Húsvéti programok, fesztiválok Budapesten és a főváros közelében

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Idén is összegyűjtöttük nektek a legjobb húsvéti programokat és hagyományőrző fesztiválokat. Ajánlónkban találtok állatos, vonatos és még rajzfilmes programokat is. További ötletekért pedig érdemes megnézni tavaszi szünetes ajánlónkat is!

BUDAPESTEN

Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban – április 10.

Idén is egy nagyszabású húsvéti családi programmal nyitják meg a 2023 évi szezont! Április 10-én, húsvéthétfőn a már hagyományként megszervezett eseményen a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat 10:00 és 18:00 között.

Egész napos családi programok 10 órától 18 óráig:

  • 11 órától az Ákom-Bákom Bábcsoport mutatja be a ’Világgá ment Csacsi és Bari’ című előadását.
  • 13 órától az Aranykapu Hagyományőrző Társulat tavaszköszöntő műsorát tekinthetik meg a látogatók. A Vaga Banda gólyalábasok csapata tavaszköszöntő dalokkal és mondókákkal, tojászsonglőrrel, magaslati öntözéssel és látványos jelmezekkel szórakoztatja a látogatókat.
  • Az állatsimogatóban a nyuszik, lámák, mini pónik és alpakkák mellett egy holland törpe kecske és gidái is várják a családokat.
  • Játékos foglalkozásokkal is várjuk a gyerekeket: a kreatív kézműves sarokban ünnepi alkotások készülhetnek, valamint a pónilovaglást is kipróbálhatják a vállalkozó kedvű apróságok.
  • Idén sem maradhat el az arcfestés és a csillámtetoválás sem, két izgalmas megálló közötti pihenés gyanánt.
  • A park örök kedvencei, a kerti vasút, a kézi hajtány, a gőzmozdonyvezetés és a fordítókorongozás idén is egyedi élményt kínálnak a vendégeknek.

Az eseményen a Vasúttörténeti Park általános jegyárai lesznek érvényben, Tavaszi belépőjeggyel NEM látogatható. Vásároljátok meg jegyeket a helyszínen vagy online: https://vasuttortenetipark.hu/webshop/

Az eseménnyel kapcsolatos aktualitásokért keressétek Facebook oldalukat: https://www.facebook.com/vasuttortenetipark
A VASÚTTÖRTÉNETI PARK A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA. Szponzorált tartalom.

Húsvéti Rajzfilmes tábor Újbudán

A Magyar Rajzfilm Kft. szeretettel várja a rajzfilmkészítés iránt érdeklődő gyerekeket a tavaszi szünetben! A táborban a gyerekek rövid animációkat készítenek!

Programok:

  • 9-12-ig rajzolás, animáció készítés
  • 12-kor ebéd egy közeli étteremben
  • 13-16-ig folytatódik a filmkészítés, a jelenetek felvétele.

Időpontok: 2023. április 6. (csütörtök) és 11. (kedd) 9:00-16:00-ig
Cím: 1115 Budapest, Csóka utca 9., 3. emelet
A programokra előzetes jelentkezés szükséges, a részvétel korlátozott létszámban zajlik.
Tel.: 06-1/250-1355, 0630/207-0142 E-mail: info@clarus-tax.hu
Weboldal: Magyar Rajzfilm Kft.
Szponzorált tartalom.

Családi délelőtt – Húsvét, a tavasz nyitánya – Walter Rózsi-villa, április 1., 10:00-14:00

A program során egy rövid, interaktív villasétára invitálják a résztvevőket, majd kreatív foglalkozásra várják a kicsiket és a nagyokat. Áprilisi családi délelőttön a húsvéti ünnepekre is készülhettek, de a természet és építészet kapcsolatát is körbejárhatjátok. A villa befogadóképessége limitált, ezért a programra két turnusban lehet jelentkezni: 10:00-11:30 és 11:30-13:00. Részletek itt. Múzeumi belépővel látogatható!

Húsvét a Kenyérlelke Fesztiválon – Fény Utcai Piac, április 2., 10:00-17:00 (ingyenes)

Április 2-án délelőtt 10 órától Budapest egyik legkedveltebb piaca, a Fény Utcai Piac hívja közösségi terébe a kenyér szerelmeseit. Az ingyenes Kenyérlelke Fesztiválon a húsvét alkalmával bemutatkoznak a legmenőbb pékségek, de jönnek kistermelők, lesznek kalács-workshopok és válogathatunk a minőségi sonkák között. Az eseményt utcazenészek, gyerekprogramok is színesítik. És bárki nevezhet saját kalácsával a Húsvéti Kalácsversenyen, melyen neves zsűri értékeli a legjobbakat. Részletek itt. Ingyenes!

Budapesti Tavaszi Vásár – Városháza Park, április 16-áig (ingyenes)

A Budapesti Tavaszi Vásár március 24. és április 16. között a Városháza Parkban és a Deák Ferenc téren egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, gyönyörű nosztalgia körhintával, hétvégenként pedig családi és gyermekprogramokkal, foglalkozásokkal, és utcazenészekkel vár benneteket. Találkozhatok a Míves Tojás Múzeum kiállításával, ahol beleleshettek a tojásdíszítés világának szebbnél szebb alkotásaiba. Részletek itt. Ingyenes!

