Indul a suli TV!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Március 16-án az M5 csatorna iskola TV-vé alakul

Március 16-án az M5 csatorna iskola TV-vé alakul, hogy segítse az otthoni tanulást – jelentette be vasárnap az MTVA. Több idősávban, több korosztálynak kínálnak majd oktatási műsorokat délelőtt és délután is.

Az MTVA közleménye szerint hétfőtől minden hétköznap reggel 8.00-tól 14.30-ig a következő tematikájú műsorokkal készülnek:

  • 8 órától 11 óráig az 5-8. osztályos diákoknak szánt Felsős című műsoraikat sugározzák, biológia, magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, művészetek és informatika témakörben.
  • 11 órától 12 óráig nyelvleckéket sugároznak. Itt a Szólalj meg! című műsor két angol nyelvleckéjét adják egymás után.
  • 11.30-tól 5 nyelven, 5-5 nyelvlecke követi egymást, hétfőnként német, keddenként francia, szerdánként olasz, csütörtökönként spanyol, péntekenként orosz nyelvtani feladatokkal.
  • 12 órától a középiskolás korosztály számára sugároznak érettségi műsorokat. Magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal.

Az oktatási sáv hétköznap 14.30-kor végződik.
A műsorok elérhetőek lesznek a www.mediaklikk.hu/digitalisoktatas oldalon is.

Itt ajánlunk nektek még szuper otthoni programokat: alkotást, múzeumi barangolást, élő színházi közvetítéseket és meséket!

Forrás: MTI

Hamarosan új könyvekkel, társasjátékokkal és otthoni játékötletekkel érkezünk, hogy minél kellemesebbé tegyük az elkövetkezendő időszakot.

Jó ötletekért, hasznos információkért látogassatok el a Minimatinéra, csatlakozzatok közösségi oldalunkhoz vagy iratkozzatok fel heti hírlevelünkre!