Hétvégi országos programajánló – jún. 7-9.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

szechenyi_ter_Pecs_

Hamarosan beköszönt a nyári szünet, de ebben a három napban is érdemes útra kelni, mert rengeteg jó rendezvénnyel várnak benneteket országszerte. POSzT és Sétatér Fesztivál van Pécsett, a Könyv Ünnep is elkezdődik már ezen a hétvégén több városban, Comedium Corso lesz Esztergomban, pünkösdi és hagyományőrző programokat tartanak Noszvajon, Őriszentpéteren, Ópusztaszeren, Palkonyán és a Hortobágyon, gasztro fesztiválok várnak rátok és a balatoni szezon is elindul. Hétvégi programajánló a Minimatinétól!

PÉCS

poszt

Június 5. és 14. között a színházi élet színe-java Pécsett kápráztatja el nézőket, hiszen a Pécsi Országos Színházi Szemle (vagyis POSzT) 14. alkalommal várja a közönséget. A versenyprogramra már nagyon kevés jegy kapható, de az off programokat, amelyek többnyire ingyenesek érdemes átböngészni, találtok benne gyerekeknek szóló rendezvényeket is. Ne hagyjátok ki, ha Pécsett jártok!

Június 5-étől a Szent István téren ismét megrendezik a június 22-éig tartó Sétatér Fesztivált. Gasztronómiai programokkal, borokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal, táncházzal és kézműves játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A részletes programot itt olvashatjátok.

ESZTERGOM

comedium_corso

Június 7. és 9.között vár benneteket Esztergomban a Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivál. A Kis Duna sétányon művészeti vásárral, koncertekkel, múzeumokkal és gyerekprogramokkal készülnek. Fellép többek között a Quimby, a Kistehén és a M.É.Z.. A részletes programot itt olvashatjátok. Minden program ingyenes!

PALKONYA

palkonya

„Huszadszor is legyünk együtt, hogy kitűnő borainkat műemlék pincéinkben megízleljük, hogy művészeinknek örüljünk, hogy gyermekeinkkel játszunk, és a délután igazi pünkösdi élmény legyen! Szeretettel várjuk!” Pünkösdi nyitott pincék Palkonyán.

ÜNNEPI KÖNYVHÉT

DI_konyvhet-2-600x400

Makón, Sátoraljaújhelyen és Cegléden már most elkezdődnek az Ünnepi Könyvhét programjai.

HORTOBÁGY

048

Június 7-én ismét összegyűlnek a pásztorok Hortobágyon az Országos Gulyásverseny és Pásztortalálkozó alkalmából. A főbb versenyszámok – melyek a pásztorok mindennapi munkáihoz kapcsolódnak – a vízhúzás gémeskútból, az állatszámlálás, mely során hídon áthaladó állatok létszámát kell minél pontosabban megbecsülni, fülszám olvasás, karikás ostor használat és gulyásbot dobás, pányvadobás, de a versenybírák nézik a felszerelés és a ruházat milyenségét is. A rendezvény ideje alatt az érdeklődők elvegyülhetnek a Kilenclyukú hídtól 1.5 km-re lévő Pusztai Állatparkban a népművészeti vásár forgatagában, valamint hagyományos pásztorételeket kóstolhatnak. A jellegzetes alföldi állattartó épületek között sétálva számos régi, magyar állatfajjal ismerkedhetünk meg. A rendezvény Pusztai Állatpark belépővel látogatható.

ÓPUSZTASZER

punkosdolo

Pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó pünkösdi népszokásokat elevenítik fel az ópusztaszeri Skanzenben. Az ünnep leglátványosabb eleme a pünkösdi királyválasztás. Emellett koncertekkel, bemutatókkal, táncházzal, vásári játékkal és rengeteg programmal várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A jegyárakat itt találjátok.

ŐRSÉG

tiz_emelet_boldogsag_01

A Virágzás Napjai ismét várja az Őrségbe látogatókat június 6. és 9. között. A részleteket itt olvashatjátok.

NOSZVAJ

glamping

Június 7-én Pünkösdi vendégvárásra invitálják a vendégeket a noszvaji Gazdaházba (Deák F. u. 40.), ahol 10 órától 16 óráig folyamatosan programokkal várják az érdeklődőket. Kemencében sült sütemények készítése és kóstolója, borkóstoló
kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak, kirakodóvásár is lesz. A belépő ára mely tartalmaz 1db kemencében sült süteményt is; felnőtteknek 400 Ft, gyerekeknek 200 Ft.

BALATONI KÖRKÉP

balatonfüred

Június 6-án Siófokon hivatalosan is megnyitják a szezont. Látványos felvonulással, gyermekprogramokkal, bemutatókkal és koncertekkel várnak mindenkit egész hétvégén. Balatonbogláron a Méta Fesztivállal emlékeznek Dr. Halmos Bélára. Élménydömping lesz a Badacsony régióban is, ahol lesz Pünkösdi Eljegyzés, keszegsütés (Badacsonytomaj), Bortriatlon, Kéknyelű Virágzás, Várfesztivál Szigligeten, Falu és Gyermeknap Ábrahámhegyen. Tihanyban Pünkösdi Pálinkafesztivált rendeznek a Visszahang-dombon. Balatonfüreden történelmi időutazáson vehettek részt a Korok Fesztiválján a Tagore sétányon vagy a Pünkösdi Borpikniken is szórakozhattok Csopakon. Hévízen szintén Pünkösdi Fesztivállal várják a nagyérdeműt a Deák térre.

Budapesten és környékén keresel programot? Kattints ide.
Programok listázása a Napibontóban.

Era kedvencei: Comedium Corso Esztergomban, Sétatér és POSzT Pécsett, Korok Fesztiválja Balatonfüreden
Rozi kedvencei: Virágzás Napjai Őrségben, POSzT Pécsett, Korok Fesztiválja Balatonfüreden