12 jó, ráadásul ingyenes családi program és fesztivál áprilisra

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megmutatjuk nektek, mennyi jó, ráadásul ingyenes családi program lesz városszerte áprilisban. Többek között könyv- és filmfesztivál, Föld napja és Rendőrnap, illetve kirándulás, erdei piac és családi bringázás is vár rátok. Íme 12 ötlet!

Nyílt nap a Kelenföldi autóbuszgarázsban – Hamzsabégi út 55., április 6., 10:00-16:00 (ingyenes)

Az ipari műemlékké nyilvánított szerelőcsarnokba a nap folyamán vezetett látogatásokat és tesztvezetést szerveznek (regisztrációhoz kötött), de bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgia járművek és autóbusz maketteket is kiállítanak. A gyerekek pontgyűjtő játékban vehetnek részt. A kreatív műhelyben (készségfejlesztő játékok), a KRESZ pályán (játékos KRESZ teszt rollerrel) és a múzeumbuszban (közlekedéstörténeti kvíz) a pontgyűjtő kártyára megszerzett pecsétek BKV-s ajándéktárgyakra válthatók! A Rendőrkapitányság kerékpáros ügyességi és KRESZ pályával (gyermekek részére), KRESZ tesztlapok kitöltésével, puzzle KRESZ táblákkal segíti a közúti közlekedés szabályainak megismerését. Lesz ujjlenyomat vétel, megtekinthetők lesznek a rendőrség technikai eszközei (rendőrautó, testpáncél, pajzs), és a vállalkozó szelleműek kipróbálhatják a motoros szimulátort. A Zebra Zebi foglalkoztató sarokban a kisebbek egy városrészletet ábrázoló molinón – a mini KRESZ-táblák elhelyezése után – játékautókkal mehetnek végig, a nagyobbakat pedig bójákkal kirakott ügyességi gokartpálya várja. Részletek itt. Ingyenes!

PONT Fesztivál – Várkert Bazár, április 12-14. (ingyenes)

A PONT Fesztivál a Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként az UNESCO szellemi kulturális örökség listáján szereplő hagyományokat, szokásokat, táncokat és ízeket vonultatja fel, idén a Balkán kincseivel a fókuszban. Délelőttönként ingyenes családi programok: Gryllus Vilmos tavaszköszöntő dalai és az interaktív, zenés mesekoncert, a H a n g o l ó – Zeneterápia mellett kézműves foglalkozások, dob- és táncworkshopok, mesék és filmek várnak benneteket. A délelőtti és délutáni programok ingyenesek!

I. Decathlon Családi Piknik – Normafa, április 13., 10:00-16:00 (ingyenes)

Látogass el a családdal április 13-án a Normafára, hiszen igazi piknik hangulattal várnak benneteket az Anna-réten. Bevezetnek a túrázásba, segítenek tájékozódni térkép és turistajelzések segítségével, tesztelhetitek Quechua és Forclaz túra hátizsákokat, illetve bemutatják a táborállítás fortélyait. Érdemes egész napra készülni, hiszen az Anna-réten van egy szuper játszótér is, és kirándulást is tervezhettek a gyerekekkel a környéken a Potyautassal a kéken csapatával a Tündér-sziklához. Őket ajánlottuk már babás programok válogatásunkban is, mi is többször kirándultunk már velük. Ingyenes!

Nagyon Zöld Nap – B32 Galéria, április 14., 14:00-18:30 (ingyenes)

Milyen egy igazán zöld nap? Lesz 14 órától Nagyon Zöld Mese, vagyis nagy kedvencünket, Andrea Gregušová könyvét Grétáról Simkó Katalin olvassa fel, 14:30-tól Nagyon Zöld Műhely tengeralkotó foglalkozás műanyaghulladékból a Cellux Play-jel, 16 órától színházi nevelési előadás ovisoknak és kisiskolásoknak a mindent felfaló óriásról és Jancsiról, aki az utolsó esélyünk, illetve 17:30-tól a Hahó Együttes koncertezik. Az esemény alatt a Trezor Galériában a Csirimojó Kiadó illusztrátorainak, Nastia Sleptsovának és Tereza Vostradovskának tenger- és erdőmélyi képeiben merülhettek el. Ingyenes!

