Hétvégi programajánló – február 7-8.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

karnevali_keszulodes1

Farsangi válogatásunk mellett a hétvégi ajánlóban is találtok igazán vidám programokat. Nézzétek meg Zrínyit, a szuperhőst a Nemzeti Galériában, készítsetek maszkokat a Két Egérben vagy újrahasznosított anyagokból épületeket a Kassák Múzeumban. Sivatagi növényekkel ismerkedhettek a Füvészkertben, a Müpában zúzmarás programokkal, a Hátsó Kapuban cseppfestészettel készülnek, de lesz még sok jó zene és mulatság is városszerte a Budai Pagonytól kezdve a 3K-án keresztül az Operáig. Programajánló a Minimatinétól!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

VII_mangalica_fesztival

Február 6. és 8. között nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Mangalica Fesztivált, a belváros szívében. Tavaly jártunk a rendezvényen, ahol láttunk élő mangalicákat is, illetve népzenei műsorok szerepeltek a programban. Ha bírjátok a tömeget, illetve szeretitek az ilyen jellegű gasztro fesztiválokat az V. kerületi Szabadság térre menjetek. Ingyenes!

csokifesztival_pecs

Nemcsak a gasztronómiai különlegességek kedvelői és a gyerekek számára igazi kuriózum a III. Pécsi Csokoládé Karnevál, hiszen a rendezvény a karneváli hangulatban minden csokoládérajongót szeretettel vár Pécs egyik különleges kulturális helyszínén, a Zsolnay Negyedben. A rendezvény az esti kísérőprogramok kivételével ingyenes!

FEBRUÁR 7., szombat

szamoca_kiskertesz_sivatagi

10 órától és 11:15-től sivatagi túrán ismerhetitek meg a szárazságtűrő növényeket a Szamóca Kiskertész-tanodával a Füvészkertben. Bejelentkezés itt.

Családi nap a Kassák Múzeum

10 és 13 óra között az óbudai Kassák Múzeumban újrahasznosítható anyagok segítségével készíthettek modernista házakat, hazavihető épületmodelleket. Tojástartóból, tejes dobozból, hungarocellből, palackból, wc papír gurigából, műanyag vállfából, kupakokból… és még lehetne sorolni, mi mindenből. Többek között Kassák Lajos konstruktivista épületmodelljeiből is inspirálódhattok. Az esemény a múzeum Kassák! című állandó kiállításához kapcsolódik. Belépő: 600 Ft, családi jegy: 1800 Ft.

Lisztkukacok_zeneakadémia

10 órától a fuvolával ismerkedhettek meg a Liszt-Kukacok Akadémiáján a Zeneakadémián. 6-10 éveseknek ajánlott program. Jegyár: 900 Ft.

csaladi_meseprogram

10 és 11 óra között családi meseprogramra hívja a Belvárosi Közösségi Tér az 5-7 éves gyerekeket és szüleiket az Aranytíz Kultúrházba. A gyerekek és felnőttek együtt hallgathatnak meg egy mesét, játszhattok, és közösen alkothattok az elhangzott történettel kapcsolatban. A foglalkozást Huszár Anikó gyermekpszichológus és Szirtes-Szabó Kata pszichopedagógus, alkotó-fejlesztő meseterapeuta vezeti. A foglalkozáson való részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges! Jelentkezés, további információ: Belvárosi Közösségi Tér 30/727-7893, pm.segitokezek@gmail.com.

pagony_farsang

10:30 és 12 között a Bartók Béla úti Pagony üzletben farsangi mulatsággal készülnek. Öltözzetek Bogyónak, Rumininek, Graffalónak, esetleg boszinak seprűnyélen. Belépő: 1000 Ft/gyerek, testvéreknek 1500 Ft.

zrinyi_a _hos

11 és 14 óra között Zrínyivel, a szuperhőssel ismerkedhettek meg a Magyar Nemzeti Galériában. A családi napon a katona és hősszerelmes Zrínyi Miklós alakját járják körbe a török frontvonalon belül- és kívül, harcolhattok Szigetváron és leleplezhettek egy nagy összeesküvést is. A kreatív műhelyben lino- és papírmetszeteket készíthettek és textilt festhettek. Helyszín: C épület, I. emeleti kupolacsarnok. 6 éves kortól ajánlott. Teljes árú jegy: 1200 Ft; 6 és 26 év között: 600 Ft (6 év alatt ingyenes).

