Hétvégi programajánló – máj.18., vasárnap

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

hot-wheels_02jpg

Vasárnap folytatódik a Múzeumok Majálisa a Múzeumkertben, a Dog CHOW Kutyasport Majális a Városligetben, az Országos kaktuszkiállítás és vásár a Füvészkertben, a Tour de Velencei-tó és az Etyeki Borbarangoló is. Apás-fiús nap lesz a Millenárison, Lego kiállítás a KÖKI Terminálban, képregény rajongók a Dürer-kertbe menjenek. A Budapest Jazz Clubban utó-anyáknapi bulival, a Müpában a szokásos Cifra Palotával, a Rex Kutyaotthonban Madarak és Fák Napjával várnak benneteket. Lesz még Tóbiás matiné a Rádióban, Csengő-bongó délután az Operában, népzene a Marcziban és Bognár Szilvi koncert az Akváriumban. Íme vasárnapi válogatásunk!

apak és fiúk napja millenaris

A Millenáris D épületében a Mattel Magyarország ezen a vasárnapon harmadszor rendezi meg az Apák és Fiúk Napját 10 és 18 óra között. A 2014-es év legnagyobb újdonsága, hogy a játékokat már nem csak önmagukban, hanem azokból pályarendszereket, városrészeket felépítve mutatják be. A szabad játék mellett a másik főszerep ismét az alkotásé, ahol az ifjú pilóták saját autóikat színezhetik és állíthatják össze animátorok segítségével, természetesen egyelőre 2 dimenzióban. A Hot Wheels motorversenyző járművek és pályák, valamit a Hot Wheels pályaépítő szettek is itt mutatkoznak be. Az eseményre ismét érkezik vendégként néhány igazi személyautó is a Fiattól. Ingyenes!

kepregeny_fesztival

A Magyar Képregény Szövetség idén is megrendezi hagyományos képregényfesztiválját. A jubileumi fesztivál társrendezője a Képes Kiadó, kiemelt vendége Franciaország, a budapesti Francia Intézetnek köszönhetően. A rendezvény visszatér egyik korábbi helyszínére, a Dürer kertbe. Az eseményre várhatóan Franciaországon kívül Svájcból, Olaszországból, Lengyelországból, Csehországból és Romániából érkeznek vendégalkotók és előadók. A részletes programot itt olvashatjátok. Belépő: 500 Ft.

mupa_cifra_palota

A Müpában 10-tól az ingyenes Cifra Palota vár benneteket.

farkashazi_reka

A Budapest Jazz Clubban vasárnap 10 órától diavetítéssel várnak benneteket, majd 11 órától fellép Farkasházi Réka és a Tintanyúl. Lesz még kikapcsolódás az anyukáknak az Anyakanyar szakértőivel, kézműveskedés a Varázsnagymama varázsműhelyében és okoskodás az Egyszervolt.hu-val.

hello_anyu

Május 18-án a Hellóanyu csapata főz a Szimpla Kert Háztáji Piacán Posta Renátával, a Paleo Hedonistáknak blog szerzőjével. 10 órától a HellóAnyu! csapattal kézműveskedhettek, majd 11 órától Posta Renátával beszélgethettek a paleolit táplálkozásról. Az ebéd becsületkasszás, adományotokkal a Csányi utca 7. alatt található HellóAnyu! családbarát közösségi tér és ökokávézó megnyitásához járultok hozzá. Ingyenes!

Mesek_szarnyan

Az Új Akropolisz Gyerekköre képzeletbeli Föld körüli útra hívja a 4–10 éves gyerekeket ezen a vasárnapon 10 órától, ahol alkalmuk lesz megismerkedni távoli népek kultúráival és az ott élő gyerekek meséivel, játékaival, dalaival, táncaival. Ezúttal Spanyolországba utazhattok el. Az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága által is támogatott programot szakképzett pedagógusok vezetik. Belépő: 900 Ft/gyerek.

Rex_madarak_es_fak_napja_2014

10 és 16 óra között családi nappal vár benneteket a Rex Kutyaotthon Alapítvány a Madarak és Fák Napja alkalmából. Emellett Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata, Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat, valamint a Rex Kutyaotthon Alapítvány szervezésében első alkalommal kerül megrendezésre a Kutyás futóverseny 13 órától. Nevezni személyesen lehet a Rex Állatszigeten (1048 Budapest, Óceánárok utca 33.), illetve a www.rex.hu oldalon keresztül online nevezést is elfogadnak. Ingyenes!

tobias_matine

A nagy sikerű sorozat, a Magyar Rádió által évek óta sugárzott műsora a Tóbiás Matiné folytatódik. A bárki által ingyenesen látogatható program havonta hallható élő adásban a Magyar Rádió 6-os stúdiójából 11 és dél között. A műsorvezető természetesen Győző bácsi, a zenekar pedig mindig egy különleges, professzionális zenekar, akik segítségével közelebb kerülhetnek a gyerekek a zene és különleges hangszerek világához.

Bognar_Szilvi-Csintekerinto

11 órától ének, tánc, taps, interaktív játékok és zene, zene, zene. Bognár Szilvi és a Csintekerintő az Akvárium Klubban. Belépő: 500 Ft.

Osztováta együttes

11 órától a Marcziban szeretettel várnak minden dalos kedvű családot az Osztováta együttes koncertjére. Hangszereiken megszólalnak az énekesmadarak, dalolnak a májusi virágok, zenés vándorútra kelnek a sűrű erdőn keresztül Komárom, Tokaj vidék és Kecskemét irányába. Menjetek velük, énekeljetek, barangoljatok együtt ezen a májusi vasárnap délelőtt. Belépő: 800 Ft.

Csengo_Opera

Hangszerekkel szemtől szemben az Operában ezen a vasárnapon is 15:30-tól és 17 órától óvodások és kisiskolások számára. A Csengő-bongó délutánon ez alkalommal az ütősökkel ismerkedhetünk. Jegyek alkalmanként 1200 Ft-os egységáron kaphatók, a 4 alkalomra szóló bérlet ára elővételben 4000 Ft. Találkozóhely az Operaház Dalszínház utcai bejáratánál, a Királyi Lépcsőháznál.

A szombati ajánlót itt olvashatjátok.
Az időpont szerinti listát a Napibontóban találjátok.

Era kedvencei: Tóbiás matiné a Rádióban, Képregényfesztivál a Dürer-kertben, Anyák napja a Budapest Jazz Clubban
Rozi kedvecei: Képregényfesztivál a Dürer-kertben, Apák és Fiúk napja