Hétvégi programajánló – okt. 19., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

HeppTrupp_BÓDOG ÉS SZOMORILLA

Rengeteg programmal várják a kicsiket és a nagyokat a Könyves Vasárnap alkalmából, pl. Ringató koncert lesz a FSZEK-ben. Ha nézelődnétek, akkor a Szimpla Háztáji Piacot, illetve egy új vásárt, az Antik Placcot ajánljuk a Bálnában, de a Margitutcakilencbe is mindig jó betérni. Az Akvárium és a BJC koncertekkel készül, a Müpa a már jól bevált Cifra Palotával, de megismerkedhettek a 3D nyomtatás izgalmas világával is a Színtérben. Apák és Fiúk Napja lesz a Millenárison, Kecskemétre is érdemes kirándulni, hiszen a Magyarországi Bábszínházak Találkozója sok-sok izgalmas programot ígér. Programajánló vasárnapra, hogy jól végződjön ez a hét is.

_MG_0303_

Folytatódnak egészen október 20-áig az Országos Könyvtári Napok. Október 19-én a Könyves Vasárnapon a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel várnak mindenkit. Délelőtt a legtöbb helyen a kisgyerekes családokat örvendeztetik meg mondókákkal, mesékkel, gyerekdalokkal, érdekes játékokkal. A délután és az éjszakai órák zenés, táncos kínálata főleg a felnőtteknek szól. A legkisebbeknek szóló programokat itt találjátok, óvodásoknak és kisiskolásoknak innen tölthetitek le a programokat, a kamaszokat pedig ezzel várják Budapesten és országszerte. A Ringató ezúttal az óvodásokat és kisiskolásokat várja ingyenes közös énekléssel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba 11 órára. Velük készült interjúnkat itt olvashatjátok.

antik_placc

A Rubik-kocka verseny mellett ezen a napon és szintén ezen a helyszínen Budapest legújabb régiség és dizájn piaca, az AntikPlacc is vár benneteket 10 és 18 óra között a Bálnában az Antik.hu szervezésében. Ennek a hiánypótló fórumnak a kézzelfogható felülete lesz a Placc, ami nemcsak egy piac, hanem egyben művészeti, családi és közéleti program. A piacon válogatott árusok, minőségi antik kincseket, dizájn klasszikusokat, retro tárgyakat árusítanak. Iparművészek és restaurátorok munkáiból is lehet csemegézni, de lesz játszópiac és kézműves foglalkozás is a gyerekeknek. Ingyenes!

biroeszter_allati_zenes_abc

A Családi Vasárnap az Akvárium Klub vasárnaponként jelentkező eseménye, ahol a totyogós bébi és a lelkes kiskamasz is megtalálja a számára kedves programot. Ezúttal Bíró Eszter énekes, színész lép az Akvárium színpadára 10 órától. 2013 tavaszán elsősorban gyerekeknek és családoknak szóló képeskönyvet és lemezt, illetve színpadi produkciót készített, Állati Zenés ABC címmel. Gyerekdalok, érdekes hangszerek, és felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában! A belépőjegy 700 Ft, 2 év alatti gyermekek számára ingyenes. Ugyanakkor a belépőjegyek ára a helyszínen teljes egészében lefogyasztható.

szimpla_piac

Szimpla Vásárnap – őstermelői piac rendezvényén Farkas Líviával, az Urban:Eve blog szerzőjével főz majd együtt a Hello anyu! csapata.
Az ebéd becsületkasszás, adományotokkal a Csányi utca 7. alatt található HellóAnyu! családbarát közösségi tér és ökokávézó megnyitásához járultok hozzá. 10 órától gyerekfoglalkozás is lesz. Ingyenes!

apak_es_fiuk_napja

Vasárnap 10 és 17 óra között negyedik alkalommal töltik meg a Millenáris D Csarnok tereit a Hot Wheels járgányok. Az Apák és Fiúk Napja  ingyenes esemény, ahol fiús napot tarthatnak szülők és gyerekeik. Az októberi esemény során folytatódik a 2014-es év újdonsága, azaz a játékokat már nem csak önmagukban, hanem azokból pályarendszereket, városrészeket felépítve mutatják be. A szabad játék mellett a másik főszerep ismét az alkotásé, ahol a kis pilóták saját autóikat színezhetik és állíthatják össze animátorok segítségével, természetesen egyelőre 2 dimenzióban, azaz papíron. Ingyenes!

mupa_cifra_palota

0-12 évesig mindenki megtalálhatja magának a megfelelő programot. zene, tánc, alkotás a Müpában ezen a vasárnapon is 10 és 13 óra között a Cifra Palota programjain. Ingyenes!

