Íme a legjobb ingyenes májusi fesztiválok és programok Anyák napjától Gyereknapig

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A május sok jó, ráadásul ingyenes családi fesztivált tartogat Anyák napja és Gyereknap között. Íme 12 pénztárcabarát ötlet koncertekkel, színházi előadásokkal, múzeumokkal és természetfilm fesztivállal.

Óbuda Napja – Óbuda, Fő tér, Csobánka tér, további óbudai helyszínek, május 3-4. (ingyenes)

Május 4-én, szombaton 10 órától Halász Judit lép az óbudai Fő tér színpadára, emellett a Zichy-udvarban kosaras körhinta és ügyességi játékok, az esernyős szobroknál a Tintaló Cirkusz (11.30, 12.30, 13.30, 14.30), a Vitéz László bábjáték-automata, valamint 15 órától Varró Dániel és Molnár György verses, zenés műsora vár rátok. Részletes program itt. Ingyenes!

Ezer család énekel – Anyák napja a Ringatóval – Millenáris, Nemzeti Táncszínház, május 4., szombaton 10:00-13:00 (ingyenes)

Immár sokéves hagyománnyá vált, hogy a családok így – együtt énekelve – ünneplik az Anyák napját. 10:35-től közös anyák napi Ringatóval és interaktív gyerekkoncerttel készülnek a szervezők, illetve 12:10-től lesz Kolompos családi koncert és táncház is. Ingyenes!

Pöttömkert – Budapest Park, május 5., vasárnap 9:30-15:00 (ingyenes)

Május 5-én ismét megnyílik a Budapest Park a gyerekek előtt is, ahol póniháton lovagolhatnak, szökellhetnek a trambulinon, akár kedvenc mesefigurájukat is az arcukra festethetik, sőt, egy igazi kukásautóba is bemászhatnak. A kreatív játszótéren túl pedig 10:15 lesz Anyák napi mondókás móka Kerekítő manóval a legkisebbeknek, 11 órától a Kiskalász Zenekar koncertezik, illetve 13 órától az Aranyszamár Bábszínház előadását is megnézhetitek. Ingyenes!

Belvárosi Családi Piknik – Olimpia park, május 11., szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

Szuper játszótér, szuper programokkal. Május 11-én fellép a Veronaki Zenekar, a Belvárosi Betyárok, Gulyás László vándormuzsikus, Danny Bain és még sok mindenki más is. Lesznek emellett kézműves foglalkozások, színházi programok, játékok és Belvárosi Kutyafesztivál is a park melletti területen. Ingyenes!

Emeljünk magasba minél több gyereket! – Margitsziget, május 11., szombat 10 órától (ingyenes)

A Három királyfi, Három királylány Mozgalom május 11-én a Margitszigeti Atlétikai Centrumban szeretné megdönteni a tavaly felállított egyszerre felemelt gyerekek világrekordját! Emellett rengeteg programmal készülnek, fellép Szalóki Ági, a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO), az Iszkiri Gyerekzenekar, de lesz még kézműveskedés, gyerekjóga, népi játszóház is. Ingyenes!

Az Év Fajai Fesztivál – Jókai-kert, május 11., szombaton 10:00-18:00 (ingyenes)

A rendezvény a Madarak és Fák Napja programból nőtte ki magát. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Petőfi Irodalmi Múzeum, mint főszervezők azt a célt tűzték ki, hogy ezen a napon ne csak a madarak és fák legyenek fókuszpontban, hanem egy helyen és egy időben az összes év faja és értéke bemutatkozhasson. A sok értékes információ és vezetett séták mellett 11:30-tól a MintaPinty zenekar is fellép. Ingyenes, némelyik program regisztrációhoz kötött!

