Húsvéti Nyuszikereséssel indul a szezon a Vasúttörténeti Parkban!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szokás szerint húsvéti programmal indul a szezon a Vasúttörténeti Parkban, Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkjában, ahol a kézműves foglalkozások mellett koncertekkel és interaktív programokkal is készülnek április 17-én. Játsszatok velünk április 12-éig, és nyerjetek családi belépőt az eseményre!

A szezonnyitó alkalmából április 17-én 10 és 18 óra között megrendezésre kerül a Húsvéti Nyuszikeresés, ami számos izgalmas és különleges hagyományőrző programmal várja a látogatókat. A rendezvény keretében kerül sor a Picur Rádió által meghirdetett „Picur viaDal” zenekari verseny eredményhirdetésére és díjátadójára is.

A rendezvényen számos kézműves és hagyományőrző program közül válogathatnak a családok, úgy mint a kreatív sarok, ahol ünnepi dekorációkat készíthetnek, illetve kipróbálhatják a tojásfestést és az írókázást is. Húsvéthétfőn a gyermekek részt vehetnek egy nyuszikereső játékban, amely során a Parkban elrejtett fából készült tapsifüleseket kell megtalálni és összegyűjteni, apró ajándékokért.

A húsvéti forgatagban az énekes-táncos programokból sem lesz hiány. Hagyományőrző néptánc bemutatóval szórakoztatják a látogatókat, így fellép a Csurgó együttes, valamint a kicsik és nagyok kedvence, Kovácsovics Fruzsina is, továbbá bemutatkozik a „Picur viaDal” nyertes zenekara.

Természetesen lehetőség lesz kipróbálni a mindig népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, vagy akár egy nagy mozdonyon is lehet utazni. Az erre az alkalomra felállított állatsimogatóban pedig különféle háztáji állatokat lehet megnézni és simogatni.

A Fb esemény itt található.

A Vasúttörténeti Park idei rendezvényei:

  • Április 17. Húsvéti Nyuszikereső
  • Május 13-14. Gőzmozdony Matiné
  • Május 27-28. Gyerekhétvége
  • Szeptember 16-17. Európai Kerti Vasutak Találkozója
  • December 1-3. Télapó Expressz

Idei árak: 4-18 éves korig 800 Ft, nyugdíjas 1.000 Ft, felnőtt 1.700 Ft, családi jegy (2 felnőtt + 2 gyerek) 4.000 Ft/család
Interaktív programok: Utazás kis dízelmozdonyon (1-4 fő) – csak hétvégenként 1.200 Ft/mozdony, kézihajtányozás (max. 8 fő) 700 Ft/hajtány, fordítókorongozás díjmentes (minden egész órakor indul), vasútmodell-vezetés 300 Ft/fő, utazás a lóvasúton (alkalmanként működik) 400 Ft/fő, utazás a kerti vasúton 600 Ft/fő, utazás sínautón (alkalmanként működik) 400 Ft/fő
Nyitva tartás itt.

JÁTÉK

Nagy Melinda nyerte a családi belépőt április 17-ére. Gratulálunk és nagyon jó szórakozást kívánunk. A többiek se szomorkodjanak, fogunk még bőven sorsolni belépőt a Vasúttörténeti Parkba az idei évben. 🙂

A helyes megoldások:

Hol található a Vasúttörténeti Park?
a) Budapest, Tatai u. 95.

2. Kik lesznek a fellépő zenekarok?
b) Csurgó zenekar, Kovácsovics Fruzsina, Szotyola

3. Milyen programok várnak a Parkban április 17-én?
c) kerti vasút, sínautó, tojásfestés

A szerencsés nyertest e-mailben értesítettük.

További szezonnyitó helyeket itt találtok!