Hétvégi programajánló – júl. 18-20.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

foto_palyi_zsofia

Ezen a hétvégén művészeti, multikulti és öko fesztekben fürdünk majd. Tízforrás Fesztivál Hegykőn és környékén, Tihanyi Art Placc, Bánkitó Fesztivál Bánkon, Krisna-völgyi Búcsú Somogyvásmosban, Misztrál Fesztivál Nagymaroson, Public Art Móron, Babel Sound Balatonlellén, A Nagy Csobbanás Siófokon, hűsölés a szentendrei Skanzenban és strandos programok várnak rátok! Hétvégi programajánló a Minimatinétól!

budapest_bar_zenekar_

Július 11. és 20. között 11. alkalommal kerül megrendezésre a Tízforrás Fesztivál. 10 napon keresztül, 5 Fertő-parti településen, 60 program vár benneteket! A fesztivál központja Hegykőn van, de Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken és Fertőszéplakon is lesznek kiállítások, koncertek, kézműves foglalkozások. A koncerteket élőben is követhetitek. A részletes programot itt olvashatjátok.

artplacc_700

Az ARTplacc Fesztivál nemzetközi és előremutató kortársművészeti jelenségeket és tevékenységeket költöztet ideiglenesen Tihanyba. A fesztivál idei, 4. kiadása (július 16-20.) a sorozat történetében először fogad be független szervezeteket és alkotócsoportokat (non-profit és for-profit), amelyek a képzőművészet mellett a design, az építészet, az urbanisztika vagy az ökotudatos társadalmi szerepvállalás területeinek aktivitásaiból hívják fel a figyelmet a legutolsó fejleményekre. A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Magyar Fotográfusok Háza – Mai Manó Ház is kilép a budapesti falak közül, hogy a Balaton partján önálló anyaggal és programokkal jelentkezzen, a gyerekek számára is (gyerekfoglalkozások naponta 14 és 17 óra között). Jegyárak: napijegy 1500 Ft.

banki_to_fesztival

Július 17. és 19. között hatodik alkalommal rendezik meg a Bánkitó Fesztivált. A rendezvény civil-öko-bringás fesztiválnak indult, azóta egy kicsit kinőtte magát. Családi- és gyerekprogramokkal is készül a Müszi. A Nádas Kemping Gyerekmegőrző-foglalkoztató helyszínén naponta 10 és 18 óra között újrahasznosítható alapanyagokból lehet alkotni, illetve játszani, pihenni, és/vagy a sportpályán labdázni, focizni, frizbizni, tollasozni. 14 és 19 óra között készíthettek fémdobozos italok nyitófüleiből kiegészítőket, bőr, műbőr maradékokból fülbevalókat, pénztárcát, kütyütartót műanyag pl. samponos flakonból, kávés tasakból. Naponta a cserebere placcon szabadulhattok meg felesleges dolgaitoktól. A Játszóházban 12 és 20 óra között társasjátékozhattok. Az összes programot itt találjátok. Jegyárak itt. 12 éves kor alatt ingyenes!

krisna_volgy

Aki lemaradt múlt szombaton a Szekérfesztiválról, még bepótolhatja a hangulatot a somogyvámosi Krisna-völgyi Búcsúban. Napközben előadások, koncertek, zenei-, tánc- és harcművészeti bemutatók, pantomim- és gyermekműsorok várnak rátok. A rendezvényen már jártunk pár éve, nagyon jól éreztük magunkat, hazafele még egy balatoni csobbanás is belefér. Jegyár: 1490 Ft, diák 990 Ft, 6 év alatt ingyenes!

regejaro_fesztival_plakat2014

Mivel egyik kedvenc helyünk Nagymaros, hogyan is hagyhatnánk ki az idén XIII. alkalommal megrendezésre kerülő Regejáró Misztrál Fesztivált. Július 19-én gyerekprogramokkal is várják a családokat. Belépő: 3000 Ft, 12 év alatt ingyenes! Ha ott jártok, ki ne hagyjátok az Édeske cukrászdát 🙂

belamuhely_01

Július 15-től szabadtéri kiállításokkal várnak benneteket a móri Szent István-parkban a Public Art-on. Július 18-án fellép a Bélaműhely, 19-én a Napra. Lesz alkotósátor, tűztánc és bemutatkozik az Almádi ART. Ingyenes!

naked

Balatonlellén vár benneteket a Babel Sound világzenei fesztivál a Napfény strandon. A multikulturális fesztivál idén is a világzene, a jazz, a tánc és a gasztronómia világába invitálja a közönséget. Nevéhez méltóan számos országból érkeznek fellépők: magyar, spanyol, görög, algériai, marokkói, cseh, portugál, szerb, egyiptomi, indiai és indonéz előadók koncertjei mellett idén is adott a határokon átívelő együtt-zenélés lehetősége. Ingyenes!

