20 szuper húsvéti program családoknak – 2016.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Húsvéti programok – Húsvét – Sóstói Múzeumfalu, március 27-28.

Ez az ajánló már nem aktuális! Idei, új összeállításunkat itt olvashatjátok, 2022-es tavaszi szünetes összeállításunk pedig itt található!Húsvéti válogatásunkban fesztiválokat, családi programokat, hagyományőrző és gasztronómiai eseményeket, állatsimogatási lehetőségeket, vonatozást és sok-sok kirándulós programot találtok. Ha további programokat kerestek erre a hétre, nézzétek meg tavaszi szünetes és kreatív ötletek válogatásunkat is.

BUDAPEST ÉS KÖRNYÉKE

húsvéti készülődés skanzen szentendre

Húsvéti készülődés és programok a Skanzenben – Szentendre, március 24-28.
Mi legyen a program a tavaszi szünetben? Hogyan készüljünk fel a húsvétra? Milyenek legyenek idén a hímes tojások? Március 24-26. között a Skanzenben készülhettek az ünnepekre tojásberzseléssel, locsolóversekkel, mesékkel, húsvéti tojásdíszítéssel és kalácssütéssel. Húsvétkor (március 27-28.) pedig a Skanzen házai újra élettel telnek meg, a konyhában régi receptek szerint készülnek a finomságok, a műhelyekben játékok, ügyes tárgyak készülnek, és lesznek bábelőadások és koncertek is (pl. Húsvétvasárnap 11 órától az Álomzug Társulás, Húsvéthétfőn 15 órától Kaláka). A Tavaszváró részletes programja itt. A Húsvéti programokat pedig itt találjátok. Jegyárak itt.

Doo-1024x683

Szezonnyitó és Nyuszi expressz – Vasúttörténeti Park, március 26-28.
Március 26-27-én szezonnyitó programokkal várnak benneteket a Vasúttörténeti Parkban. Március 28-án Boomerang Nyuszi Expressz indul a Nyugati pályaudvarról 11 órakor a Vasúttörténeti Parkba, ahol húsvéti programok várják a csemetéket: Nyuszi kereső játék, kreatív sarok, tojásfestés, tojásdíszítés (írókázás) és tojáspatkolás bemutató, állatsimogató és sok minden más. Fellép majd a Libavonat Zenekar, a Bartók Táncegyüttes, és az Eszter-lánc Mesezenekar is. Jegyárak a vonatra (oda-vissza): gyermek: 1 800 Ft/fő,  felnőtt:  2 200 Ft/fő. A Park egészen 18 óráig tart nyitva, a vonat 14:15-kor indul vissza. Ha nem vonatoztok, ezek a jegyárak érvényesek

langaleta_garabonciasok

Húsvét a Várkert Bazárban – Várkert Bazár, március 26., szombat 10:00-18:00 (ingyenes)
A Várkert Bazárban családi programokkal, koncertekkel, Hello Wood installációval és vásárral készülnek az ünnepre. 10:30-tól fellép majd a Kolompos, 14:30-tól Szalóki Ági, 16 órától Korzenszky Klára Szerelemcsütörtök, dobszerda című interaktív családi koncertjét hallgathatjátok meg, a napot pedig 17:30-tól a Garabonciás Gólyalábasok zárják. Emellett hagyományőrző mesterek bemutatója és kézműves foglalkozás: korongozás, fafaragás, kosárfonás, mézeskalács készítés és tojásdíszítés (festés, patkolás); Környei Alice interaktív húsvéti gyermekjátszója (lehet hangszerezni, fiókokban kincsek után kutatni, kúszni, mászni, vagy éppen teknőben ringatózni. Kis meséket meghallgatni, ugrálni, táncolni, énekeket, mondókákat tanulni); állatsimogató, póni lovagoltatás, szekerezés; körhinta, ügyességi játékok kicsiknek, nagyoknak és gasztronómia ínyencségek a hagyományos magyar konyha remekeiből várnak benneteket. Ingyenes!

vujicsics_egyuttes

Húsvét a Citadellán – Citadella, március 27., 14 órától (ingyenes)
Húsvét vasárnapján ingyenes programokkal várnak minden érdeklődőt a Citadellán. Lesz tojásfestés, kirakodóvásár, gasztronómiai programok, fellép majd az Alba Regia Táncegyüttes – Székesfehérvár (a 2014-es Fölszállott a páva döntős együttese), muzsikál a Galiba Zenekar, valamint 18 órától a Vujicsics együttes. Ingyenes!

mupa_cifra_palota

Húsvéti Cifra Palota  – Müpa, március 27. (ingyenes)
A Cifra Palota húsvétkor is várja a családokat kreatív, tartalmas programokkal, a színpadon zajló zenés, tánc- és meseelőadásokkal, valamint az előcsarnok többi területén megrendezett zenei és kreatív foglalkozásokkal, készségfejlesztő programokkal. Ingyenes!

