Indul a Pagony Szalon – új programsorozat mesekönyvekről és gyerek- és ifjúsági irodalomról

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hiánypótló és inspiratív programsorozatot indít a Pagony Kiadó, mely elsősorban felnőtteknek, szülőknek, alkotóknak, valamint a gyerek- és ifjúsági irodalom iránt érdeklődőknek szól.

A havonta megrendezésre kerülő Pagony Szalon egy közös beszélgetés keretén belül lehetőséget biztosít arra is, hogy a közönség személyesen találkozzon a kiadó szerzőivel, illusztrátoraival. A hagyományteremtés céljával létrehozott Pagony Szalon eseményein az elmúlt időszakban megjelent Pagony Kiadó és Tilos az Á Könyvek friss megjelenéseit ismerhetik meg a részvevők egy önfeledt, tartalmas és kötetlen beszélgetésen a meghívott írók, illusztrátorok segítségével.

Az első alkalom 2022. október 20-án, csütörtökön lesz a Bartók Pagony kávézójában.

Az első alkalom meghívott alkotói: Agócs Írisz, Bán Zsófia, Berg Judit, Czernák Eszter, Dávid Ádám, Kerékgyártó István, Kiss Judit Ágnes, Metzing Eszter, Mészöly Ágnes, Monszport Vivien, Rátkai Kornél, Vadadi Adrienn, Vészits Andrea, Wéber Anikó

A beszélgetéshez kapcsolódó könyvek:
Agócs Írisz: Tekla madarai
Bán Zsófia – Nagy Norbert: Vagánybagoly és a negyedik Á – avagy mindenki láthat mást
Berg Judit – Rátkai Kornél: Rumini és a látóüveg – Most én olvasok!-sorozat NAGYBETŰS szint
Czernák Eszter – Rátkai Kornél: Sárkánysuli
Dávid Ádám – Kasza Juli: Koppány dalokat ír – Most én olvasok! 3.
Kerékgyártó István – Metzing Eszter: Emma, aki Leó Kabrióval megmentette a Földet
Kiss Judit Ágnes – Egri Mónika: Cirka és Firka
Mészöly Ágnes – Takács Viktória: A sünimentő akció – Most én olvasok! 2.
Vadadi Adrienn – Monszport Vivien: Barkamesék
Vészits Andrea: Boszorkánysziget 28 73 – Időfutár-sorozat
Wéber Anikó: Gondolatolvasó – Abszolút könyvek-sorozat

Az esemény házigazdái: Bagossy Laura, a Tabán Pagony üzletvezetője, Hajdu Zsanett, a kiadó marketingese, Kovács Eszter, a Pagony és a Tilos az Á kiadó főszerkesztője és Vinczellér Katalin, a kiadó pedagógus munkatársa.

Az esemény alatt a Pagony és a Tilos az Á könyvek 20%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg, a helyszínen természetesen lehetőség lesz a jelenlévő szerzőkkel és illusztrátorokkal dedikáltatni is.

Időpont: 2022. október 20., csütörtök, 19 óra
Helyszín: Bartók Pagony (Budapest, XI. Bartók Béla út 5.)
Az esemény linkje itt.

Forrás: Pagony

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot!