Hétvégi programajánló – nov. 1-2.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 3 kismalac és a farkasok_Hepp_Trupp

Október 28-án volt az Animáció Világnapja, amit Budaörsön a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivállal ünnepelnek, még szombatig izgalmas programokkal várnak benneteket. Az Állatkertbe kedvezményes a belépő a gyerekeknek és a nyugdíjasoknak, még elcsíphetitek a Varázserdő kiállítást is a Mezőgazdasági Múzeumban, jógázhattok és alkothattok a Színtérben, a Cifra Palota a Müpában is újra kitárja kapuit. Nagy buli lesz vasárnap a BJC-ben, ahol beöltözhettek boszinak, varázslónak, vámpírnak vagy amihez kedvetek van, ráadásul egy nagyot is táncolhattok a Rutkai Bori Bandával. Hétvégi programajánló a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Bulu Mata_elarvult orangutan_kolyok

orangkolyok_foto Bagosi Zoltan

November 2-ig 1000 Ft a 14 év alattiaknak és a nyugdíjasoknak a belépő az Állatkertbe. A Holnemvolt Park még ezen a hétvégén nyitva tart. Bulu Matát is megnézhetitek vasárnapig, minden nap 11:30-tól, illetve 14:30-tól lesz látható, alkalmanként fél órára. Ez az utolsó lehetőség, mert a tervek szerint novemberben Bulu az angliai Dorsetben található Monkey World Főemlősmentő Központba költözik.

02 titokzatos növények

Még vasárnapig nézhetitek meg a Mezőgazdasági Múzeumban a Varázserdő című kiállítást. Belépéskor játéklapot kaptok, mely állomások és fejtörők során vezet benneteket végig. A múzeum termein végigfutó, izgalmas kiállítás és óriás-társasjáték rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a látogatókat. 3 éves kortól ajánlott. Bővebb infókat itt találtok.

SZOMBAT

A Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál helyszíne a budaörsi Jókai Mór Művelődési Központ, ahol még november 1-jén is ingyenes mesevetítések és animációs műhelyfoglalkozások várják a gyerekeket.

szinter_joga

10:30-tól a Színtérben jógázhattok és alkothattok miközben megismerkedhettek A telhetetlen hernyócska című mesével. Regisztráció: szinterprojekt@gmail.com.

Ablak_es_lomb

Szombaton 10:30 és 12:30 között a Ludwig Múzeum Integrált családi programja a Csodálatos rendszer – Tolvaly Ernő retrospektív című kiállításhoz kapcsolódik. Kérik, hogy a gyerekek olyan ruhában menjenek, amiben kényelmesen tudnak alkotni, és nem sajnálják a szülők, ha az alkotás nyomai rajta maradnak. A programra előzetes bejelentkezés szükséges a következő e-mail címen: integraltcsaladi@ludwigmuseum.hu. A foglalkozáson maximum 6 gyermeket tudnak fogadni. Ingyenes!

cargo_bike

A múltkor az esős idő miatt elmaradt Cargo találkozót most szombaton rendezik meg 15 órától bemutató előadásokkal és beszélgetésekkel a Mikszáth tér 3.-ban. Ingyenes!

muse_5

16 órától ismét vár benneteket a MUS-E, a Müpa kreatív művészeti foglalkozása. 8-12 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1000 Ft.

VASÁRNAP

boszi_koncert_rutkai_bori_banda

A Rutkai Bori Banda a Budapest Jazz Clubban ezen a vasárnapon a Sárkányjárgány című új album és a korábbi Vacka-lemez legpörgősebb dalaival táncoltatja meg a kisboszikat a Beöltözős Boszibuliban. Szeretettel várják a boszikat, a varázslókat, a denevéreket, a vámpírokat és más csudabogarakat a bálba. Belépő: 1000 Ft, családi belépő: 3200 Ft.

grund_szinhaz

10 órától a Müpában a Cifra Palota Kerekítő foglalkozással, a GRUND Színház előadásával és a szokásos kreatív programokkal vár benneteket 13 óráig. Ingyenes!

HEPP TRUPP- A 3 kismalac és a farkasok

10 órától a MU Színházban a HEPP TRUPP: A 3 kismalac és a farkasok című előadását nézhetitek meg. Jegyár: 1000 Ft.

alma_zenekar

10 órától az Alma együttes lép az Akvárium Klub színpadára. A nagyobb teremben tartják a koncertet, felkészülve a sok-sok Alma rajongóra. A belépő ezúttal 1500 Ft. Beszámolónkat a múlt vasárnapi családi programról itt olvashatjátok.

habkarton_epiteszet

10 órától a Hátsó Kapuban habkarton építészet lesz Ocztos Istvánnal. 7 éves kortól ajánlott. Belépő: 500 Ft/gyerek, 1000 Ft/család.

szimpla_piac

Ezen a hétvégén is vár benneteket a Szimpla Háztáji Piac 9 és 14 óra között a Közös Lábossal. A vasárnapi ebédért adott adományaitokkal a kerület tűzfalait tehetitek színesebbé, ugyanis ezúttal az Azért és a Színes Város főz. Ingyenes!

rumini

10 órától a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban láthatjátok a Veszprémi Kabóca Bábszínház Rumini és a négy jogar című előadását. 5 éves kortól ajánlott. Jegyár: 1900 Ft.

Néhány tippet az őszi szünetre még itt találtok.

Era kedvencei: Beöltözős Boszibuli a BJC-ben, Színes jóga a Színtérben, Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, Cargo Találkozó a Mikszáth téren
Rozi kedvencei: Beöltözős Boszibuli a BJC-ben, Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Filmfesztivál, A 3 kismalac és a farkasok