husvei_allatsagok_noe

Húsvéti Állatságok a Noéban – Noé Állatotthon, március 27., 11:00-14:00
Szeretettel várnak mindenkit a Noé Állatotthonban, aki szeretne testközelből megismerkedni a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó állatokkal. A gondozók és önkéntesek segítségével lehetőség lesz simogatni nyuszikat, birkát, kecskét, malacot. Az egész birkanyáj, élén Felhővel, Jánoskával várja a simogató kezeket. A kecskék közül a két rosszcsont Áfonya és Béfonya készülnek a gyerekek szórakoztatására. De a simogatást és a finom falatokat nagyon szereti Panka a szarvasborjú, Jean és a többi malacka, a lovak, a lámák és minden szőrös, tollas állat a Noé Állatotthonban. Emellett lesz még kézműves foglalkozás, tojáskereső verseny, vetélkedő és sok minden más. Ha mindenképp simogatni szeretnétek, mi a Noét ajánljuk, ahol már többször személyesen is megfordultunk, szuper program! Bővebben a Nyuszi STOP! kampányról itt olvashattok.

piczinke_poniudvar

Húsvéti programok – Piczinke Póniudvar – Normafa, március 27-28.
Kalandos csokitojás („nyuszi tojás”) keresés a tavaszi „fűben” térkép segítségével húsvét vasárnap és hétfőn a Piczinke Póniudvarban. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt édes meglepetések és felejthetetlen élmények húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben, utána kézműves foglalkozás keretében húsvéti díszkészítés teszi még izgalmasabbá a napot. Mi vár még a gyerekekre? Állatsimogató, szuper retró-homokozó, hinták, és egyéb mókás dolgok! Előzetes bejelentkezés javasolt! A nyuszitojás keresés március 27-én és március 28-án 11:00-kor és 14:00-kor kezdődik. Felnőtt: 500 Ft, gyerek: 2000 Ft, 2 év alatt ingyenes!

husveti mosolyparti millipop

Húsvéti Mosolyparti – Millipop, Millenáris, március 25., 10:00-18:00
Nyuszifülkészítés, nyusziugró verseny, locsolóversmondó verseny, csúszdaverseny, tojáskeresés, arcfestés, zsákbamacsak és lufieső vár rátok március 25-én a Millipopban. Beszámolónkat itt olvashatjátok.

tavaszivasar

Budapesti Tavaszi Vásár – Vörösmarty tér, március 25.-április 24. (ingyenes)
A március 25-től április 24-ig tartó Budapesti Tavaszi Vásár elsődleges célja, hogy kulturális programkínálatával, iparművészeti bemutatóival, népzenei és tánczenei előadásaival minőségi szórakozást nyújtson mind a budapestiek, mind pedig a fővárosba látogatók számára. A forgatagban egymást érik a téren a népművészek, iparművészek és dizájnerek, innovatív kézművesek és a kézműves élelmiszerkészítők, akiket mind szakmai zsűri válogatott ki. A vásár különleges hangsúlyt fektet a természetes alapanyagú termékekre, a tradicionális és a modern találkozására a kulturális programok és a gasztronómia terén egyaránt. A Nyitott Műhelyben hétvégentként 12 és 18 óra között kézműveskedhettek, a legkisebbeket a Kézműves Játszóházban színes gyerekprogramok várják csütörtöktől vasárnapig délelőtt 10-től este 6-ig. Húsvétkor lehet majd tojást festeni, berzselni, írókázni, textil-babát, gyöngyékszereket vagy gyapjúbárányt készíteni. Ingyenes!

erzsebet_kiralyno

Ibolya-nap és Húsvét – Gödöllő, Királyi Kastély, március 27-28.
Idén 9. alkalommal kerül megrendezésre húsvét vasárnap és hétfőn a Gödöllői Királyi Kastély szezonnyitó családi rendezvénye, az Ibolya Nap. Húsvét vasárnap Erzsébet királyné kedvenc virága jegyében zajlanak a programok, Húsvét hétfőn pedig színes, hagyományőrző programokkal várják látogatókat. Az előadások, koncertek, foglalkozások belépődíjasak (500 Ft-3000 Ft).

ORSZÁGOS

Hollókő Húsvéti Fesztivál 2016

Hollókői Húsvéti Fesztivál – Hollókő, március 26-28.
A Hollókői Húsvéti Fesztivál a kicsiny falu leghíresebb és a legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit. Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket a vendégeknek. Nagyszombaton 18 órától fellép Szalóki Ági, vasárnap 15 órától a Muzsikás, hétfőn 13:30-tól a Góbé, 15 órától a Kerekes Band. Mindenképp próbáljátok ki a Holló Jankó játszóteret is! A rendezvény mindhárom napján: felnőtt: 3000 Ft, diák (10-18 éves korig), nyugdíjas: 2000 Ft, gyerekeknek 10 év alatt ingyenes!