Húsvét a Piczinke Póniudvarban – április 8-10.

„Nálunk a nyuszi nem csak nyuszitojásokat rejt el az udvarban hanem sok apró kicsi tavaszi kincset. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt kedves kis meglepetésekkel és felejthetetlen élményekkel készülünk húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben.” Részletek itt. Jegyár egységesen 3990 Ft.

Húsvéti Forgatag – Tündérkert, Molnár-sziget, Soroksár, április 9., vasárnap 9:00-20:00 (ingyenes)

A nap folyamán lesznek: fajátékok, népi játszóház, kosaras körhinta, nyuszi simogató, tojáságyú; 9:00-10:00 tojáskeresés a Tündérkertben; 10:30-11:30 a Zabszalma Duó koncertje; 14:30-16:00 Gólyalábas nyuszi show; 16:00-16:30 Hagyományőrző húsvéti locsolkodás és néptáncbemutató. Részletek itt. Ingyenes!

BUDAPEST KÖZELÉBEN

Húsvét a Skanzenben – Szentendrei Skanzen, április 9-10.

Április 9-én és 10-én a Skanzen portáin megjelennek mind az egyházi, mind a népszokások a húsvéti nagyrendezvényen. A színpadi programok mellett játékos ismeretátadási helyszínekkel, kézműves foglalkozásokkal és meghívott közösségek bemutatkozásával várjuk a látogatókat. Az idei évben kiemelt programelemekkel készülünk, ami által bemutatásra kerülnek az erdélyi magyarok hagyományai az újonnan átadott Erdély tájegységben. Részletek itt.

Húsvét a Farmon – Pomáz, Breier Farm, április 7-8. (ingyenes)

Várnak szeretettel benneteket a Farm ingyenes húsvéti mulatságára, április 7-én és 8-án 10:00-16:00 óra között. Lesz többek között tojásfestés, tojáskeresés díjazással, naponta 3-szor: 10, 12 és 14 órakor, kiscsirke és kisnyuszi simogató, nyuszis traktorozás, csillámos arcfestés, bála labirintus. A legügyesebb tojáskereső gyerekek Farmos finomságokból kapnak meglepetést! Részletek itt. Ingyenes!

Ibolya-nap és Húsvét a Kastélyban – Gödöllői Királyi Kastély, április 9-10.

Idén is színes programkínálattal várják az érdeklődőket az Ibolya Nap – Húsvét a kastélyban elnevezésű családi napokon, ahol lesz színházi előadás, tárlatvezetés, kézműves vásár, koncert, kisállat simogató, játszótér és sok finomság is. Részletek itt. Jegyár: 6 éves kor felett 1000 Ft sétálójegy vásárlása szükséges, amely több helyszínen levásárolható.

Húsvéti Tojáskereső Vál-völgyi kisvasutazás – április 8-9.

Matricagyűjtő játék, húsvéti kézműveskedés, népi játékok és számos családi program vár rátok a Vál-Völgyi kisvasút húsvéti programján. Részletek itt. Felnőtt jegy: 1600 Ft, diák- és nyugdíjas jegy: 1200 Ft, gyermekjegy: 800 Ft, amely tartalmazza a programokon való részvételt és a kisvasutazást is!

Répatorta van?! – Veresegyházi Medvefarm, április 10.

Április 10-én egész nap húsvéti programok várják a család minden tagját a Veresegyházi Medveotthonban. A Húsvéti Nyuszi várja a kapuban a látogatókat, játékra hívva kicsiket, nagyokat egyaránt. Ha húsvét, akkor kihagyhatatlan program a tojáskeresés, amihez színes vödröket is biztosítunk a lelkes keresgélőknek. Természetesen lesz a helyszínen tojásfestés, tojásdíszítés, tojáspucoló verseny, arcfestés, és zsákbanyuszi is. A folklór programot, valamint a népszokások felelevenítését Fülöp Bernadett hagyományőrző egyesülete hozza el. Részletek itt. Normál belépővel látogatható!

Hollókői Húsvéti Fesztivál – Hollókő Ófalu, április 07-10.

A Hollókői Húsvéti Fesztivál Hollókő leghíresebb és a legnagyobb rendezvénye, melyen a látogatók élményeket gyűjtve megtapasztalhatják az igazi paraszti élet hagyományait és élő tradícióit. Lesz többek között kézműves kirakodóvásár, tojásfestés, folklór programok, tánctanítás, koncertek, körmenet és locsolkodás. Részletes program itt.

Még több programot találtok tavaszi szünet ajánlónkban! Nézzétek meg húsvéti ajándék ötletek válogatásunkat és nyuszis könyvajánlónkat is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni. A Minimatinén a legkisebbektől kezdve az ovisokon és kisiskolásokon át a kamasz korosztályig mindenkinek találhattok programot, amit a felnőttek is szeretni fognak!

Nyitókép: Hollókői Húsvéti Fesztivál