ajánlott.

Nézzétek meg, hogy milyen jó programokat találtok még a Margitszigeten!

További hétvégi programokat nyárra itt találjátok (csütörtökönként frissítjük), jó helyekről pedig az Itt jártunk rovatunkban olvashattok!

Hétről hétre bemutatjuk nektek a legjobb programokat, válogatásokat, kirándulós ötleteket, a legújabb gyerekbarát helyeket és könyveket. Érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt és csatlakozni Fb oldalunkhoz.