20 húsvéti ajándék óvodásoknak – könyv, játék és társas

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az óvodás korosztálynak gyűjtöttünk össze néhány húsvéti mesét, társast, foglalkoztató füzetet és apróságot.

Kisvakond és a húsvét

Kisvakond a barátaival idén is megünnepli a húsvétot: virágot szed, tojást fest, süteményt készít, és labdázik egy jót a szabadban. A kedves rajzokhoz kérdések is tartoznak. 3 éves kortól.

Építs és ünnepelj!

Állítsd össze a három húsvéti figura valamelyikét: a színes tojást, a vadóc nyuszit vagy az álomszuszék bárányt! Használd kockabarátaidat: segítenek megfejteni a rejtvényeket és megoldani a labirintusokat. Utána olvasd el a kalandjaikat a vidám képregényekben. Építs és játssz kedvedre! A húsvét vidám alkalom az ünneplésre! 5 éves kortól ajánlott.

Kockásfülű nyúl plüssfigura

Az esti mesék egyik legnagyobb sztárja, a kedves magyar rajzfilmsorozat főhőse 23 centiméteres plüss kivitelben nagy fülekkel! 3 éves kortól.

Bori és a húsvéti nyúl

Bori tulajdonképpen már nem hisz a húsvéti nyúlban. Mégis furcsa, hogy éppen Húsvét előtt ugrál át egy nyuszi a kertjükön. De Bori hamar megfelejtkezik róla, mert nagyon lefoglalja a tojásfestés. Végül eljön a Húsvét és Borinak meg kell mentenie a húsvéti nyuszit. 2-8 éveseknek.

Nyúl Péter világa – A nagy tojásvadászat

Itt a húsvét! A nyuszik piknikezni készülnek. Mindenki tojást kap ajándékba. Péter azonban véletlenül felborítja a kosarat. Vajon megtalálja-e az összes tojást, mielőtt elkezdődik a lakoma?
Segíts Péternek a keresésben és less be a papírfülecskék alá! 3-8 éveseknek.

Csikis csibe társasjáték

Csikizzétek addig a csibét, amíg ki nem ugrik a tojásból! Mókás társasjáték gyerekeknek és az egész családnak egyaránt. A szabályok nagyon egyszerűek – az nyer, akinél a csibe előugrik a tojásból –, így már az óvodások is beszállhatnak a partiba. Mókás, pörgős, vidám játék akár Húsvétra is. 5 éves kortól.

A húsvéti nyuszi ajándéka

Madárfészekben, virágcserépben, sőt még a vakondtúrásban is hímes tojásokat keresgélnek az állatok. A szórakoztató játszós könyv kihajtható ablakai mögött számos felfedeznivaló rejtőzik, sőt a nyuszira meglepetés is vár. A kedves verses mese 1,5-2 éveseknek ajánlott.

Nemes Nagy Ágnes: Nyúlanyó meséje

Nemes Nagy Ágnes klasszikus gyermekverse, a Nyúlanyó húsvétja, szép rajzokkal illusztrálva. A könyv a régi autentikus módon mutatja be a mesét. Keményfedeles lapozó 1-4 éveseknek.

Hol a hímes tojás? – foglalkoztató

Hajtsd fel a kis füleket, segíts Nyuszkónak megtölteni a kosarat szép, színes húsvéti tojásokkal! Figyelj nagyon, mert érhetnek kellemes meglepetések keresgélés közben! Aranyos húsvétváró foglalkoztató könyv a bölcsis és ovis korosztálynak.

Csodaceruza újság

Megjelent a Csodaceruza új száma. A borítón Kondász Eszter illusztrációja. A hátlapon Győrfi Ági kivágós-öltöztetős nyuszija. És még sok izgalmas mese, vers, játék gyerekeknek. Nagyobb óvodásoknak.

Play-Doh Húsvéti tojás gyurma készlet

Nyisd ki a tojástartó dobozt és már kezdődhet is a móka! A négy színes gyurma használatával szabadon szárnyalhat a képzelet. Kiváló ajándék a húsvéti kosárkákba és a tojásvadászathoz! 2 éves kortól ajánlott.

Foxwood összes meséje

Cynthia Paterson elbűvölő történetei Brian Patterson bájos képein elevenednek meg. Foxwood meséi közel negyven éve bűvölnek el kicsiket és nagyokat egyaránt. Magyarul Szabó T. Anna fordításában most jelenik meg először mind a nyolc történet egy kötetben.

Kukucs, kisnyuszi

Kukucs! Kisnyuszi újra itt van! Viccelődjetek és játszatok együtt vele ti is ebben a legkisebbeknek szóló, interaktív lapozóban. 0-3 éveseknek.

Boribon tojást fest

Boribonhoz és Annipannihoz sok-sok vendég érkezik. Mindenki meglocsolja Annipannit, csak szegény Hapci, a cica maradt ki az ünneplésből. Boribon persze észreveszi, és egy külön kis húsvétot rendez neki! 2 éves kortól.

Bing plüss nyuszi

A pihe-puha plüss arcvonásai és nadrágjának gombja hímzettek, így már a legkisebbek számára is biztonságos játék. 1-4 éveseknek.

Sylvanian nyuszi család

Csoki papa, Csoki mama és a csoki gyerekek remek játszótársak lehetnek, sőt húsvéti ajándéknak is ideálisak. 4-10 éveseknek ajánlott.

Julia Donaldson: Nyuszi álmos

Nyuszi rettentően álmos, de sehol nem talál egy helyet, ahol nyugodtan pihenhetne. Vajon ki nem hagyja aludni? Nyitogasd az ablakokat, és te is megtudod! 2-4 éveseknek.

Peppa malac – Peppa és Zsoli szereti a Húsvétot!

Nyuszi néni húsvéti „nyulatságot” rendez. Lehet húsvéti lapokat készíteni, sütit díszíteni, és vannak bolyhos kiscsibék is, amelyeket meg lehet simogatni. De vajon hova tűnt Nyuszi néni? És mi van a hatalmas tojásban? 3 éves kortól.

Beatrix Potter színezője

Nyúl Péter, Nyuszi Benjámin és Kacsa Jolán mellett még számtalan kedvenc várja, hogy életre keltsék őket a gyerekek. 45 színezésre váró kép és idézetek az eredeti mesékből. 3 éves kortól ajánlott.

Bing – első társasjátékom

A játék kifejezetten a piciknek készült, hogy ők is átélhessék, milyen jó társasozni. A szabályok egyszerűek, a táblán speciális mezők is találhatók, amelyek egy kis extra izgalmat adnak a játékélményhez. 3 éves kortól.

Schleich nyúlketrec nyulakkal

A tömör műanyag-gumi ötvözetből készült Schleich figurák aprólékos kidolgozásukról és gondos festésükről híresek. Valósághű figuráik segítik megismertetni az élővilágot a gyerekekkel és fejlesztik fantáziájukat. 3 éves kortól ajánlott.

Húsvéti és tavaszi szünetes programokat itt találtok! Nézzétek meg társasjáték ajánlónkat is!

Ha szeretnétek a legjobb családi programokat, vadonatúj helyekről szóló beszámolóinkat, kirándulás ötleteinket vagy a legújabb gyerekkönyveket, színházi előadásokat, múzeumi programokat, filmeket tartalmazó válogatásainkat hetente egyszer hírlevélben is megkapni, itt tudtok feliratkozni.