rutkai_bori_banda

Ha a Balaton déli partján jártok, ne hagyjátok ki A Nagy Csobbanást. Idén nyáron már a Balaton Régió három pontján: Fonyódon, Siófokon és Révfülöpön jelentkezik az ingyenes családi fesztivál, színvonalas műsorral, koncertekkel, családi-, sport- és gyerekprogramokkal. Mindhárom helyen lesz bohóclakás, kézműves-foglalkozások, baba játszóház, óriás csúszdás ugrálóvár, sporthelyszín, felfújható vízijátékok, zsonglőr-játszóház, és az MTVA népszerű gyerekprogramjai, a Maci Pecó, valamint a TV-stúdió, ahol a jelenlévők kipróbálhatják magukat híradós bemondóként, vagy éppen időjárás jelentőként. Július 19-én Siófok vár benneteket programokkal, többek között a Rutkai Bori Bandával. Ingyenes!

skanzen

A vidám vidéki gyerekkori nyaralások hangulata idéződik fel a szentendrei Skanzen nyári hűsítő hétvégi programjaiban. Ki ne emlékezne, milyen finom a friss málnaszörp íze, a jéghideg „nyalat” – talán így jobban ismerős: a fagyi -, a vidám játékok, kerékpározás és a rollerezés az utcán! A gyerekkori szép élmények újraidézése mellett felnőttnek szóló felfedezni valót is tartogat nyárra a Skanzen; a Mádi pinceborozóban 8 féle fröccsöt kóstolhatnak meg az ínyencek, köztük a maflát vagy éppen a Krúdy-fröccsöt. A hosszan tartó meleg nyári nappalokhoz igazodva a Skanzen nyári nyitva tartását hétvégente meghosszabbítja, így péntektől vasárnapig reggel 9 órától este 19 óráig várja látogatóit. A kiránduláshoz a bejárati épületben gyerek, felnőtt kerékpár is bérelhettek, sőt roller is, de műemlékvonattal is keresztül-kasul lehet járni a a múzeumban. A belépőárakat itt találjátok.

zirano_babszem2

Vasárnap 10 órától a Szentendrei Teátrum színpadán Babszem Jankó története elevenedik meg a Ziranó Színház előadásában. Az előadásban a vásári bábjáték hagyományait követve, a kesztyűs-báb abszurd humorát, a közvetlen mesemondás élményét ismertetve meg gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. Vajon milyen érzés lehet vándorolni a világban, ha az ember csak akkora, mint egy babszem? Milyen lehet a tehén hasában, vagy a hercegkisasszony párnája alatt? Meg tud-e szelídíteni egy fenevadat, aki ilyen icipici? Ezekre, és még sok más kérdésre ad választ a Ziranó Színház előadása. Belépőjegy: 1000 Ft/fő, családi jegy 4 főre: 3000 Ft. Jegyek a helyszínen kaphatók, az előadások kezdése előtt egy órával.

BUDAPEST

csillaghegyi_25-b
A Csillaghegyi strandon szombaton Családi Sportnapot rendeznek. A belépés III. kerületei lakcímkártyával mindenki számára ingyenes. A Dagályban továbbra is vár benneteket a Minimax strand.További lehetőségek a Minimatiné strandos bejegyzésében.

Szombaton 10:30-tól a margitszigeti Interaktív Meseszínpadon a Majorka Bábszínház Zöld Péter című előadását láthatjátok. 3 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

Szombaton 15 órától a XIII. kerületi József Attila tér Sport térré alakul át. Lesz 30 méteres sprint felmérés, szivacsgerely hajítás, akadálypálya – átugrás, átbújás, szlalom, célbadobás, távolugrás, medicinlabda dobás, hasizom teszt, fekvőtámasz teszt, ugrálókötél. Ingyenes!

feketefehérigennem_4

Vasárnap 10:30-tól a margitszigeti Szent Margit-romoknál nézhetitek meg az Álomzug Társulás: Feketefehérigennem című zenés bábelőadását. Ingyenes!

A Napibontóban a programokat listázva is megtaláljátok!

Era kedvencei: ArtPlacc Tihanyban, Bánkitó Feszt, Krisna-völgyi Búcsú Somogyvásmosban, Babel Sound Balatonlellén, Misztrál Fesztivál Nagymaroson, A Nagy Csobbanás Siófokon
Rozi kedvencei: ArtPlacc Tihanyban, Bánkitó Feszt, Álomzug Társulás bábelőadása margitszigeti Szent Margit-romoknál