Ilyen csodaszép lett a megújult Gellért-hegyi csúszdás játszótér!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Majdnem pontosan 50 évvel a csúszdapark átadása után valami olyan történt a Gellért-hegyen, aminek mindannyian örülhetünk. A játszótér és környezete teljesen megújult, és egy igazi korszerű, biztonságos, szép környezetben lévő, árnyékos és jó játékokkal felszerelt helyszínt kaptunk vissza 2017 nyarán.

1967-ben, a Főkert 100. születésnapja alkalmából adták át a Gellért-hegyen a csúszdás játszóteret, amit nagyon sokan szerettünk és használtunk. Sajnos az elmúlt időszakban már olyan rossz állapotban volt, hogy kihagytuk, mikor erre jártunk, de most ez végre megváltozott. Nagyon örültünk az első híreknek, hogy a parkot felújítják, de őszintén szólva ekkora és ilyen pozitív változásra nem számítottunk.

A csúszdákat teljesen kicserélték, a domboldal biztonságos gumi borítást kapott, ahova a kis dombok segítségével még a kisebbek is könnyen fel tudnak kapaszkodni. Találtok itt hullámos, kanyargós és csőcsúszdát, a kisebbeknek rövidebb és dupla csúszdát is.

A helyszín további játékokkal is bővült mint például a fészekhinta, rugós játék, libikóka, mászóalagút, napvitorlával ellátott kisebb homokozó és kettő, földbe süllyesztett trambulin.

A teraszos elrendezésnek köszönhetően a csúszdák kiindulási pontjánál található részen egy függőhidas mászókát és egy mini kilátótornyot is kialakítottak. Itt találtok a bringatámasztókat és piknikező padokat is.

A játszótér környéke is megszépült, a turista jelzéseket újrafestették, a zöld felületeket megtisztították és feljavították gyepszőnyeggel. A játszótér melletti nyilvános wc-ét teljesen felújították, de sajnos üzemeltetőt ottjártunkkor még nem találtak. A játszótéren ivókutat is találtok.

Biztos, hogy kedvenc célpontunk lesz a nyári szünetben, hiszen a közelben van a Bartók Béla úti Pagony, nem beszélve arról, hogy nagyon szeretünk felmászni a Citadellához, és lefelé menet a másik oldalon két jó helyre is bemehetünk: a Cerka-firka és a Vuk játszótérre.

Megközelítés: villamossal, 4-es metróval, busszal vagy hajóval a Gellért térig, utána a lépcsőkön fel a Citadella irányába pár perc séta.

További programokat a hétvégére itt találtok (mindig csütörtökönként frissítjük)!

Próbáljátok ki Budapest környéki kirándulós ötleteinket is! Érdemes az Ingyenes és Vakáció rovatunkat böngészni, hiszen mindig találhattok ott is jó ötleteket. A legjobb programokért látogassatok el weboldalunkra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudok feliratkozni.

Fotók: Minimatiné