Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy meseprojekt…

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az „Egyszer volt egy meseprojekt” célja, hogy újra népszerűvé, szerethetővé tegye a közös meseolvasást mind a szülők, mind pedig a gyermekek számára. November 12-én délután egy szuper családi programmal várnak benneteket. Amíg a kicsik játszanak, a felnőttek szakemberek előadásait hallgathatják meg.

Mára már általánossá vált, hogy egy kisgyermek születésének első évében kapcsolatba kerül a multimediális tartalmakkal, legyen szó a napjainkban már „tradicionálisnak” mondható televízióról vagy az internetes videókról. Valóban könnyebb lehet a szülőknek, hiszen a gyerekeket hosszan lekötik az ilyen tartalmak, mivel rengeteg inger éri őket. Sokszor azonban megfeledkezünk arról, hogy milyen jó is volt gyerekkorunkban egy-egy közös esti mese elalvás előtt.

A projekt elkötelezett célkitűzésé, hogy újra divatba hozza a meseolvasást, kiemelve annak pozitív hatásait mind a gyermekre, mind pedig a gyerek-szülő kapcsolatra. A projekt megalkotói, Csoba Emese, Csüri Fanni Noa, Kovács Réka, Molnár Dániel és Tarcsi Petra, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatói hisznek benne, hogy a digitalizált világban is van helye, mégpedig igen fontos helye a nyomtatott mesekönyveknek, valamint a mesék olvasásának a ma már bármikor, könnyen elérhető mesefilmek és különböző animációk mellett.

November 12-én, 15 és 17 óra között a PannKa Part Közösségi Térben, velük együttműködve megrendezésre kerül egy „Mesés délután”! Erre a pár órás foglalkozásra 4-10 éves gyerekeket, szüleiket, nagyszüleiket, illetve pedagógusokat várnak a szervezők.

Amíg a felnőtteknek Tokár Tamás műsorvezetésével szakemberek: Parrag Katinka gyógypedagógus, Hacsi Panni és Kovács-Kósa Tímea meseterápiás szakemberek és Dr. Vass Dorottea olvasáskutató tart előadást, addig a kisebbekkel szakképzett pedagógusok, óvónők és konduktorok foglalkoznak. Számukra színezőkkel, építőkockákkal, kártyákkal, élő meseolvasással, mesemondással és különböző ajándékokkal készülnek az eseményre.

Bízunk benne, hogy az esemény híre és a projekt üzenete minél messzebbre eljut és képesek leszünk pár gyermek és szülő kezébe meséskönyvet csempészni.” – Kovács Réka, szervező

Részletek és regisztráció itt.