Hétvégi programajánló – okt. 12., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

bazso_es_borka

Ha rápihentetek a vasárnapra, akkor folytatódnak a fesztiválok városszerte. Izgalmas programnak ígérkezik még a Cellux Piknik a Fekete Kutyában, táncos lábúaknak délelőttre a Művészetek Palotáját vagy az Akvárium Klubot ajánljuk. A Budapest Jazz Clubban a Bazsó és Borka című előadást nézhetitek meg. Az biztos, hogy mi vasárnap a Rutkai Bori Bandával zárjuk majd ezt az igencsak tartalmas hétvégét. Jó szórakozást kívánunk nektek is!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

design_het_foto_Bence Szemerey

Ezen a héten is folytatódik a Múzeumok Őszi Fesztiválja, a Design Hét, a Nyitva! Fesztivál a Színtérrel és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál is, melyek programjaiból szintén válogattunk a hétvégére.

rutkai_bori_banda

A Fotóutca Fesztivált biztos nem hagyjuk majd ki. Október 9. és 12. között meghosszabbított nyitva tartás mellett, belépődíj nélkül, egész nap várják a fényképezés, a fotográfia iránt érdeklődőket a Nagymező utcában, a Capa Központban és a Mai Manó Házban a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál alatt. Vasárnap 11 és 19 óra között a Capa Központban családi programokkal is készülnek, 16 órától fellép a Rutkai Bori Banda. Mi ezzel zárjuk majd a hétvégét 🙂 A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

tukorben_a_vilag

Vasárnapig vár benneteket a Tükörben a Világ angol nyelvű kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről a Millenáris Pixel Galériájában. A kiállítás mindig tartogat új információkat, az interaktív játékokat pedig élmény újra és újra végigjátszani. 14 éves kortól ajánljuk! Vasárnap csak 13 óráig tart nyitva! Ingyenes!

Nemzetközi Modellvasút Fesztivál

A vasútmodellezés szerelmesei számára gazdag programot kínál a Vasúttörténeti Park október 10. és 12. között a már hagyományosnak mondható Nemzetközi Modellvasút Fesztivállal, amely Magyarország – és Közép-Kelet Európa – legnagyobb vasútmodell kiállítása. A kiállítás nemzetközi résztvevői között köszönthetnek német, osztrák, cseh, szlovák, lengyel, román és bolgár vendégeket és a már ismert hazai munkák mellett lesznek új, még eddig be nem mutatott terepasztalok, modellek is. Belépő: 2000 Ft/fő, gyereknek 1000 Ft/fő, 4 év alatt ingyenes!

Ha moziba vágynátok, akkor október 9. és 12. között 2D filmeket 710 Ft-ért, a 3D filmeket 910 Ft-ért nézhetitek meg a Filmünnepen a Cinema City mozikban. Őszi családi mozis válogatásunkat itt olvashatjátok.

mehes_csaba_brass_in_the_five_a_rezerdo_lakoi

A Terézvárosi Búcsú október 11-12-én a VI. kerületi Eötvös utca-Szófia utca sarkán, és az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér előtti területen vár benneteket. Vasárnap 14:30-tól a Brass in the Five műsorát láthatjátok. Ingyenes!

varazserdo_02

A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban nézhetitek meg a Varázserdő – Kövesd a titokzatos gömböket! című kiállítást. A látogatók a látványos, egyedi hangulatú kiállítótérbe lépve egy óriásgombákkal teli Varázserdőben találják magukat, ahol megismerkedhetnek az erdő lakóival, miközben a Százalakú Varázslót követve mesebeli kaland részesei lehetnek. A kiállítás felnőtteknek és gyerekeket egyaránt sok izgalmat és fejtörő feladványt ígér. 3 éves kortól ajánlott! Belépőjegy árak: felnőtt 1450 Ft, gyermek (3-14 éves korig) és nyugdíjas (62 éves kortól) 1250 Ft, csoportos (minimum 10 fős óvodai és iskolai csoport) 890 Ft, családi (2 felnőtt és 2-3 gyermek) 4950 Ft.