3d_nyomtato_nap

10 órától 3D nyomtató nap lesz a Színtérben. Saját szemeddel láthatod, hogyan működik egy 3D nyomtató: hogyan gyárthatsz te magad is otthon egy tekercs műanyag szálból például telefontokot. Az előadásokon kiderül hogyan működik ez az új gyártási eljárás, miben tér el az eddigiektől és miért most lett ennyire felkapott.Miben különböznek az ipari és az otthoni gépek, és milyen a 3D modell, amelyre mindkettőnek szüksége van a nyomtatáshoz? Választ kapsz arra is, hogy mire lehet ezt ma használni és miért szeretik a gyerekek? A program 7 éves kortól ajánlott, regisztrációhoz kötött.

eszterlánc

10 órától kézműveskedés, 11-től az Eszter-lánc mesezenekar vár benneteket a Budapest Jazz Club Szeleburdi vasárnapján. Jegyár: 1000 Ft, családi: 3200 Ft.

szamar-a-torony-tetejen-072_foto_SchillerKata

11 órától a Stúdió K-ban nézhetitek meg a Szamár a torony tetején című  élő-zenés mesejátékot bábokkal Marc Chagall képeinek ihletéséből. A 2012-ben “A legjobb Gyerek- és ifjúsági előadás” díját elnyert darabot 6 éves kortól ajánlják. Jegyár: felnőtt 2000 Ft, gyerek 1200 Ft.

11 és 15 órától a Hátsó Kapuban a Gardrób Művészeti Csoport TÖKVÁROS című élőzenés mesejátékát nézhetitek meg. Az előadás során élőzene, interaktív színház és daltanulás várja a 4 és 10 év közötti gyermekeket és szüleiket. Jegyár: 500 Ft.

Margitutca9

Gyermek és felnőtt ruha, játék, könyvek és sok egyéb használt tárgy cserélhet gazdát vasárnap 10 és 16 óra között a Margitutcakilenc Közösségi térben. Árusító asztalok vannak, bérleti díj nincs!

KITEKINTŐ

mikropodium_family_puppet_theater

A Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozóját október 15-19. között rendezik meg Kecskeméten. A Találkozó hivatalos programjában öt nap alatt 20 társulat mutatkozik be. Emellett, a hagyományokhoz hűen, számtalan szabadtéri programmal, utcaszínházi előadással várják majd az érdeklődőket a rendezvény minden napján. A részletes programot itt olvashatjátok.

terembura

Szeretettel vár benneteket a Terembura Egyesület vasárnap délután 15 órára, egy titkos, székesfehérvári helyszínre. A leleplező akció szupertitkossága miatt csak azok a felnőttek és gyerekek vehetnek részt a felderítő sétán, akik ismerik a jelszót és a titkos helyszínt. A jelszót és a helyszín pontos koordinátáit levélben küldik meg azoknak, akik írnak nekik az ateremburaja@gmail.com címre, vagy telefonon kérnek információt a 06-70/432-5801-es telefonszámon.

A részletes péntek-szombati programot itt olvashatjátok.
Az időpont szerinti bontás a Napibontóban találjátok.

Era kedvencei: Ringató koncert óvodásoknak és kisiskolásoknak a FSZEK-ben, Szimpla Háztáji Piac, Bábszínházak Találkozója Kecskeméten
Rozi kedvencei: Tökváros Hátsó kapuban, Ringató koncert óvodásoknak és kisiskolásoknak a FSZEK-ben, Szimpla Háztáji Piac, Bábszínházak Találkozója Kecskeméten