koronas_park

Koronás Parkban vár a nyuszi! – Székesfehérvár, Koronás Park, március 27., 14:00-17:00
Tojásfestéssel, kézműveskedéssel és egyéb szabadtéri játékokkal ünnepelik a húsvétot a Koronás Parkban, amelyről beszámolónkat itt olvashatjátok. Érdemes kipróbálni, ha Székesfehérvár környékén jártok. Részvételi díj: 600 Ft/fő, a játszótér látogatása ingyenes.

locsolkodas_opusztaszeren

Szeri Húsvét – Ópusztaszer, március 27-28.
Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn életre kel Ópusztaszeren a skanzen. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az ünnepi szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást. Részletek itt.

husvet_noszvajon

Húsvéti tojásvadászat és vendéglátás – Noszvaj, március 27-28.
Március 27-én Tojásvadászattal és Tojásvadász Terepfutóversennyel, március 28-án pedig folklór programokkal, locsolkodással, táncházzal, kézműves foglalkozással, gyerekprogramokkal, kemencében sült kaláccsal és kézműves vásárral várnak mindenkit Noszvajon. Nézzétek meg a Meseutat is, ha arra jártok.

Matyó Húsvét

Matyó Húsvét – Mezőkövesd, március 27-28.
Húsvét vasárnap és hétfőn Hadas városrészben húsvéti szokások és népi mesterségek bemutatójával, állatsimogatóval, folklórprogramokkal várják majd a családokat. Részletek itt.

Húsvét a Hortobágyon – Pusztai Állatpark

Húsvét a Hortobágyon – Pusztai Állatpark, március 26., egész nap
Március 26-án várja a kicsiket és nagyokat a Hortobágy! A Pusztai Állatparkban lesz tojáskeresés, nyuszi teke, almahalászat. Indulhattok a locsolóvers szavaló versenyen, a rajzversenyen vagy akár mind a kettőn.

bivalyrezervatum Kápolnapuszta

Húsvéti tavaszvárás – Kápolnapuszta, Bivalyrezervátum, március 26-27., 10:00-16:00
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság húsvétkor is szeretettel várja az érdeklődőket a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba. A kézműves játszóházban természetközeli, tavaszváró húsvéti dekorációk készülnek. A Bivalyrezervátum területén pedig csokitojás-vadászat várja a gyerekeket! Jegyárak itt.

sostoi_muzeumfalu_husvet

Húsvét – Sóstói Múzeumfalu, március 27-28.
A Sóstói Múzeumfalu már hagyományosan húsvétkor kínált rendezvénye idén is vár benneteket. Húsvétkor folklórprogrammal, hagyományos locsolkodással, utcaszínházzal, kirakodóvásárral, és eltérő felekezetek húsvéti asztalait bemutató kamara-kiállításokkal készülnek. Belépő: felnőtt 1000 Ft, diák/nyugdíjas 500 Ft.

farkashazi_reka_es_a_tintanyul

Húsvéti nyuladalom – Siófok, Fő tér, március 25-28. (ingyenes)
Húsvét alkalmából megrendezésre kerül az első Siófoki Húsvéti Nyuladalom! A 4 napos fesztivál alatt számos színes programmal várják a látogatókat. Kiemelt szerepet kapnak a gyermekprogramok, esténként pedig a felnőtteknek kínálnak változatos szórakozási lehetőségeket. Március 26-án 10:30-tól fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl, március 27-én 16 órától az Iszkiri. Ingyenes!

bringarena_epleny

Húsvéti Libegőzés – Eplény, Libegő, március 26-28.
Várnak mindenkit sok szeretettel az eplényi Bringarénába kirándulni, bringázni és libegőzni! Vasárnap minden gyerek a libegőjegy mellé ajándék csokit kap, hétfőn pedig csokitojás keresés lesz a kilátó körül! Nyitva Húsvét hétvégéjén: 9:00-17:00. Jegyárak itt.

kisvasut_banyaalatt

Kisvasutak országszerte
Lassan elindulnak az ország kisvasútjai, viszont a legtöbb helyen még csak hétvégén és ünnepekkor járnak vonatok: Debrecenben a Zsuzsi-vasút, Gyöngyösön a Mátravasút, a Királyréti Erdei Vasút, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, a Szilvásváradi Erdei Vasút, a Börzsönyi Kisvasút. A részleteket, menetrendet megtaláljátok a linkeknél. A többi vonalon április 4-e körül indulnak el a járatok. A budapesti Gyermekvasút húsvét hétfőn is közlekedik!

Ez az ajánló már nem aktuális! Idei, új összeállításunkat itt olvashatjátok, 2022-es tavaszi szünetes összeállításunk pedig itt található!

Kreatív ötletek húsvétra itt!

Időpont szerint a Napibontóban tudtok keresni.

Látogassatok el a minimatine.hu-ra és közösségi oldalunkra! Hírlevelünkre itt tudtok feliratkozni, ha nem szeretnétek lemaradni az ajánlókról, beszámolókról.