Indul a szezon a Vasúttörténeti Parkban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Boomerang Nyuszi Expressz – Vasúttörténeti Park 2016. március 28.

A Vasúttörténeti Park idei szezonját a Boomerang Nyuszi Expresszel nyitja meg. A feldíszített vonat március 28-án 11 órakor indul a Parkba, március 26-27-én pedig a szokásos interaktív programokkal várják a kisebb és nagyobb vonatrajongókat, az ajánló végén pedig megtaláljátok az összes idei családi eseményüket is.

A Boomerang csatorna kedvenc mesehőseit ábrázoló mozdony Scooby-Doo-val a fedélzetén a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba varázslatos utazásra hív minden gyereket. Az esemény névadója április 23-án mutatja be vadonatúj Bolondos dallamok sorozatát, a Tapsi: A Bolondos dallamok alkotóitól-t, mely alkalomból a Vasúttörténeti Park „Tapsis” kisvasúttal és számos egyéb meglepetéssel várja a látogatókat áprilisban.

Doo

Március 28-án „Keresd a nyuszit!” játék várja a legkisebbeket. A húsvéti keresgélés során a fából faragott nyuszikat kell megkeresni a Vasúttörténeti Park különböző pontjain. Az öt állomáson egy-egy kérdést megválaszolva pontok gyűjthetők, melyeket a játék végén apró ajándékokra válthattok. A játékos kutatást térkép és feladványok könnyítik. A Húsvéti kreatív sarokban az ünnephez kapcsolódó dekorációkat készíthettek. A tojásfestés, tojásdíszítés (írókázás) és tojáspatkolás bemutató során lehetőség lesz kipróbálni a hagyományos tojás dekorálási technikákat is. A Vasúttörténeti Park területén található Csabai Tájházban húsvéti meglepetés gyanánt a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tart bemutatót és kézműves programokat.

_MG_5276_

A Húsvéti Állatfarmon kis nyuszit, csibét, kacsát, kis libát, bárányt, kecskét simogathattok és a póni lovaglást is kipróbálhatjátok.

eszterlánc

Fellép majd ezen a napon a Libavonat, a Bartók Táncegyüttes, és interaktív zenei műsorral készül az Eszter-lánc mesezenekar.

A Boomerang Nyuszi Expressz 14:15-kor indul vissza utasaival a Nyugati pályaudvarra, de aki szeretne a Parkban tovább maradni, 18 óráig kipróbálhatja a hajtányozást, a kerti vasutazást, vagy mozdonyon is utazhat. A vonatra kapható még jegy itt. Jegyár: felnőtt 2200 Ft, gyerek: 1800 Ft. A Parkba a vonatozáson kívül a szokásos belépők érvényesek.

A 2015-ben 15 éves Vasúttörténeti Parkról készült interjúnkat itt olvashatjátok.

A Vasúttörténeti Park 2016-os családi programjai:
Március 26-27. Szezonnyitó – beszámolónk a rendezvényről itt.
Március 28. Boomerang Nyuszi Expressz + húsvéti programok
Április 8-10. Oldtimerek Hétvégéje
Április 23-24. Gőzmozdony matiné
Május 7. Jubileumi járműparádé
Május 15. Garázsvásár
Május 28. Közlekedésbiztonsági nap és Halász Judit koncert
Május 29. Gyereknap és Alma koncert
Június 25. Múzeumok Éjszakája
Augusztus 13-14. X. Európai Kerti Vasutak Találkozója – beszámolónk a rendezvényről itt.
Szeptember 10. Gőzmozdony verseny
Szeptember 18. Garázsvásár
Október 7-9. TermoFeszt
December 2-4. Télapó expressz – beszámolónk a rendezvényről itt.

Látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra!

Íme a legjobb húsvéti események és tavaszi szünetes válogatásunk, hogy senki ne maradjon program nélkül a tavaszi szünetben. 🙂
Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, ha nem szeretnétek lemaradni az ajánlókról, beszámolókról.