Erdei Piac – Kóstolj és kirándulj! – új helyszínen: Hűvösvölgy, kisvasút végállomás, április 14., 9:00-14:00 (ingyenes)

Április 14-én, vasárnap új helyszínen a Hűvösvölgyi végállomással szemben lévő erdőbe várnak benneteket. Az Erdei Piacon többek között megkóstolhatjátok az erdő-mező kincseit és egyben családi programot kerekíthettek függőágyakkal, állat simogatással, kirándulással melyhez minden helyben adott. Személyesen a termelőktől vásárolhattok kistermelői és őstermelői termékeket, sült kolbászt és egyéb ételeket fogyaszthattok és egy kellemes napot tölthettek a szabadban. A zenét az Aranyalma Páros biztosítja. Ingyenes!

Föld Napja rendezvények – több helyszínen, április 22-27. (ingyenes)

A Föld napjához kapcsolódva rengeteg programmal készülnek országszerte, amelyet megtaláltok majd az aktuális hétvégi ajánlóban. Lesz ismét I bike Budapest bringás felvonulás április 28-án 15 órától és I bike Mini a családoknak az Oktogontól ugyanezen a napon 16 órától. A Csekovszky Árpád Művelődési Házban a környezetvédelem, a felelősségvállalás és a hegymászás lesz a központi téma április 27-én 10 és 16 óra között, illetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park több helyszínén (Pál-völgyi kőfejtő stb.) is várnak benneteket remek családi programokkal. Ingyenes!

Rutkai Bori Banda – Akvárium Klub terasza, április 21., 11:00 (ingyenes)

Az Akvárium Klub Teraszára várják a táncolni vágyó kicsiket és nagyokat igazi tavaszi, vitamindús családi koncertre. Ázsiai pázsitok felett repülő varázslovakon, szárnyaló picikliken, Sárkányjárgányon száguldozhattok. Nap Papával és Hold Mamával bújócskázhattok a táncoló tó körül, indiánokkal vonatozhatjátok körbe a Balatont, Csuklós Miklóssal buszozhattok hidakon keresztül és hegyeken át, és még a Béla Bálba is elmehettek mulatozni! Áprilisban még 7-én lesz Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncert, illetve április 14-én 11 órától Kovácsovics Fruzsi lép színpadra. Ingyenes!

Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, április 25-27. (ingyenes)

Idén sem hagyjuk ki a Millenáris Gyerek(b)irodalmát, ahol rengeteg jó gyerekkönyvvel, a kiadók akciókkal és interaktív könyvbemutatókkal, kézműves programokkal várnak benneteket. A Gyerek(b)irodalom részletes programját itt találjátok, de külön válogatást is találtok majd nálunk a legjobb eseményekből április közepén. Ingyenes!

Kis Könyves Éj – több helyszínen, április 26., délutántól

Ismét megrendezik kedvenc független könyvesboltjaink éjszakáját, ahol gyerekprogramok is bőven lesznek, többek között a Két Egér Könyvesboltban, a Kisgombosban, a Pagony könyvesboltokban. Részletes program hamarosan itt. Ingyenes!

Rendőr és Tűzoltó nap – Városliget, április 27., 8:00-15:00 (ingyenes)

A Városligetben ezen a napon rendőrségi- és tűzoltó bemutatók, járművek, játékok és színpadi programok várnak rátok. Fellép Kőhalmi Ferenc bűvész és a Hahó Együttes is. Részletek ittIngyenes!

Nagy Táncválasztó – Budapest, Debrecen, Győr, Kecskemét, Pécs és Szeged – április 28. (ingyenes)

A Nagy Táncválasztón ingyenes workshopok, nyilvános táncórák és közel száz amatőr tánciskola, táncműhely és táncpedagógus várja a gyerekeket, hozzátartozóit és családtagjait, akik előzetes regisztráció alapján megismerhetik és ki is próbálhatják a különféle táncstílusokat. A Nagy Táncválasztó szervezőinek legfontosabb célja, hogy az ingyenes táncórákkal elérhetővé tegye a gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt és senior korosztályok számára a választás lehetőségét. Regisztráció szükséges!

A mostani hétvégére itt találjátok a legjobb programokat!


+1

Húsvét és tavaszi szünet
Mint minden évben, idén is hamarosan megtaláljátok a Minimatinén a legjobb húsvéti és tavaszi szünetes programokat, legyen szó fesztiválokról, kiállításokról, új filmekről, koncertekről és kirándulás ötletekről. Ha nem szeretnétek a jó eseményekről lemaradni, heti hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni!