Hétvégi ajánló – nov. 29. – dec. 1.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ritter_Rost_-_Eisenhart_und_total_verbeult_12

Mivel eléggé „eladventesedtünk”, – mit csináljunk, ha már lassan december van – most hétvégére válogattunk pár Mikulás és karácsonymentes programot is, nem is akármilyeneket: Anilogue, Időfutár buli, diavetítés, mézes fesztivál, Cifra Palota, egy előadás és galgahévízi ökofalu látogatás. A végére meg jöjjön, aminek jönnie kell: Mikulások, adventek, kezdődnek a vásárok…

November 29-én 17 órától ismét ingyenes diavetítés a Pagonyban mint minden pénteken. A mostani alkalommal kortárs meséket tekernek: Maszat, Bogyó és Babóca, Az ovi-ügy.

A MOM-ban Ünnepek meghitten, idegbaj nélkül c. előadásával vár minket a Szifon, vagyis a Szülő Is Fontos társaság pénteken 17:30-tól. A megfelelő ajándék kiválasztása mellett abban is segítenek, hogy miképp lehet a karácsonyi készülődést gördülékenyebbé tenni. Az előadást a Csimota Kiadó könyvbemutatója zárja, és az olvasásra neveléshez is kapunk hasznos ötleteket. Belépő: 500 Ft, Hegyvidék kártyával és regisztrációval ingyenes.

Budapesten a XI. alkalommal rendezik meg az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivált. November 27. és december 1-je között az Uránia és Toldi mozi várja a rajzfilmek szerelmeseit. Inkább felnőtteknek szól a rendezvény, de találtunk egy gyerekeknek szóló idei alkotást is Rozsdalovag címmel. November 30-án 11 órakor vetítik az Urániában. Jegyár: 1150 Ft. Ha lemaradtunk, a filmet vetítik már több hazai moziban is.

idofutar2_borito_300November 30-án, szombaton 17 órától a Tranzitban a helyük az Időfutár rajongóknak, ahol az Időfutár videópályázat legjobbjaival és a könyv íróival találkozhattok. Felolvas Scherer Péter, megnézhetitek a filmeket, meghallgathatjátok a Papageno-rapet a Penészlek Team előadásában és Kemény Zsófi slammert. Itt először olvashatjátok el, milyen izgalmak történnek a második részben, A királynő palástjában.

Az MKVM-ben ezen a szombaton minden a méz körül forog. Különleges termelői mézek kóstolásával és vásárával, érdekes előadásokkal, koncerttel, gyerekfoglalkozásokkal és mézeskalács-készítéssel várnak Benneteket. A rendezvényen jótékonysági szakácskönyvvásárt is tartanak. Teljes árú belépő 1000 Ft, diák/nyugdíjas jegy 500 Ft, családi jegy 2000 Ft. A belépőjeggyel a múzeum kiállításai is megnézhetitek.

December 1-jén 10 órától ismét megnyitja kapuit a Cifra Palota a MüPá-ban a szokásos programokkal (zenés foglalkozás, ringató, télhez kapcsolódó kézműves foglalkozások). A színpadon fellép 10:15-től a Lábita Bábszínház, 11:15-től népzenei összeállítást hallgathatunk a Góbé zenekar előadásában, 12:15-től pedig fiatal jazz zenészek szórakoztatnak majd.

Egyedi ajándékokkal, izgalmas előadásokkal, különleges csináld magad programokkal és nagyoknak való játékkal várnak november 30. és december 1. között a Masska Eklektikus Tanműhely elvarázsolt kastélyában. Lesznek gyerekprogramok is, főleg kézműves foglalkozások, segítő kutya bemutató, színezés, rajzolás, pénzügyi játszóház, társasjáték készítés. Amíg mi előadásokat hallgatunk, addig állítólag még a gyerekeinkre is vigyáznak.

galgafarm_allatsimogato

A galgahévízi Galgafarm Szövetkezetet ezen a vasárnapon ismét nyílt nappal vár Benneteket, ahol bemutatják a teljes gazdaságot. Lesz kézműves foglalkozás, ökofalusi séta, állatsimogató, biotermék kóstoló és vásár, délelőtt még a Mikulás is ellátogat hozzájuk. Gyülekező 10 órakor a galgahévízi Gaia Hotelnél (Fő út 83.). A nyílt nap helyszíne: Galgafarm Szövetkezet, Bika tó felé, a Hoteltől 1 km-re. A program ingyenes!

Adventi körkép:

Adventi ÖKO programok a szentendrei Skanzenban szombaton és vasárnap 10 órától kicsiknek és nagyoknak (1000 Ft/fő). November 30-án 11 órától Betlehemes játék a Kolibri Színház művészeinek közreműködésével az óbudai Fő téren. December 1-jén fényfestés és megnyitó a Bazilikánál. Nótás Mikulás Gryllus Vilmossal a MOM-ban 9:30-kor és 11:30-kor (1500 Ft/fő a belépő). Szintén vasárnap Bubabál ingyenes gyerektáncház 15:30-kor a Vörösmarty téren, majd adventi gyertyagyújtás. A kőbányai Kőrösi Cs.S. Művházban Gombóc Artúr játszóház (200 Ft, előzetes regisztrációval) november 30-án 13 és 15 óra között és Palya Bea koncert (elővét: 1300 Ft, a helyszínen: 1600 Ft) december 1-jén 16 órától. A Népmese Múzeum november 29-30-án és december 1-jén ingyenes programokkal, készségfejlesztő játékokkal várja a gyerekeket a Nemzeti Múzeum kertjében.

Era kedvencei: Öko Skanzen, Masska vásár, Galgahévíz-Ökofalu (tavasszal jártunk itt és igazán inspiráló és feltöltő rendezvény)
Rozi kedvencei: Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál, Cifra Palota, Nótás Mikulás Gryllus Vilmossal a MOM-ban