Hiánypótló mesekönyv a gyógyulásról – megjelent a Szuperhős szakszerviz

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sárvári Töttős Györgyi: Szuperhős szakszervíz

Biztos mindenkivel történt már kisebb vagy nagyobb baleset, de ha csak egy könyv van, amit a kórházi váróba vagy bármilyen sérülés, esetleg kórházi kezelés esetén magatokkal vinnétek, ez legyen az! Ráadásul most a Kolibri Kiadó jóvoltából meg is nyerhetitek nálunk!

Sárvári Töttős Györgyi-Győri Ildikó szerzőpáros előző Varázspálca szakszerviz című könyvét nagyon szerettük. Sapienso, az öreg diófa és Danó története nemcsak megható és humoros egyszerre, hanem több helyzetet és érzelmet is megtanít kezelni mind a szülő mind a gyerekek számára.

A Szuperhős szakszerviz ennek folytatásaként (de önálló történetként is olvasható), egy speciális helyzetre reagál, amely a különböző balesetet szenvedett gyerekek traumafeldolgozását és gyógyulását segíti. A mesében Danóval történik egy kisebb baleset, bekerül a kórházba, ahol megismerkedik Neónnal, a koboldtündérrel, aki egy csodálatos távcső segítségével négy különböző balesetet szenvedett gyerek gyógyulásának történetét mutatja be.

A szerzők nemcsak személyes tapasztalataikat írták meg, hanem maguk is pszichológusok, tehát tökéletesen ismerik a balesetek és gyógyulások „lélektanát” is. Külön kiemelnénk a mesék utáni tanácsokat, amely a szülők félelemeit is oldja, illetve hasznos ötleteket és játékokat találnak, amellyel a gyereküknek segíthetnek. A könyv vagány, abszolút ismeri a gyerekek nyelvét és érdeklődési körét, a történetek izgalmasak és pörgősek, de közben együttérző, segítő és humoros is, mi nem tudtuk letenni, amíg ki nem olvastuk az egészet. A gyógyulástervezőt pedig biztosan elkészítjük majd, ha szükség lesz rá.

A könyv a Kolibri Kiadó KönyvTárs sorozatában jelent meg, amelynek többi segítő könyvét is nagyon szeretjük. Itt megnézhetitek!

Illusztrációk: Szalma Edit

JÁTÉK

Köszönjük, hogy ennyien velünk játszottatok! A szerencse ezúttal Hatos Erzsébetnek kedvezett, akit emailben is értesítünk! Gratulálunk!

Játsszatok velünk és nyerjétek meg a Szuperhős szakszerviz című könyvet a Kolibri Kiadó jóvoltából!

Kik a könyv szerzői és ki az illusztrátora?

A helyes választ a jatek@minimatine.hu-ra várjuk június 6-a éjfélig. Utána sorsolunk és emailben értesítjük a nyertest!
A válasz beküldésével automatikusan elfogadjátok játékszabályzatunk