Hó,hó,hó

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mátraszentiván_07

Január végére megérkezett a tél, jobb későn mint….Lassan megnyitnak a sípályák, a koripályákon sem olvadozik a jég. Mielőtt elindultok, nézzetek utána a hóhelyzetnek és az utak állapotának.

epleny_negyuleses_

EPLÉNY
Szombat délben Eplényben megnyitották az 1-es pálya felső részét és elindult a négyüléses OMV MaxxMotion Felvonó. Egész hétvégén várta a vendégeket a síiskola, a kölcsönző, Holle Anyó Étterme és a Kemencés Büfé. Jelenleg síelhető a teljes 1-es pálya, az 1/b és a T1 pálya. Kedden délután kettőkor megnyitják a hetest is. Ezen a napon reggel fél tíztől este tíz óráig tartanak nyitva, 18:00 és 22:00 között pedig 40% kedvezménnyel lehet síelni. Az első Szuperkedden már csúszhattok a kivilágított hetes pályán, az 1/b és az 1-es pályákon. Heti nyitva tartás itt.

mátraszentistván_06

MÁTRASZENTISTVÁN
Hóágyúzzák a Sípark pályáit. A táj és a hőmérséklet a téli arcát mutatja, -4/-5 fok van napközben is, természetes hó is hullott, további havazás várható. Jelenleg nyitva van a 4-es pálya felső szakasza, az 5-ös, 6-os, 7-es pálya. Működik a C, D, E , G (varázsszőnyeg), és T (varázsszőnyeg) jelű lift. Az összes szolgáltatásuk elérhető: síoktatás, síkölcsönző, hócsúszdapark (műanyag pálya), Hóhatár hütte. Várható pályanyitások: (a hóágyúzás függvényében) a hét folyamán megnyitják a teljes 4-es pályát is a két nagy lifttel, így várhatóan a Hófesztiválon már a leghosszabb sípályánk és a két nagy lift is üzemelni fog.

kekesteto_01

KÉKESTETŐ
A Kékestető Sícentrum aktuális információit itt találjátok. Még nem láttuk, hogy nyitnák a pályákat.

Nagyvillám_sípálya_Visegrád

VISEGRÁD
A Nagyvillám sípálya webkamráján már láttunk havat. Hétfőn nyitnak esti síeléssel 17-21-ig. Keddtől 9-21-ig lesznek nyitva kedvezményes hétköznapi árakkal.

dobogoko_01

DOBOGÓKŐ
A Dobogókő Sícentrumban  a pályák még zárva vannak. Itt találjátok az aktuális hómennyiséget és a nyitási időpontokat. Megfelelő hóviszonyok esetén minden nap 9-16 óra között üzemel a sífelvonó, a Zsindelyes pedig egész évben 9-19 óra között tart nyitva.

zemplen_sioktatas_02

SÁTORALJAÚJHELY
A Zemplén Kalandpark oldalán péntek este 10 cm-es hóvastagságot jeleztek, ma már 50 cm. Webkamera itt. Ha az idő ilyen marad, talán megnyitnak a sípályák. Addig itt csak korizhatunk.

Itt olvashatjátok egy régebbi, de még aktuális összefoglalónkat a szabadtéri koripályákról is.

Fotók: Nordica Síaréna, Sípark, Kékestető Sícentrum, Nagyvillám sípályaDobogókő SícentrumZemplén Kalandpark