Hétvégi programajánló – május 28-29.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tatai Patara – Tata, Vár és Kastély tér, május 27-29.

Az óriási gyereknapi programkavalkád után olyan további programokat is találtok a hétvégi ajánlóban mint Lego kiállítás, Magyar Nemzeti Parkok Hete, Afrika Fesztivál, múzeumi foglalkozások, sportos és hagyományőrző fesztiválok, a Szatyorbolt szülinapja. Válogassatok a hétvégi programajánló kínálatából!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

Óriási gyereknapi programkavalkád és játék a Minimatinén!

playkid_millenaris

Mivel annyi jó program lesz, hogy már nem fért bele a hétvégi ajánlóba, nézzétek meg nagy gyereknapi válogatásunk budapesti és országos részét is, ahol rengeteg programot találtok, hogy mindenki kiválassza a saját kedvencét! A legtöbb program ingyenesen vagy kedvezményesen látogatható! A nagy Vakációváró játék kérdése ezekhez a bejegyzéshez fog kapcsolódni, figyeljétek a hírlevelet, amit csütörtökön este (május 26.) küldünk. Még nem késő feliratkozni itt! Nyerjetek valami szuper ajándékot Gyereknapon!

Magyar Nemzeti Parkok Hete – május 28.-június 5.

nemzeti_parkok_hete

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 rendezvény keretében május 28.-június 5. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló – elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz. Május 30-tól valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron. A teljes programból itt böngészhettek.

LEGO kiállítás – K11, május 26-29.

lego_modell_kiallitas

A kiállításon látható lesz Lego város terepasztal, működő vasúttal, villamossal, Lego kincskereső játékkal, közel 30 négyzetméteren, vadnyugati város gőzmozdonnyal, aranybányával, indiánfaluval, bankrablással, kalózok hajói, kincses szigettel, erőddel, bennszülöttökkel, egyiptomi Lego, ásatásokkal, Szfinxszel, Anubisz templomával – itt lesz először látható, Playmobil város vasúttal, villamossal, állatkerttel. A legkisebbek számára pedig tologatható Thomas vasút, favonat pályát alakítanak ki. Felnőtt: 700Ft, gyermek: 500Ft, családi: 2200 Ft, csoportos (10 főtől): 400 Ft/fő.

Református Zenei Fesztivál – Bakáts tér és további helyszínek, május 27-29. (ingyenes)

Muzsikas-Foto_TamasOpitz

A kézműves vásár mellett a fesztiválon fellép majd a Muzsikás, a Vujicsics, Sebő együttes, a Misztrál, a Kaláka és még sokan mások. Részletek itt. Ingyenes!

Nagy Sportágválasztó – Merkapt Sportközpont, május 27-én 14 órától, május 28. 9:00-17:00 (ingyenes)

nagy_sportagvalaszto

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Ingyenes!

Müpa Hangjáték – Madách tér, május 28.-június 5. (ingyenes)

A Müpa Hangjáték tavaly novemberben mutatkozott be a nagyközönség előtt. Egy hét alatt mintegy 30.000 látogató csodálta meg ezt az óriási interaktív zenedobozt, több százan pedig meg is forgatták a zenélő „mókuskereket”. A nagy siker után idén május 28. és június 5. között a Madách téren tér vissza a Hangjáték. A már megismert dallamok mellett újabb zenékkel bővült a repertoár. Liszt 2. Magyar rapszódiája, a Halott Pénz slágere, a Vuk és a Harry Potter zenéje mellett Wagner Ring tetralógiájából a Walkürök lovaglása és Nino Rota Fellini Oscar-díjas, 8 1/2 című filmjéhez írt zenéje is megszólaltatható lesz majd. Ingyenes!