VASÁRNAP

cellux_piknik

10 és 17 óra között a Dob utca 31-ben, a Fekete Kutyában egész napos Cellux Piknik lesz. Tervezhettek, mesélhettek, főzhettek, alkothattok és beszélgettek egymással és bárkivel, aki betéved – legyen az gyerek, felnőtt, idős, fiatal, designer vagy bármi más. Megpróbálnak majd bemutatni minél többet abból, hogy mit csináltak az elmúlt években és persze lesznek majd programok is, ahol az is kiderül hogyan dolgozik a Cellux Csoport. Ne felejtsetek el regisztrálni a délelőtti gyerekkonyhára és a délutáni villám workshopra! A részletes programot itt olvashatjátok. Ingyenes!

tajaink_zenei

Havonta egy alkalommal, a Müpa vasárnapi Cifra Palota műsorába illeszkedő Hetedhét táncház sorozatban a legkiválóbb muzsikusok, hagyományőrző hangszeres mesterek és táncmesterek segítségével tehetik meg kezdő tánclépéseiket a gyerekek, ismerkedhetnek tájaink hagyományaival: meséivel, játékaival, szokásaival, zenéjével, dalaival és az egyes tájak jellegzetes hangszereivel, nemcsak hallgatóként, hanem a közös játék és tánc résztvevőjeként is. Ez alkalommal a Dél-Alföld és a tekerő kerül a középpontba. Jót táncoltunk itt múltkor! Ingyenes!

„Bazsó és Borka ikertestvérek. Nincs is annál jobb, mikor egy gyereknek mindig van kivel együtt játszani! Gondolják a felnőttek. Bazsó és Borka azonban ezt egészen másképp gondolja. Szerintük ikernek lenni azt jelenti, hogy mindig van ott valaki, aki megeszi a maradék sütit, aki mást akar nézni a tévében, aki miatt csak fele annyi ajándék jut nekik.” A Bazsó és Borkát a Szamárfül Projekt előadásában 10 órától láthatjátok a Budapest Jazz Clubban.

ducsaijudit

10 órától a Millenárison vár benneteket a WAMP. Budapest legnépszerűbb design vására ismét a Millenárisról jelentkezik vasárnap. Az őszi szezon első rendezvényére a szervezők exkluzív tervezői névsorral és programmal készülnek: a WAMP történetének legtehetségesebb tervezői egyszerre mutatkoznak be vadonatúj kollekcióikkal, sőt néhányan egy kerekasztal beszélgetésen mesélnek márkájukról, sikereikről. Belépő: 500 Ft, ami levásárolható.

farkashazi_reka

Farkasházi Réka színésznő, színház és drámapedagógus, két gyermek édesanyja. 2006-ban kezdett bele nagy álma megvalósításába, hogy a kortárs gyermekverseket népszerűsítsen országszerte, zenei köntösben. Az eltelt idő alatt három lemezre való dal született, amiből kettőt már megismerhetett a közönség. Az elmúlt nyolc év tapasztalatait, élményeit és tanulmányait kamatoztatva most megújult műsorral áll, zenészeivel, a közönség elé ezen a vasárnapon 10 órától az Akvárium Klub színpadára. Belépő: 700 Ft, mely teljes egészében lefogyasztható 12 órától az Aqua Bistróban.

m2014-3-07

A 28. KépregényBörze a Kispesti Művelődési Házban vár rátok 10 és 15 óra között. Használt képregény gyűjtemények vétele és eladása, kártyák, akciófigurák, filmek, képregény kötetek és minden, ami a képregényekkel kapcsolatos, valamint a hazai képregény kiadók teljes választéka. Belépő: 400 Ft.

KITEKINTŐ

daru_vonulas

Folytatódik vasárnap is a Siófoki a Balatoni Halfesztivál, a Tisza-tavi Ökocentrumban a Daru vonulás hétvége, a Hortobágy Nemzeti Parkban a Daruünnep, de a Velencei-tavat sem késő még körbetekerni.

Péntek-szombati ajánlónkat itt olvashatjátok.
Az időpont szerinti bontást a Napibontóban találjátok.

Era kedvencei: Cellux Piknik a Fekete Kutyában, Hetedhét táncház a Müpában, Rutkai Bori Banda a Fotóutca Fesztiválon
Rozi kedvencei: Bazsó és Borka, Rutkai Bori Banda a Fotóutca Fesztiválon