Európa-nap 2019 – Szabadság tér, május 12., vasárnap 7:00-21:00 (ingyenes)

Az Európa-nap színpadán fellép Szeder, Bérczesi Róbert, az Elefánt és Péterfy Bori & Love Band. A legkisebbek számos gyerekprogram közül választhatnak: lesz mesesátor és bábjáték az Ákom-Bákom Bábcsoporttal, ott lesz többek közt a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány, és most először bemutatkozik a Superar magyarországi csapata. 11 órától fellép Varró Dániel és Radványi Balázs: Akinek a kedves dalos című műsorával, 17 órától pedig az Iszkiri szórakoztatja majd a közönséget. Ingyenes!

Bálint Ágnes Mesefesztivál – Vecsés, május 17-18.

Idén is rengeteg játékkal, attrakcióval, sztárfellépőkkel várja a családokat május 18-19-i hétvégén a Bálint Ágnes Mesefesztivál. Nem maradhat el természetesen a pontgyűjtőjáték sem, ahol hétpecsétes titkot fejthetnek majd meg a gyerekek hét helyszínen. Szombaton fellép többek között az Apacuka zenekar (13 órától), az Alma együttes (18:00), vasárnap pedig a Belvárosi Betyárok (16:00) és Malek Andrea és az Eszement Meseband (18:00). Emellett rengeteg játék, színház, kortárs írók várnak rátok. Ingyenes!

Charity Fest 2019 – Az adományfesztivál – Dürlin, május 18., szombaton (a napközbeni programok ingyenesek)

Ha eszel, iszol, sportolsz, piknikezel, főzöl, koncerteket hallgatsz, vagy éppen a családoddal kikapcsolódsz, mindezzel még adományozol is. A Charity Fest, az első adományfesztivál a Budapest Bike Maffia szervezésében, ahol fellép 10 órától az Eszter-lánc mesezenekar, 11 órától a Rutkai Bori Banda és 16 órától a Hahó Együttes is. A napközbeni programok, gyerekkoncertek ingyenesek! Belépő az esti koncertekre: 2500 Ft.

Múzeumok Majálisa – Magyar Nemzeti Múzeum kertje, május 18-19. (ingyenes)

Az idei Múzeumok Majálisa már a megújult Múzeumkertben kerül megrendezésre, ahol bemutatkoznak az ország múzeumai, lesznek játékok, vásár és színpadi programok is. A rendezvény idei két fő témája A múzeumok mint kulturális központok – A hagyomány jövője, illetve a rendszerváltás. Ingyenes!

V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál – Gödöllő, május 24-26. (ingyenes)

Idén már nemcsak egy Nemzetközi Filmszemle kerül megrendezésre Gödöllőn május 24-26. között, hanem egy Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál, amelynek mottója: Természet- és környezetvédelem a művészet és a játék erejével. Az idei év nagy újdonságai: Fesztivál vízesés, Pet-race, Vidék-kalandozás az érzékeinkkel, Alsópark növényei, állatai – szellemi és ügyességi pálya gyerekeknek, kreatív játszótér, környezetismereti szabaduló szobák. Esténként különleges élményben lesz része annak, aki kilátogat az Alsóparkba, mert a koncertek után a szabadtéren egy óriási ledfalon nézhet kiemelkedő természetfilmeket. 26-án pedig a városi gyereknap is kapcsolódik a rendezvényhez. Ingyenes!

Gyereknap városszerte, országszerte! – május 25-26. (ingyenes)

Budapest rengeteg pontján várnak benneteket programokkal, hiszen ez a hétvége a gyerekeké. A Művészetek Palotája XXL gyereknapja, a Gyermekvasút rendezvénye, a nyitott tűzoltószertárak és a Belvárosi Fesztivál mellett rengeteg jó program lesz, melyet hamarosan megtaláljátok nagy gyereknapi programválogatásunkban.

Május első hétvégéjére itt találtok további jó programokat!

Érdemes megnézni a legjobb gyerekkönyv újdonságokat is a kicsiknek és ovisoknak, kisiskolásoknak és a 9 év feletti korosztálynak!

Ha szeretnétek a legjobb programokat és új ajánlóinkat, válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.