Tatai Patara – Tata, Vár és Kastély tér, május 27-29.

tatai_patara_tortenelmi_fesztival

Péntek délután várbéli koszorúzás, kardcsörtető mustra és díszlövésekkel kísért fáklyás felvonulás vár benneteket. Szombaton és vasárnap: látványos csaták (több mint 450 autentikus török és keresztény vitéz küzdelme), katonazenekari találkozó, a MH 25. Lövészdandár haditechnikai bemutatója, fegyver- és viselet bemutató. A program idején „Török étkezési kultúra” c. kiállítás, kirakodóvásár, kézműves foglalkozások, ételek és italok, valamint a 3. Nemzetközi Néptánc Találkozó várja vendégeinket. Szombaton és vasárnap a Tatai Patara keretein belül a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár egész napos technikai bemutatóval várja a vendégeket. Felnőtt 1500 Ft, gyerek 12 éves korig ingyenes!

Mézédes hétvége és Gyereknapi móka – Szentendre, Dumtsa Korzó, május 27-29. (ingyenes)

dumtsa

A gyerekek és vállalkozó kedvű felnőttek mézes cipót készíthetnek a Szittya Pita kenyérsütő sátorban, a Magyar Méhészeti Egyesület élő kaptár bemutatóval, mézes kóstolókkal és vásárral készül, és vendégük lesz a magyar Mézkirálynő, Kisuczky Éva. A gyerekek óriásbuborékot fújhatnak, Papírsárkányt készíthetnek, és benevezhetnek a rajzversenyre. Részletek itt. Ingyenes!

MÁJUS 28., szombat

Camera obscura készítés – Fiók Műhely, 10:00-12:00 (regisztrációs)

cameraobscura_fiok

Elkészíthetitek a fényképezőgép ősét, a camera obscurát, melyet már a reneszánsz festők is használtak a festményeikhez. 8-12 éves gyerekeknek ajánlott program. Ár: 1900 forint, amit a helyszínen kell befizetni. A foglalkozás napján a résztvevők 10% kedvezménnyel vásárolhatnak a boltban. Részvételhez regisztráció szükséges: fiokforgraphics@gmail.com.

Bölcs Kavics: Fény mint hullám workshop – Noha Stúdió, 10:00-12:00

Bolcs-Kavics_foto-Krizsan-Lili

Ezen a workshopon megmérhetitek saját hajszálaitok vastagságát, és mikroszkópot készíthettek egy vízcseppből! Úgy keverhettek színeket, ahogy még sosem láttatok és a workshop végén megmártózhattok UV fényben. Részletek itt. Korosztály: 8-12 éves. Ár: 3000 Ft/fő. Regisztráció: május 26-ig a bolcskavics@gmail.com email címen.

Szamóca Tanoda: Madárbarát kert – Füvészkert, május 28., 10:00 és 11:15 (regisztráció szükséges)

szamoca_tanoda

Madárkák szálltak a Füvészkertben azokra a növényekre, melyek madár csemegéket teremnek. Keressétek meg őket együtt, fedezzétek fel a madárbarát növényeket. Készítsetek együtt maggolyókat, melyeket haza lehet vinni, virágba borítani velük a teraszt, balkont, kertet. Belépő: 1500 Ft/gyerek és felnőtteknek füvészkerti belépő.

LILAEPER Fotós, animációs foglalkozás gyerekeknek – AndersoARTs, 10:30-13:00

lilaeper

A LILAEPER olyan proaktív kezdeményezés, amely immár két éve segíti az iskoláskorúak kreatív kibontakozását. Oktatóik mind a művészet, mind a pszichopedagógia terén szakképzettek és elkötelezettek. A foglalkozásokat követően a LILAEPER csapata véglegesíti az elkészült animációkat, mozgóképeket, amelyeket online elérhetővé tesz a résztvevők számára! 6-12 és 13-18 éveseknek ajánlott. Belépő: 4.000 Ft/fő/alkalom.

