Hétvégi programajánló – febr. 21-22.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

BORKA MUMUSFÖLDÖN_01

Hétvégén a Skanzenban a fazekas mesterség csínját-bínját próbálhatjátok ki, a Füvészkertben a Szamóca Tanodában a húsevő növényekkel ismerkedhettek, a Betűtésztában a Cellux Csoporttal vietnámi tekercset és kalapot készíthettek, a Nohában, a Ludwigban és a Pagonyban kreatív foglalkozásokkal, a Jurányiban színházi játszótérrel, a Parksarokban Picirkusszal, a Müpában Cifra Palotával várnak benneteket. Lesz szombaton Gardrób, vasárnap könyvvásár a Műcsarnokban, és naná, hogy a Rutkai Bori Banda koncertjével zárjuk ezt a napsütéses hetet. Válogassatok a hétvégi programajánló kínálatából! Jó hétvégét kívánunk!

EGÉSZ HÉTVÉGÉN

fazekas_mesterseg_skanzen

Február 21-22-én a fazekas mesterség kerül a középpontba a szentendrei Skanzen tavaszváró programján. Kiderül, hogyan készülnek a cserépfazekak, korsók, csuprok, edények, hogyan javította meg a sérült edényt a drótostót, miként is forog az a bizonyos korong. Múzeumi belépővel látogatható, 6 éves kor alatt ingyenes!

Különleges és ritka élményben lehet része annak, aki ellátogat hétvégén a Jurányiba, a színházi játszóházba, ahol Csetneki Gábor és Deák Varga Rita először hirdet Magyarországon családi mozgásszínház foglalkozásokat. A szülő-gyerek kapcsolatból építkező mozgásszínházi műhely lehetőséget teremt a résztvevők számára, hogy a mozgáson és játékon keresztül megismerjék önmagukat, a másikat, összehangolódjanak, együtt alkossanak. A szülői jelenlét biztonságos, támogató környezetet teremt, ami a gyermek mozgásának kibontakozását segíti. Ugyanakkor a gyermek felszabadult mozgása a szülőt inspirálja. A legkisebb korcsoportot már csak péntek estére tudják fogadni. További csoportokat, infókat közösségi oldalukon találtok. Részvételi díj: 2800 Ft/alkalom, 5000 Ft/ 2 alkalom.

FEBRUÁR 21., szombat

husevo_kiskertesz

Ismerkedjetek meg a Szamóca Kiskertész-tanodával együtt a rémisztő „húsevő” (rovaremésztő) növényekkel a Füvészkert gyűjteményein keresztül. Az otthon maradtak ijesztgetésére ültethettek is, melyet otthon felnevelhettek. A foglalkozás az üvegházban és a tanteremben zajlik. 3-12 éveseknek ajánlott program. Ára: 1500 Ft/gyerek. Előzetes jelentkezés szükséges a www.gyerekkertesz.hu oldalon.

vietnami_vitaminpotlo_betuteszta

A Celluxos lányok igazi vitaminpótló szombatot varázsolnak 10 órától a budakeszi Betűtésztába. Vietnámi vitamintekercset készítenek velük, izgalmas szószokkal, majd vietnámi kalapot fabrikálhattok, mert Vietnámban csak egy dologból van több a robogónál, a rizsszedő kalapból. Részvételi díj: 1400 Ft, amely tartalmazza a készített tekercseket és játékokat. Jelentkezni az info@betuteszta.com email címen, vagy személyesen tudtok.

piros_kakao

10 és 12:30 között a Noha Stúdióban ismét Piros kakaó – komplex napozás lesz kézműves foglalkozással, akcióval, kincskereséssel, mozgásos programokkal, drámapedagógiával várnak rátok. Belépő: gyerek 2500 Ft, tesóknak 2000 Ft, kísérőknek ingyenes!