karnevali_keszulodes1

11 órától a Színes Egér vár benneteket a Két Egér Könyvesboltban. Készüljetek a farsangra! Ti kinek a bőrébe bújnátok a legszívesebben? Készítsétek el saját álarcotokat Vesztl Fannival! Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánlott program. Belépő: 500 Ft (levásárolható).

katona

14 és 17 óra között a Katona próbatermébe, a színházi játszótérre várják azokat 7-12 éveseket, akiket érdekel a színház világa. Előzetes tapasztalat nem szükséges. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: edu@katonaszinhaz.hu.

csiribiri_csaladi_farsang

15 órától a Kultúrkúriában vár benneteket a Csiribiri családi farsang Gulyás László vándormuzsikussal, Cirógató – farsangi családi foglalkoztatóval, kézműves foglalkozással, vigalommal és táncházzal. Jegyár: 600 Ft.

farkashazi_reka

15 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik a 3K-ban. Az interaktív koncerten Réka és a gyerekek egy elkóborolt tündér keresésére indulnak. Útközben találkoznak a Varázsnagymamával, egy nyugdíjas Sárkánnyal, megismerhetik Csöpp Katát, a tengerek lányát. Élő zene, kortárs gyermekversek, saját és feldolgozás dalok, egy kicsi drámajáték, a zenei stílusok kavalkádja színesíti a koncertet. Jegyár: 1200 Ft.

FEBRUÁR 8., vasárnap

teli_mese

Ezen a vasárnapon 10 órától a Müpában olyan Zúzmarás programokkal készülnek mint a medvetánc, téli mese vagy hópehely készítés. Ingyenes!

paca_madar_nagy_zold

10 órától a Hátsó Kapuban Cseppentő festészettel és aukciós játékkal várnak benneteket. A téma: pacaképek, képkiegészítések, szívószálas festészet, foltterelő játék akvarell papíron. A Műhely végén aukciós játék is lesz az alkotásokból – kikiáltó, koppintó és szakértő, vásárló szerepekkel. Jegyár: 1000 Ft, családi jegy: 2000 Ft. Regisztrálni lehet: ungvaryfanni@gmail.com.

A ZONGORA_IFJ. BALÁZS JÁNOS KONCERTJE

10 órakor a 3-6 éveseket, 11:30-kor 7-14 éves gyerekeket várja a MOM-ban Ifj. Balázs János Junior Prima díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertjére. Vendége lesz Devich Gergely (16 éves) gordonkaművészt, aki a tavaly Kölnben megrendezett Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén harmadik helyezést ért el. Ingyenes, de regisztrációhoz kötött (hangszerekvilaga@gmail.com e-mail címen).

szeleburdi-vasarnapok-grund-szinhaz-mesemorzsak

11 órától a BJC-ben a Grund Színház színészeinek improvizált meseelőadását láthatjátok, amelyben ismert történeteket játszanak el kicsit másképp. Kreatív mese és interaktív játék 5-99 éves korú gyerekeknek, amiben bármi megtörténhet. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

kakao_koncert

14:30-től és 16:30-tól ismét Kakaó koncertek a BFZ próbatermében. A több mint két évtizedes múltra visszatekintő sorozat családias hangulatú, mesélős, a kicsiket a zene világába beavató hétvégi délutánokat ígér. Fischer Iván és a zenekar művészei idén is szeretettel várják az 5 és 12 év közötti gyerekeket – és persze szüleiket, nagyszüleiket. Újítás a kakaókoncertek történetében, hogy a BFZ idén először autista gyerekek számára is rendez kakaókoncertet 18:30-tól. Jegyár: 2500 Ft.

Űr_zűr_02

15 órától Az Űr-Zűrt láthatjátok a Thália Új Stúdiójában. 4-9 éveseknek ajánlott. Jegyár: 1200 Ft.

csengo_bongo_delutan_f_eder_vera

15:30-tól és 17 órától a Csengő-bongó délutánon a klarinéttal és az oboával ismerkedhettek meg az Operaházban. 4-7 éves korig ajánlott program. Jegyár: 1200 Ft.

Era kedvencei: Sivatagi túra a Szamóca Kiskertész-tanodával, karneváli készülődés a Két Egérben, zúzmarás programok a Müpában, cseppfestészet a Hátsó Kapuban
Rozi kedvencei: Sivatagi túra a Szamóca Kiskertész-tanodával, karneváli készülődés a Két Egérben, Csengő-bongó délután az Operában