Húsvéti mese – új könyv a húsvéti hagyományokról gyerekeknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Húsvéti mese

Tudjátok, hogy miért tartanak sokan böjtöt a húsvét előtti negyven napban, mit jelent az, hogy „a harangok Rómába mennek”, és mi is az az Emmausz-járás? Megjelent Takács Viktória legújabb könyve, amely a magyar húsvéti népszokásokkal és vallási tradíciókkal ismerteti meg a gyerekeket. Játsszatok velünk és nyerjétek meg! Szponzorált tartalom.

Virágvasárnap reggelén Dóri izgatottan várja unokatestvérét, Annát, aki náluk fogja tölteni a teljes tavaszi szünetet. A két kislány boldogan kapcsolódik be a húsvéti ünnepeket megelőző nagyhét és a húsvét hagyományos eseményeibe: a kiszehajtásba, a villőzésbe, a zöldágazásba, a nyuszifészek-építésbe, a tojásfestésbe is. Közben megismerkednek számos húsvéti népszokással is.

A Scolar Kiadó Hagyományaink sorozatának ez a 4. könyve. Takács Viktória, a szerző fontos feladatnak tekinti a hazai szokások, jeles napok, különleges hagyományok megismertetését. Már ajánlottuk nektek a Busó mese, a Betlehemi mese és a Pünkösdi mese köteteit is. Friss hír, hogy a Busó mese egyik illusztrációját a Bolognai Gyermekkönyv- és Illusztrációs Vásár beválasztotta 61 ország 584 pályázata közül a legjobb 30 közé.

Az összes részt kedvezményesen vásárolhatjátok meg a Scolar Kiadó webshopjában.

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A megfejtés a barka volt. A szerencse ezúttal Kabai-Pintér Adriennek és Laurának kedvezett. Gratulálunk! Írtunk nektek emailt is.

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Scolar Kiadó jóvoltából a Húsvéti mese című könyvet. A következő kérdésre várjuk a választ a jatek@minimatine.hu címre március 21-e, vasárnap éjfélig:

Mit hozott nagymama a karjában a virágszentelésről?

Segítséget a beleolvasó-belelapozó 4. (oldalszám szerint a 11.) oldalán találtok. Általános játékszabályzat itt.

További jó könyveket, újdonságokat keressétek Könyv rovatunkban, a hétvégére pedig itt gyűjtöttük össze a legjobb online programokat (csütörtökönként frissítjük). Ha a szabadba vágytok, Kirándulás rovatunkban találtok jó ötleteket!