Lisztkukacok_zeneakadémia

A Liszt-kukacok Akadémiája a Zeneakadémián 10 órától várja a 1-4. osztályosokat. Nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetik meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatják be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatják őket a hangverseny intézményének működési mechanizmusába is. Felépítettek LEGO-kockákból a méretarányos Zeneakadémiát (persze nem az egészet, csak a homlokzatot és a Nagytermet), s a gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fuvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt. Jegyár: 900 Ft.

Ciprian Mureşan_ludwig_muzeum

Szombatonként 10.30 és 12.30 óra között tartalmas és változatos programmal várja a családokat a Ludwig Múzeum aktuális kiállítása, ahol a gyerekek nemcsak a kortárs művészettel, hanem az alkotás örömével is megismerkedhetnek. A részvételi szándékot, kérik, a programot megelőző napon 17 óráig jelezzék a farkas.rita@ludwigmuseum.hu e-mail címen! Ha elfelejtettetek regisztrálni, szombat reggel 10:00-10:30 között érdeklődjetek a jegypénztárban (06 1 555 3454) a szabad helyekről. Jegyár: 600 Ft/fő.

pagony

10:30 és 12:30 között a Gellért téri Pagonyban Gévai Csillával készíthettek egy egész várost kollázstechnikával.

mesemuzeum_MG_0485_

11 órától a Mesemúzeumban Hangjáték! Jancsi Király a képzelet birodalmának újdonsült uralkodója. Országa látszólag kiüresedett, de felfedező körútra indul, hogy a kietlen vidéket újra élettel töltse meg. A résztvevő gyerekek segítségével vállalkozása minden bizonnyal sikerrel zárul majd.  Figyelem! A kalandozásról hangfelvétel készül! Közreműködik: Makkai Dániel és Kliment János. Ajánlott korosztály: 7-13 éves korig. Belépő: felnőtt 600 Ft, gyerek 400 Ft.

leopad_monkey

11 órától Színes Egér a Két Egérben. Reading fun, reading pleasure. 11 órától Nagy Nóra megmutatja, hogy angolul olvasni még a kisebbeknek sem olyan nehéz, viszont nagyon is élvezetes. A foglalkozásnak nem feltétele, hogy valaki tudjon angolul olvasni. A szülőket is várják. Belépő: 500 Ft/ gyerek (levásárolható).

gardrob_kozossegi_vasar

A Gardrób Közösségi Vásár Magyarország legnagyobb használt ruha vására, ahol bárki eladhatja megunt vagy kinőtt holmijait. A Király utcai Central Passage-ban várnak mindenkit egy jó gardróbozásra 11-16 óráig. Ingyenes!

16 órától az Örökmozgóban Andersen meséiből láthattok egy diafilm válogatást: A császár új ruhája, A kanász, A csalogány, Borsószem hercegkisasszony, A rút kiskacsa, A rút kiskacsa – mozgófilm. Közreműködik: Bíró Ferenc.Belépés: 300 Ft/fő.

FEBRUÁR 22., vasárnap

szimpla_piac

9 és 14 óra között Szimpla Háztáji a Szimplában. A Közös Lábosban ezúttal a Menhely Alapitvany munkatársai kavarják az ebédet: vega tavaszváró fejtettbab leves és tejfölös csirkepörkölt lesz az ebéd. Az ebédért adott adományoddal a Menhely Gyorsítósáv programját támogatod. A Gyorsítósáv munkavállalást segítő tréningsorozat, 14 fő vesz benne részt. A résztvevők jelenleg közterületen vagy éjszakai szálláson lakó emberek, akik pályáznak a lehetőségre, mert munkát akarnak találni. Zenél a Zrínyi Pop, és igen, ismér lesz sajtkészítő workshop is! Ingyenes!

mucsarnok_konyhabolhapiac

Vasárnap 10-től 18 óráig FreeBook könyvgaleri! Ingyenes könyvbolhapiac és -vásár lesz a Gozsdu Antik Market szervezésében, az Illuminációk – a Gutenberg-galaxis stopposainak című kiállítás kísérőprogramjaként (a kiállítás megnyitója pénteken 18 órakor) a Műcsarnokban. A rendezvény másik fő attrakciója Novokreszcsenkov Tamás vándornyomdász technológiatörténeti bemutatója lesz 11 órától délután 3-ig. Ingyenes!

