Hétvégi programajánló – augusztus 1-3.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

mesevonat_03

Még nincs késő elindulni a Balaton-felvidékre a Művészetek Völgyébe, hiszen ezen a hétvégén is rengeteg programmal várnak benneteket, közben akár Tihanyban is megállhattok egy csodaszép bringatúrára. Érdemes lesz kiruccanni Szentendrére, Surányba, Nagymarosra és Kismarosra. Ha Budapesten töltenétek a hétvégét kertészkedhettek a Szamócával, bábelőadásokra mehettek és a Pöttömkertben is eltölthettek egy remek napot. Ha egyéb programra vágytok, nézzétek meg körképünket a Velencei-tóról vagy a Rumini, a Tündér Ilona vagy az Olimpia parkos bejegyzésünket. Programajánló a Minimatinétól!

muveszetek_volgye

Még ezen a hétvégén is folytatódik a Művészetek Völgye. Péntek délelőtt 10 órától Gryllus Vilmossal mehettek biciklitúrára a Kaláka Versudvar elől vagy a kisebbek Kerekítő foglalkozáson is részt vehetnek ugyanitt. Lesz még Mini Terminál a Design Terminállal, Palya Bea koncert és még sorolhatnánk napestig. A rengeteg programról itt olvashattok. A jegyárakat itt találjátok.

irany_surany_fesztival

Augusztus 1-jén és 2-án Surányban (Szentendrei-sziget) vár mindenkit az Irány Surány Fesztivál. Szombaton 11-től fellép a Rutkai Bori Banda, Mrs Columbo és a Mystery Gang. Emellett lesz a Napsugár téren játszószőnyeg, közös főzés és surányos lazulás 🙂 Ingyenes!

kajakpolo_kolonics_vizitelep_2014_800

Augusztus 2-3-án vár benneteket a IV. Nagymarosi Kajakpóló Kupa és Fesztivál. Vasárnap tűzoltó bemutató, családi vetélkedő, kézműves foglalkozás és futóverseny várja a kicsiket és a nagyokat. Ha Maroson jártok, ne hagyjátok ki a Kis Francia pékséget a mellette található kézműves fagyizóval és/vagy az Édeskét. Ingyenes!

nyitokep_tihany

Szombaton 10:30-tól 20 km-es Tihany kerülő családi bringatúra indul. A rajt és a cél a balatonfüredi SunCity – Aquaréna parkolójában lesz. A túra 14 év alattiak számára ingyenes. Az útvonal néhány helyen nem aszfaltozott terepen halad ezért trekking vagy mountain-bike kerékpár javasolt. A Balaton Bike Fest további programjait itt találjátok.

mesevonat_02

Augusztus 2-án, szombaton 16 órától Mesevonat indul Kismarosról.
„A Gonosz Mostoha terve tavaly nem jött össze hála a gyerekeknek, de idén ismét forral valamit az üstjében! Tud meg, hogy mire készül és segíts megakadályozni ördögi tervét! A vonat egy mozgó nézőtérként visz el minket Meseországba, ahol számos kalanddal találkozhatunk!” Jegyár: 1400-2000 Ft.

skanzen

A szentendrei Skanzen ismét hűsítő hétvégével és meghosszabbított nyitva tartással vár benneteket. Jegyárakat itt találtok.

ESZME_-_Fabok_Mancsi_Babszinhaz_Szekely_menyecske_meg_az_ordog

A Dunaparti Művelődési Ház udvarán ezen a vasárnapon 10 órától A székely menyecske meg az ördög című előadást láthatjátok. Belépő: 1000 Ft, 4 főre 3000 Ft.

BUDAPEST

szamoca_kiskertesz

Ezúttal augusztus 1-jén, pénteken 10:30-tól vár benneteket a Szamóca Kiskertész Tanoda a Füvészkertben. Belépő és online bejelentkezés itt.

Malacon-nyert

Szombaton 10:30-tól a margitszigeti Interaktív Meseszínpadon a Majorka Bábszínház előadását nézhetitek meg.
Amikor János, a kanászlegény furulyázásba fog, malacai úgy táncolnak, hogy kacag, aki látja. Megtetszik ez a királylánynak is. Kéri Jánost, adna neki egyet. Ad is a legény jó szívvel, de nem ám pénzért. Hogy mi a malac ára, a néző csak sejtheti, látni azonban nem látja. Majd kiderül a mese végén. Addig hősünk még túlad a többi két malacon is, és elindul, hogy feleségül vegye a királylányt.Találkozik egy rátarti gróffal, aki ugyanerre pályázik. Szabad tűzön elégetik egymás kabátját, majd a király előtt jól felelnek a kérdések kérdésére.
De melyiküké lesz a királylány keze? 3 éves kortól ajánlott, ingyenes!

pottom_kert

Augusztus 3-án, vasárnap 10 órakor harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Pöttömkert, amikor is egy napra a Budapest Park a gyerekeké lesz. Kreatív kézműves foglalkozások, gyerekjóga, könyvvásár, design piac, a kicsik és nagyok kedvence, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje szórakoztatja majd a közönséget. A rendezvény 18 éven aluliak számára ingyenes. A 18 éven felüliek 500 Ft-os belépőjegyükkel a Bátor Tábort támogatják.

vitez

Vasárnap 10:30-tól a Szent Margit romoknál a Margitszigeten Pályi János előadásában a Vitéz Lászlót nézhetitek meg. 5 éves kortól ajánlott. Ingyenes!

mirko_01

Vasárnap 10:30-tól a Városmajori Szabadtéri Színpadon Mirkó királyfi történetét ismerhetitek meg a Magyar Népmese Színház előadásában. 3 éves kortól ajánlott, belépő: 1200 Ft.

Nyár elején nyitott új erdei iskolát a Pilisi Parkerdő Zrt. a Hármashatár-hegyen. Az érdeklődő kirándulókat vasárnaponként 14 órától a beltéri tanösvényen kalauzolják végig a szakemberek, majd 15.30-tól indul a „madártávlat séta” az idei Madarak és Fák Napján megnyílt intézményben. 3 éves korig ingyenes! Egyéb infók és jegyárak itt.

Nézzétek meg a Napibontót is!

Era kedvencei: Művészetek Völgye, Irány Surány Fesztivál a Rutkai Bori Bandával, Szamóca Kiskertész Tanoda, Pöttömkert a Budapest Parkban
Rozi kedvencei: Művészetek Völgye, Irány Surány Fesztivál a Rutkai Bori Bandával, Szamóca Kiskertész Tanoda, Mesevonat