Hova menjünk december 24-én?

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Clown_Valentin_Baranovsky Mariinszkij Balett

A 2015. december 24-ei programokat itt találjátok! Sokszor nehéz ügy, hogy hova vigyük gyerekeinket, amíg otthon zajlanak az ünnepi előkészületek. Mivel december 24-ére 7-10 fokot és némi napot is ígérnek, válogattunk pár szabadtéri programot is, valamint mozifilmek, játszóház is szerepel a kínálatban.

MOZI

bogyo_es_baboca_3_Csillaghaz

A legkisebbeket a Bogyó és Babóca 3. része várja a mozikban. 10:30-tól a Tabánban, az Urániában és a Corvinban nézhetitek meg, de négyszer vetítik ezen a napon a Puskin moziban is. A már jól ismert szereplők mellett megismerkedtek új karakterekkel is: a kalapját vesztett Gombával, a titokzatos Csillaglánnyal, a kürtős kalácsokat árusító Bodobáccsal és Hörcsöggel. A figurák hangját ezúttal is Pogány Judit kölcsönzi. Igazi lányos film a Csingiling és a kalóztündér, de ott van még a többi családi film, melyet több moziban is vetítenek ezen a délelőttön, pl. a Doboztrollok, A Madagaszkár pingvinjei, a Delfines kaland 2. és nem utolsó sorban a Kis Nicolas nyaral. Ezekről bővebben őszi filmes válogatásunkban is olvashattok.

Mariinszkij-Balett

A Diótörő balettfilmet a szentpétervári Mariinszkij Balett előadásában 9:30-tól és 13:30-tól nézhetitek meg a Puskinban.

Lotte-és-a-holdkő-titka

Ugyanitt 10:45-től vetítenek egy észt-lett mesefilmet Lotte és a holdkő címmel, illetve 11:30-tól az Alice Csodaországban című háromfelvonásos balettet. További filmeket itt találtok.

SÉTA

allatkert

A budapesti Állatkert ezen a napon 13 óráig tart nyitva, délig tudtok belépőt vásárolni. Az állatok megtekinthetők – időjárástól függően a külső vagy a belső kifutójukban. A Varázshegy interaktív komplexum több mint 3000 négyzetméteren kínál temérdek látnivalót, az Őstengertől a 3D vetítésen át a különleges állatbemutatóig.

budakeszi_vadaspark_02

A Budakeszi Vadaspark szintén 13 óráig tart majd nyitva, illetve a veresegyházi Medveotthon is várja a látogatókat sötétedésig.

gyerekvasut

Délelőtt még többször elindítják Gyermekvasútat Hűvösvölgy és a Széchenyi-hegy között. A menetrendet itt találhatjátok.

_MG_3421

A Vörösmarty téren 14 óráig nyitva tart a karácsonyi vásár, a belvárosban is lehet egyet sétálni. A járművek többnyire 16 óráig járnak.

obuda_jegpalya

Az óbudai Fő téren és a Csobánka téren a jégpálya 14 óráig tart nyitva ezen a napon, sőt ha az ünnepi menüt lemozognátok, akkor 25-én is várnak benneteket egész nap. Koribérlés felnőtteknek 600 Ft, gyerekeknek 400 Ft/óra.

BÁB

holvagymikulas

A Kolibribe és a Bábszínházba ilyenkor már rég elfogytak a jegyek, de 11 és 15 órakor megnézhetitek a Hol vagy, Mikulás című tárgyjátékot a Figurina Bábszínház előadásában. 3 éves kortól ajánlott.

EGYÉB

millipop_mosolygyar

A Millipop 24-én 14 óráig tart nyitva.

kockabirodalom

10 és 15 óra között vár benneteket a KockaBirodalom kiállítás a VAM Design Centerben. Jegyárak itt.

A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Központban 10 és 12 között ingyenes játszóházzal várják a gyerekeket.