mupa_cifra_palota

10 órától ismét vár rátok a Cifra Palota, a Müpa szokásos vasárnapi családi programja Kerekítővel, Búgócsiga Zenedével és az Apró Színházzal. Ingyenes!

babkoffer_picicirkusz_foto_Stefler Márton_MG_0172a

10 órától a Bábkoffer Társulat Picirkusz című előadását nézhetitek meg a Parksarokban. Tavaly már volt szerencsénk az előadáshoz a Púder Bárban és mindannyian nagyon élveztünk, főként 1-4 éveseknek ajánljuk és gyereklelkű felnőtteknek. Jegyár: 1000 Ft, családi 2800 Ft.

Borka_Mumusföldön

10:30-tól a MOM-ban a Borka Mumusföldön című előadást nézhetitek meg. Hajnal Boróka focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám hősünket nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen. A MaNNa és a Színház- és Filmművészeti Egyetem közös produkciója. Az előadáson a nézőszám korlátozott, ezért kérik, hogy időben vásároljátok meg a jegyet. Jegyár: 1000 Ft, felnőtt 600 Ft.

elo_kapcsolas_media_muhely_Hatso_Kapu

11 órától a Hátsó Kapuban ÉLŐ kapcsolás – média műhely lesz Kistamás Lászlóval. A tudósító a helyszínről jelenti…HK-Zsebtévét indítanak! A média műhely első szemeszterének témája: a televíziós élő közvetítés. Lehetsz híradós, időjós, riporter, néző, szerkesztő…8 éves kortól ajánlott. Jegyár: 800 Ft, családi jegy 2200 Ft.

FarkashaziReka_Tintanyul

11 órától a BJC-ben Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertezik. A koncert előtti játékos programok keretében, közkívánatra, ismét lesz diavetítés. Jegyár: 1000 Ft, családi 3200 Ft.

rettento-gorog-vitez

11 órától a Rettentő görög vitéz című előadást nézhetitek meg a StúdióK-ban.Iskolás kortól ajánlott.

muszi_farsang

13 órától a Müsziben immáron második alkalommal kerül megrendezésre a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány és Agár Fajtamentés kutyás farsangja. Jótékonysági vásárral, kutyás jelmezversennyel, fotózással, gyerekprogramokkal várnak benneteket. Belépő: 300 Ft.

kucok_foto_Dusa_Gabor__624

Sajnos 16 és 17 órára a Jurányiban a Kucok című előadásra ismét elfogytak a jegyek, de március 21-ére még kaphattok. Kucokfalva lakói, vagyis a kiváló jazzmuzsikusokkal kiegészült Tünet Együttes, a gyerekek segítségét kérik az elveszett királylány felkutatásában és az éjszaka lidérceinek elűzésében. Az úton a kis kalandorok találkozhatnak az egyszemű óriással, a rozsdás robottal vagy a lila hangyásszal. A játék, a tánc és a zene részesei lesznek, miközben ők maguk is mesehőssé válnak.

csengo_bongo_delutan

15:30-tól és 17 órától a Csengő-bongó délutánon hangszerekkel ismerkedhettek meg az Operaházban. Eheti téma a kürt és a tuba. 4-7 éves korig ajánlott program. Jegyár: 1200 Ft.

sarkanyjargany_trafo

Hogyan is zárhatnánk ezt a remek hétvégét mint a Rutkai Bori Banda nagykoncertjével a Trafóban! Az összes jegy elfogyott!

Időpont szerint keressétek a programokat a Napibontóban!

Era kedvencei: Cellux főzés a Betűtésztában, húsevő növények a Füvészkertben, Gardrób a Király utcában, Picirkusz a Parksarokban, Borka Mumusföldön a MOM-ban, Rutkai Bori Banda a Trafóban
Rozi kedvencei: Picirkusz a Parksarokban, Borka Mumusföldön a MOM-ban, Rutkai Bori Banda a Trafóban