Ide menjünk májusban! – 12 jó program gyerekekkel

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A május Anyák napjával indul és a Gyereknappal végződik, és a kettő között rengeteg jó eseményt ajánlunk nektek, ahol biztos, hogy a család minden tagja talál majd magának programot. Érdemes lesz követni a hétvégi ajánlókat, ahol további ötleteket találtok, és mivel közeleg a nyár, készülnek már a újabb válogatásaink is. Tartsatok velünk májusban is!

Az Olimpia park születésnapja – május 6., 10:00-18:00 (ingyenes)

Idén is ott leszünk az Olimpia park születésnapján május 6-án, ahol fellép majd a Rutkai Bori Banda, a MárkusZínház, az Eszter-lánc Mesezenekar, Danny Bain, Vig Balázs, a Ringató csapata, Bartha Tóni, a Langaléta Garabonciások, a Cellux Csoport és Sálálá bohóc is. Emellett kézműves foglalkozásokkal is készülnek. Minden program ingyenes!

Óbuda Napja – Óbuda, több helyszínen, május 5-6. (ingyenes)

Óbuda Napján történelmi nevezetességekkel, gasztronómiai különlegességekkel, helyi civil szervezetekkel, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket szinte minden óbudai téren és kulturális helyszínen. Szombaton a Fő téren fellép majd Halász Judit, majd a Langaléta garabonciások. Csillaghegyen 10-tól Szalóki Ági koncertezik. Minden program ingyenes, a kerületieknek a múzeumok is.

V. Food Truck Show Budapest – Kincsem park, május 5-6.

A guruló gasztronómia képviselőinek krémje mellett lóversenyfutamok, agárversenyek, gyerekprogramok, zenekarok, utcazenészek, artisták szórakoztatják majd a kilátogatókat. Részletek itt. Belépő: 900 Ft.

A család napja a Ringatóval – „Ezer család énekel” – Millenáris, május 13. (ingyenes)

A Ringató Baráti Társaság Egyesülete idén 6. alkalommal vár benneteket családi rendezvényére. A Millenárison lesz természetesen sok közös éneklés, az új Borsi könyv bemutatója, Szélkiáltó koncert, bábelőadás, vásár és rengeteg más program is. Részletek itt. Ingyenes!

Nyitott Balaton – április 28. – május 14. (sok program ingyenes)

2017-ben ismét megrendezik a Nyitott Balaton programsorozatot április 28. és május 14. között. Alapvető céljuk megmutatni, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a tavaszi és őszi időszakban is érdemes ideutazni: pl. kerékpártúrák, gyalogtúrák, nordic walking, vízi sportok, gasztronómiai, borkóstolók, zenés élmények, gyermekprogramok várnak rátok. Nézzétek meg a részleteket itt.

Eleven tavasz – Bartók Béla út, május 19-20. (ingyenes)

Május végén felpezsdül ismét a Bartók Béla út. Utcai örömzenélés, koncertek, street art alkotások, virágültetés, dizájn vásár, galéria séták és társasházi programok, köztéri installációk, jóga és egy finn pop-up étterem is lesz az idei Eleven Tavaszon. Természetesen a La Nube (szuper gyerekbarát kávézó) és a Pagony is csatlakozik majd programokkal. Ingyenes!

Múzeumok Majálisa – Nemzeti Múzeum kertje, május 21-22. (ingyenes)

Május 21-22-én ismét összegyűlnek hazánk múzeumai a Nemzeti Múzeum kertjében, hogy bemutatkozzanak a közönség számára. Rengeteg interaktív programmal, foglalkozással, bemutatóval várják az érdeklődőket. A Múzeumkert hamarosan kezdődő felújítási munkálatai miatt az idei évben kiemelt téma lesz a természet védelme, a környezetvédelem és a zöld területek megóvása. Ingyenes!

Tatai Patara – Tata, május 19-21. (ingyenes)

X. alkalommal rendezi meg a „Tatai Patara 1597” Török kori Történelmi Fesztivált. A rendezvény az 1597-es sikeres tatai ostrom és gróf Pálffy Miklós hadvezéri tevékenysége előtt tiszteleg a tatai vár és az Esterházy tér környékén. A katonai hagyományőrző bemutatókon az 1591-1606 között lezajlott 15 éves, vagy más néven hosszú háború időszakának katonáit, életmódjukat, az alkalmazott harceljárásukat jelenítik meg egy hadimustrán, egy várostrommal, egy nyíltszíni csatával és az 1597-es petárdás várfoglalással. Érdemes jól helyezkedni a fesztiválon, hiszen akár néhány méterről is láthattok/hallhattok igazi ágyúdörgést, ami nem mindennapi élmény.

Nyári Pagonyfeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum kertje, május 27. 10:00-15:00

Ismerjétek meg a legújabb Pagony könyveket, találkozzatok kedvenc szerzőikkel és illusztrátorokkal, dedikáltassátok velük az új és régebbi köteteket. A Nyári Pagonyfeszten fellép a Katáng zenekar, lesz kutyás bemutató és rendhagyó színházi előadás, és bemutatkoznak az újdonságok is. Mint mindig, most is a Kisladikkal alkothattok közösen. Érdemes előre megvenni a belépőt, hogy ne kelljen sorban állni.

A Belvárosi Fesztivál családi napja – Szabadság tér, május 27. (ingyenes)

A Belvárosi Fesztiválon nemcsak remek koncertekkel várnak benneteket, amire még gyerekekkel is el lehet menni, hiszen a legtöbb délután kezdődik, hanem külön családi napot is tartanak a fesztiválon belül, ahol Szalóki Ági és a Rutkai Bori Banda szórakoztatja majd a közönséget a Szabadság téren. Ingyenes!

Gyereknap – május utolsó hétvégéje, május 27-28. (a legtöbb program ingyenes)

Május utolsó hétvégéjén elárasztják az országot a jobbnál jobb gyerekprogramok, melyről idén is készítünk nektek egy külön válogatást. A mi kedvenceink az elmúlt években a nyitott tűzoltószertárak, a Müpa évadzáró programja, illetve számos kisebb és nagyobb rendezvény volt, melyet megtaláltok az idei összeállításunkban is.

+1
Játszótér megnyitók (ingyenes)

Májusban több szuper játszótér is megnyílik vagy megújul majd, amelynek ott leszünk az átadóján, és mindenképp beszámolunk nektek a fejleményekről. Részletek hamarosan!

További programokat a hétvégi ajánlóban találtok. Játsszatok velünk és nyerjetek belépőt dr. Kádár Annamária érzelmi intelligencia fejlesztő mesetréningjére május 14-ére itt.


Ha nem szeretnétek lemaradni a legjobb családi programokról, érdemes feliratkozni hírlevelünkre itt, melyet minden csütörtökön küldünk el nektek a hétvégi ajánlóval és a legújabb válogatásokkal. Új gyerekkönyvek, gasztro helyek, ingyenes programok, kirándulási ötletek, új játszóterek egy helyen, kipróbálva és válogatva.