Hétvégi programok országszerte – szept. 5-7.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

VITÉZ LÁSZLÓ - Az elásott kincs_mesebolt_babszinhaz

Szeptemberben is érdemes egy kicsit kirándulni a főváros közelébe vagy akár távolabb is, hiszen rengeteg jó programmal várnak benneteket országszerte. Etyeken Gasztrosétány, Gödöllő mellett Bionap, a Szentendrei-szigeten vezetett túrák, Piliscsabán az Életfa fesztivál csalogatja a látogatókat. Nyíregyházán folytatódik a Vidor, a Tisza-tónál a bringások gyülekeznek. Szombathely, Szolnok és Eger környéke is tartogat kellemes meglepetéseket. Őszi kirándulások a Minimatinéval!

ETYEK

etyeki_gasztrosetany

Szeptember 6-7-én őszi ízekkel várja látogatóit az etyeki Gasztrosétány. Az évszaknak megfelelő specialitásokkal és programokkal készülnek. Egész hétvégén 10 órától borkóstolók, gasztronómiai különlegességek, ínyenc sonkakóstoló, klasszikus és egzotikus levesek, bográcsban főtt lecsó, kézműves kiállítás és vásár, KultúrFelhő gyerekliget várja a látogatókat. Az etyeki újhegyi és szépvölgyi pincékben a Kárpát-medence egész területéről érkező vendégborászokkal lehet találkozni. Természetesen nem múlhat el Piknik főzőverseny és piknikkosár bérlési lehetőség nélkül sem. A zenei programról olyan zenészek gondoskodnak, mint a Bon Bon, a Bohemian Betyars, a Meszecsinka vagy Benkő Zsolt blues gitáros. Ingyenes!

PILISCSABA

eletfa-terepfesztival_3

Vasárnap Piliscsabán versenyeket tartanak minden korosztálynak többféle sportágban és távon – a legkönnyebbtől, a legnehezebbig. Nordic Walking oktatás, bemutatók és túra, chi-kung, jóga, futás, terepfutás, kerékpár, terepduatlon vár benneteket a 8. Életfa terepfesztiválon. Bővebb infók itt.

MÁD

kolompos_zenekar

Szeptember 5-én és 6-án a Mádi Furmint Ünnepen nyitott pincékkel és portákkal, koncertekkel, kézművesekkel és iparművészekkel találkozhattok. A gyerekeknek is rengeteg programmal készülnek több helyszínen: Kolompos koncert, szüreti felvonulás, bicikliverseny, kézműves foglalkoztató, táncház és a Szőlősgazda játszópark.

POROSZLÓ, TISZA-TÓ

cube_kisproba

Szeptember 7-én Poroszlóról indul a Tisza-tó maraton idei versenye, ahol többféle kategóriában indulhattok, köztük a Cube Kispróba Gyerekversenyen is. A részleteket itt találjátok. Ha arra jártok, ne hagyjátok ki a Tisza-tavi Ökocentrumot sem.

BABATVÖLGY (Gödöllő mellett)

Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzem Bionap

Szeptember 7-én a Gödöllő közelében lévő Babatvölgyi Biokertészeti Tanüzem bionappal vár benneteket. Lesz biokert bejárás, méhészeti bemutató, komposztálás, kézműves foglalkozás és baba-mama sarok. Pár éve jártunk a rendezvényen és sok-sok pozitív élménnyel távoztunk 🙂 A helyszín megközelítése itt. Ingyenes!

SZENTENDREI-SZIGET

bicaj_tura_Szentendrei-sziget

Már ajánlottuk nektek nyáron a Szentendrei-szigetet mint lehetséges kirándulóhelyet. Most szombaton vezetett kenu és bringás túrákkal várnak benneteket a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársai 10 órától. Előzetes bejelentkezés szükséges: esztergom@dinpig.hu vagy 06 30 663 4614 (munkaidőben). Találkozó: Kisoroszi, Rácz Fogadó.

SZOMBATHELY

VITÉZ LÁSZLÓ - Az elásott kincs_mesebolt_babszinhaz_02

A HANG-TÉR-KÉP a Mesebolt Bábszínház és partnereinek családi évadnyitója a szombathelyi Fő téren vár benneteket szeptember 7-én 14 órától 19 óráig. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

SZOLNOK

circus_mechanicus

Szeptember 5-én és 6-án vár benneteket a Régi idők tere a szolnoki Kossuth téren, ahol lesz Circus Mechanicus, csúzlizda, Bábakukucs, szekrény játékok és még sok izgalmas dolog. Ingyenes!

EGER

Bolyki_Pincészet

Szeptember 5-én és 6-án Robot Krumpli Fesztivál lesz az egri Bolyki Pincészetben. És hogy mi az a Robot Krumpli? Nem jöttünk rá, de a koncertek mellett táj expóval, kacat piaccal és játékokkal is várnak benneteket. Napijegy: 1390 Ft.

NYÍREGYHÁZA

langaleta_garabonciasok

Ezen a hétvégén is folytatódik a Vidor Fesztivál Nyíregyházán. A részleteket itt olvashatjátok. Szeptember 6-án 16 órakor a Langaléta Garabonciások érkeznek a Kossuth térre. Ez utóbbi program ingyenes!

Fővárosi programokat a  budapesti hétvégi ajánlónkban találtok!
Listázás a Napibontóban!

Era kedvencei: Bionap Babatvölgyben, Szentendrei-sziget túrák, Régi idők tere Szolnokon
Rozi kedvencei: Etyeki Gasztrosétány, Mesebolt Bábszínház családi évadnyitója Szombathelyen, Régi idők tere