Ideafix és a rebellisek, avagy Asterix kutyája saját képregénysorozatot kapott!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Asterix képregényeket jegyző szerzőpáros ötlete nyomán, a francia kiadás után egy évvel jelenik meg a Móra Kiadónál az Ideafix és a rebellisek című sorozat első része. A kompaktabb méretű és mesésebb történetvezetésű képregény akár már kezdő olvasóknak, 7 éves kortól ajánlott.

René Goscinny és Albert Uderzo az Asterix képregénysorozat alkotópárosának álma volt még az 1970-es években, hogy Ideafix – Asterixék kutyája – saját képregény- és TV-sorozatot kapjon. Egy néhány perces epizódot el is készített a Studios Idéfix. A két alkotó álma mára megvalósult, és Albert Uderzónak alkalma volt követni az eseményeket az új univerzum alapjaitól az első képkockák elkészüléséig. Az új sorozatot egy igazi friss tehetségekből álló alkotógárda valósította meg: Jean Bastide és Philippe Fenech.

Ideafix és a rebellisekLatinok kíméljenek

Mielőtt találkozott Asterixszel és Obelixszel, Ideafix a fővárosban, Lutetiában élt. A kiskutya egy rebellis állatkákból álló csapat vezetőjeként szállt szembe a római megszállóval, rettenthetetlen bátorsággal küzdöttek Labienus tábornok harci vérebei ellen. A rajzfilmsorozathoz kapcsolódó első kötet három történetet tartalmaz, és viszontláthatunk bennük olyan népszerű karaktereket, mint Amnézix druida és a lázadó dalokat éneklő Kishippix.

Háttértörténet:

Az időszámításunk előtti 52. évben járunk. Egész Lutetiát elfoglalták a rómaiak… Az egészet? Nem! Egy csapat rebellis kisállat Ideafix vezetésével még mindig ellenáll a megszállóknak, és megnehezíti a város latinizálására törekvő Labienus tábornok és kutyafalkája életét… Két évvel azelőtt, hogy találkozott Asterixszel és Obelixszel egy lutetiai hentesbolt előtt az Asterix galliai körutazása című epizódban, Ideafix a város utcáin élt, felfedezte a Karmoly palota katakombáit és a Nagy Galambdúc tornyot. A gall hősök fiatalabb és idősebb rajongói örömmel tapasztalhatják, hogy az új képregény tartalmazza mindazokat a humoros és kalandos elemeket, amelyek sikerre vitték a zseniális René Goscinny és Albert Uderzo által 1959-ben megalkotott Asterix-képregényeket.

Ideafix és barátai kalandjai tévé-sorozatként is láthatóak Idefix és a féktelen falka címmel a magyar M2-es csatornán.

Forrás: Móra Kiadó