Hétvégi programok – május 23-25.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

nemzeti_parkok_napja_csillagseta

Ha nem kifejezettem gyereknapi programra vágytok, akkor összegyűjtöttünk pár egyéb lehetőséget a hétvégére, nem is akármilyeneket. Szinte minden zenei stílus képviselteti magát a Belvárosban, ahol hatalmas zenei mulatsággal várnak benneteket a jazztől a világzenén át a gyerekprogramokig, de el is vonulhattok a város zajától az Európai Nemzeti Parkok Napján vagy jógázhattok az Akvárium Klubnál. A Református Zenei Fesztivál is kínál majd csemegéket, a Nagy Sportágválasztón pedig megmozgatnak kicsiket és nagyokat egyaránt. A Lengyel Intézet 75. szülinapját ünnepli, és Gardrób Közösségi Vásár lesz a Gödörnél.

Ivan & The Parazol

Belvárosi Főutca Fesztivált rendeznek május 22. és 25. között a Belvárosban. 5 helyszínen egész napos zenei programokkal várnak mindenkit: az Erzsébet téren a Világzenei színpad, a Március 15. téren a Jazz színpad, az Egyetem téren a Komolyzenei színpad, a Szabadság téren a Könnyűzenei színpad és a Hild téren az Ifjúsági és gyerekszínpad. A részletes programot itt találjátok, érdemes megnézni. Ingyenes!

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a hazai nemzeti parkok május 24-én, az Európai Nemzeti Parkok Napján. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek a tizenkét tematikus túra valamelyikén. A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. Több helyen – köztük a két hazai csillagoségbolt-park egyikében, a Zselici Tájvédelmi Körzetben vagy a Hortobágyi Nemzeti Parkban – a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az éjjeli kirándulások valamelyikére. Ezen a nemzetközi jeles napon arra emlékezünk, hogy 1909-ben Svédországban ezen a napon alapították az első kilenc európai nemzeti parkot. A részletes programot innen tölthetitek le.

nagy_sportagvalszto_budapest

A Nagy Sportágválasztón május 24-én több mint 90 kipróbálható sportág mutatkozik be egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással 9 és 17 óra között a Merkapt Sportközpontban. A rendezvénnyel egy helyen és időben Nagy Hangszerválasztó is lesz. Ingyenes!

_MG_1681

Immár 11. alkalommal rendezik meg a Ferencvárosban a Református Zenei Fesztivált a Bakáts tértől a Ráday utcán át a Kálvin térig május 23. és 25. között. Fellépők: Muzsikás, Sebő együttes, Vujicsics, Makám, Lovász Irén, Djabe, Pál István „Szalonna” és Bandája, Ismerős Arcok, CimbaliBand, Misztrál, Berka, Invocatio Musicalis (Kollár Attila – Solaris), Magyar Tekerősök, Vedres Csaba és Gyermán Júlia, Anima Soni, Bakos Árpád és az Ethnokor, Cantores Ecclesiae, a Bartók Béla Konzervatórium diákjai. Emellett előadásokkal, beszélgetésekkel és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. A részletes programot itt találjátok. Ingyenes!

jogafesztival

„A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy mindent megtudj a jógáról. A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy kipróbálhass minden jógafajtát.: gerincjóga, dinamikus jóga, hatha jóga, Bikram jóga, Kundalíni jóga, Női jóga, és mindenféle jóga! A Jógafesztivál a legjobb hely, hogy találkozz olyanokkal, akiknek igazán szenvedélyük a jóga. Meg fogsz lepődni, milyen sokan vagyunk!”
Jógafesztivál május 25-én az Akvárium Klubnál. 30 és 60 perces vezetett foglalkozások, 15 perces jógabemutatók, a teraszon és a belső termekben piactér és kiállítás az egészséges életmód jegyében. Új kezdeményezésük az Érzékenyítő Sarok, ahol a CivilMag szervezésében speciális igényű felnőttekkel és gyerekekkel jógázhattok együtt. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

„Hihetetlenül hangzik, de igaz! 75 évesek lettünk! Működésünket még 1939-ben kezdtük meg Budapesten, mint az első külföldi kulturális intézet Magyarországon. Ebből a különleges alkalomból nagy szeretettel várunk Titeket Szülinapi Bulinkra május 23-án és 24-én. Gazdag programkínálatunkból mindenki kedvére válogathat!”
Látogassatok el a Lengyel Intézet szülinapi bulijára a Nagymező utcába. Szombaton 10 órától recycling workshop is lesz gyerekeknek és felnőtteknek ReCreativity közreműködésével. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

gardrob

„Kinek ne lenne otthon számtalan ruhadarabja, melyet megunt, kinőtt, sosem vett fel, de sajnálja kidobni, mert többre érdemesnek tartja őket annál? Nekünk is van, mi sem tudtuk eddig, mi legyen velük, aztán egy hirtelen gondolattól vezérelve kitaláltuk a ruhavásár ötletét. Az ötlet egészen egyszerű: Ti hozzátok a ruhákat, táskákat, kiegészítőket, csecsebecséket, mi adjuk a helyszínt és a közösséget.” Most szombaton is vár benneteket a Gardrób Közösségi Ruhavásár a Gödör Klubnál 11 órától 17 óráig. Ingyenes!

FLORALIA - Római tavaszünnep Aquincumban

Az Aquincum Baráti Kör és az Aquincumi Múzeum XXV. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát. Fiatal virágkötők római ihletettségű kompozícióikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet május 24-25-én. A program ideje alatt a látogatók az Ókort idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe. Kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszert, sarut, kerámia edényeket, érmet készíthetnek, szőhetnek. Légiók felvonulása, mesterségek bemutatója, gladiátorviadalok, színházi előadás szerepelnek még a hétvége ajánlatában. A gyerekek a kézműveskedés mellett részt vehetnek római gyermek és ügyességi játékokban is. A részletes programot itt olvashatjátok. Belépőjegyek: felnőtt: 1900 Ft; diák/nyugdíjas/fogyatékkal élők: 850 Ft; családi (2 felnőtt + 2 gyerek): 4200 Ft.

+ 2

Kaposvári-műterem-1911-lemezpapír-olaj_Rippl-Rónai-Múzeum-Kaposvár

Ha Kaposváron jártok, ne hagyjátok ki a Rippl-Rónai Fesztivált, amely bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat. Emellett komoly- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal várnak benneteket Kaposvár belvárosában és a Rippl-Rónai Emlékházban.

II. Győri Édes Napok

Győrben minden a csoki körül forog ezen a hétvégén. A II. Győri Édes Napok, a Széchenyi téren egész nap bemutatókkal, kóstolókkal, szakmai előadások és workshopokkal, valamint koncertekkel várják az édesszájúakat. A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

A Gyermeknapi programokat itt találjátok.
A Napibontó listája innen érhető el.

Era kedvencei: Jógafesztivál gyerekjóga programjai az Akvárium Klubnál, Nemzeti Parkok Napja, Belvárosi Főutca Fesztivál
Rozi kedvencei: Jógafesztivál gyerekjóga programjai az Akvárium Klubnál, Nemzeti Parkok Napja