Alta és Nagy-tó – Interaktív családi mesekoncert – Mom, 10.30 (ingyenes)

A kötet a szerző-előadó balatoni gyermekkora és későbbi, tóhoz kötődő élményei ihlették. A mesekoncerten a közönség Alta pillét kíséri végig az útján, ahol találkozik a Nagy-tó (Alta-tó) lakóival: békával, nádassal, pókkal, szúnyoggal stb. A mesejátéknak mindvégig részese a közönség, minden egyes dalhoz, vershez interaktív játék kapcsolódik (találós kérdések, rajzos, táncos-mozgásos feladatok). A programot 4-10 éves gyermekeknek ajánlott! Az előadás után kézműves foglalkozás is lesz. Ingyenes!

Színes Egér – Két Egér Könyvesbolt, 11:00 (ingyenes)

potty_jatek

Pötty Játék: igazi gyereknapi könyvbemutató! Igazi pöttyös délelőtt! Kép, szó, tapintás: ismerkedj meg a sárga pötty kalandjaival. Játssz Hervé Tullet új könyvével, a Pötty Játékkal. Meséljük tovább a sárga pötty és a fekete vonal történetét új új kalandokkal és új pályákkal. A könyv és a foglalkozás óvodás kortól ajánlott, a belépés ingyenes. A könyvbemutató idején a Pötty Játék 25%-os kedvezménnyel vásárolható meg!

Vig Balázs: A rettegő fogorvos – Óbuda, Platán Könyvtár, 11:00 (ingyenes)

Vig_Balazs_DSCN6309

Vig Balázs várótermi interaktív könyvbemutatója május 28-án 11 órakor fognyűvő doktorról, aki annyira fél a bátor gyerekektől, hogy meg sem meri vizsgálni őket. Ingyenes!

Szatyor szülinap – Szatyorbolt, május 28., 15 órától sötétedésig (ingyenes)

_MG_0446_

Május 28-án 3 órától sötétedésig várnak a Gyulai Pál utcában a Szatyorbolt 4. születésnapján. Erre a délutánra megnyit a Szatyor Café terasza, bemutatkozik a SZATYORKA – a Szatyor szezonális finomsága, idény dzsúszt facsarunk turmix bicikliről.

Rétegződések-Tunnel book készítő workshop a Babra csapatával – AndersoARTs, 15:00-17:305tunnel„Egy perspektívikus teret hozunk létre, ahol a különböző sík rétegek összessége fogja kialakítani a tér érzetet. Természet, és állatvilág ábrázolása fólián, papíron, festve, rajzolva, nyomtatva. Kísérletezzünk együtt síkban és térben.” Ajánlott életkor: 8-16 év. Ára: 4.000 Ft/ fő, minden eszközt és anyagot biztosítanak a workshopra.

Afrika Ünnepe Családi Fesztivál – Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény

afrika_unnepe_ebony

Fair Trade Reggeli, jótékonysági szemüveggyűjtési akció, afrikai karnevál, játszóház és kézműves foglakozások, koncertek, tánc- és viselet bemutató várja az érdeklődőket az Afrika Ünnepe Családi Fesztiválon 2016. május 28-án szombaton 10 órától a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben.

Magyar Régészet Napja – Aquincumi Múzeum, május 27-28.

magyar_regeszet_napja

Az Aquincumi Múzeum idén is csatlakozik a Magyar Régészet Napja programsorozathoz 2016. május 27-28-án. Előadásokkal, bemutatókkal, egyéb programokkal várják főleg a nagyobb gyerekeket és felnőtteket. További információ: 06 -1-430-10-81; aquincum@aquincum.hu.

MÁJUS 29., vasárnap

Sárkányok márpedig vannak! – Petőfi Irodalmi Múzeum, 10:00-12:00 (ingyenes)

PIM_sarkanyos_kiallitas

Találkozhattok egy szelíd, színes és tréfás bestiával, melyet ti díszíthettek kedvednek megfelelően. Részesei lehettek, mikor rátok borul a sárkánylepel, és együtt útnak indulunk a Károlyi-palota kertjében. S persze a Tóth Csilla sárkány-mese sem marad el! Színezzetek, nevessetek, sárkányozzatok a PIM-ben! Részletek itt. A Sárkányok mindig lesznek c. kiállításról részletesen itt írtunk. Ingyenes!

Gyereknap – 360 Bár, 15:00-19:00 (ingyenes)

360Bar

Egy gyereknap, ahol nem csak a gyerekek, de a szülők is lazulhatnak. Laza hip-hop zene, fotósarok és hip-hop táncoktatás kicsiknek és nagyoknak. A lemezjátszók mögött az örökifjú Benski és MarwellakaShakeWonToo. Az arcokra mosolyt csaló fagyi gombócokat ismét a Kedveskrém méri. Ingyenes!

Rehab Critical Mass – Clark Ádám tértől az Erzsébet térig, 14 órától (ingyenes)

rehab_critical_mass

Immár harmadik alkalommal rendezik meg a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik felvonulását. Az esemény célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek. Május 29-én vasárnap 13 órakor gyülekezünk a Clark Ádám téren, a 0 kilométerkőnél. Az Erzsébet téren foglalkozásokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal is várják az érdeklődőket. Ingyenes!

Tour de Rákosrendező 3.0 – Örs vezér tere, 15 órától (ingyenes)

rakosrendezo

Bringás felvonulás, immár a harmadik, amikor a lezárt zuglói főutakon gurulva, rendőri biztosítással járhatjátok be a kerületet. A szervezők célja (amellett hogy jól érezzék magunkat), hogy megmutassák, milyen sokan használnánk azokat a bizonyos, még nem létező kerékpárutakat. Részsikereket elértek, pl. a kerékpárút kinézetű járda a BVSC kerítése mellett, de ez még nem az igazi. Addig tekernek, amíg nem lesznek megfelelő bringautak Zuglóban is! Tartsatok velük! Részletek itt. Ingyenes!

Pécsi Családi Színházi Fesztivál – Pécs, Pécsi Nemzeti Színház, május 29.-június 5.

hoppa-hoppa

A fesztiválon idén 13 társulatot lát vendégül a Pécsi Nemzeti Színház, összesen 19 előadást tekinthet meg a pécsi közönség. Olyan budapesti, vidéki és határon túli előadásokat, melyek a családok közös kikapcsolódását, élményszerzését szolgálják. A produkciók között minden korosztály talál kedvére valót, a legkisebbektől a tinédzserekig, akik szüleikkel, nagyszüleikkel közösen vehetnek részt a programokon. Részletek itt. Vasárnap pedig gyereknapi programokkal is készülnek.

Era kedvencei: Magyar Nemzeti Parkok Hete, PöttyKönyv bemutató a Két Egérben, Sárkányok márpedig vannak a PIM-ben, Szatyor szülinap a Szatyorboltban
Rozi kedvencei: Tatai Patara, Camera obscura készítés a Fiók Műhelyben, Bölcs Kavics workshop, Alta és Nagy-tó interaktív családi mesekoncert a Momban

jatek_a_minimatineval

Már csak pár napig tart a Minimatiné nagy Vakációváró játéka szuper nyereményekért! Játsszatok és nyerjetek családi belépőket a Vasúttörténeti Parkba, a Tarzan Parkba, a Szentendrei Skanzenbe, Kuvik taneszközöket, Plukkido társasjátékot, kreatív csomagot, könyveket a Kolibri Kiadótól és a Bookline-tól, játékot az Eperfától és diafilm csomagot!
Ha nem szeretnétek lemaradni, érdemes feliratkozni hírlevelünkre
itt vagy csatlakozni Fb oldalunkhoz. A játékhoz tartozó kérdést 2016. május 26-án, este küldjük a legjobb budapesti és országos gyereknapi programokkal együtt! Tartsatok velünk!